Regn

Gammal bild från i vintras

Usch, äckligt väder. Regn regn och mer regn. Hur som helst så släppte jag ut Baltazar och Sugar imorse vid 6 och nu är jag redo för min första skoldag. Sista året! Skönt. Mysigt att börja dagen med att kliva in i stallet och mötas av 6 trötta men glada hästar. 

Sommar är bäst

Åhhhh hur härligt?? 
Idag är det en riktigt trist grå dag med regn.. Vill ju ha fina dagar nu när det är sista lediga dagarna. Baltazar får vila tills måndag nästa vecka då hans hovar ser hemska ut. Camilla är inbokad på måndagmorgon så jag vågar inte rida och förstöra hans fötter mer. Vet inte varför dom spricker och ser så dåliga ut.. Kanske man ska testa lägga till något stärkande i fodret eller köpa någon specialsmörja till dom. Överväger också att börja boka in skoningar var 6:e vecka istället för 7:e eller 8:e. Något måste jag nog göra. 
 
 

Hästarna i stallet


Mayenne

Nero och Corso 


Oh she's just like Sugar

Harmony 

Och sist men inte minst, min goding Baltazar!
Däremot så har Harmony just blivit såld till Boden där hon ska gå som ridskolehäst! Hoppas hon trivs där och att dom tar väl hand om henne. :)
 

Sista lediga veckan

Hej igen! 
Senast jag skrev så var det ungefär mitten av sommaren och nu är det faktiskt redan augusti och min sista lediga sommarlovsvecka! Tråkigt men sant. Är härligt med ledighet då hästarna går på bete och allt är lattjolajban men nu ska vi strax komma igång med både skola och annat. 

Baltazar mår bara fint, han står fortfarande i sommarhage med sin "flickvän" Sugar. De har kommit fruktansvärt bra överens i sommar och jag är så glad att det har funkat då dom verkligen har njutit av att ha  varandra nära. Nu är det lite mat kvar i hagen och därför blir de väl lite mer otåliga kring varandra men inom någon dag så ska vi nog flytta dom till en annan hage närmare stallet. 


Däremot har vi ett litet annat problem med B just nu och det är hans hovar. När vi köpte honom för tre år sedan så var han barfota och kan bara säga såhär.. Har aldrig haft honom barfota så länge han har varit min. Han har så pass "mjuka" hovar och därför trasas dom sönder väldigt lätt. Även fast han har skor runt om så har han tappat större bitar från hovväggarna och sömmarna lossnar då de inte har något att fästa i. Attans! Alla skor sitter fortfarande kvar men är så rädd om hans hovar så vågar nog inte rida honom innan han har fått lite fotvård. 

Ska byta om till ridkläder nu och gå ner till hästarna.
 
RSS 2.0