Kämpar på

Nu är det bakåtvänt igen. Lissan bråkar hela tiden. 
Onsdags var vi på träning för första gången på lääänge och det gick sååå bra till en början men sen fick hon TOKfnatt och stegrade, kastade sig, bockade, skruvade sig, gick på bakbenen och sköt sig själv framåt som en projektil. Jag fick bara hålla i mig för glatta livet runt halsen på henne och parera. Höll mig kvar och alla var imponerade över min balans. Det säger kanske en del? Huvva vad ledsen jag kände mig när jag kom hem. Kunde inte ens träna klart för hon gick inte ens att röra vid i slutet innan hon kastade sig som en galning. Fick skritta av och åka hem utan att kunna ta igenom det. 

Longerade dagen efter och då var hon stel eller hade träningsvärk för hon gick kortare med bakbenen än fram, ville inte riktigt länga stegen. Trav och skritt i 20 min på lina. Dagen efter longerade jag först i alla gångarter och hon såg bättre ut så jag red ca 20 min efter att hon fått värma upp på linan. Red i skritt och trav utan större krav och då blev det inget bråk - små hot kan hon ge när jag ber henne gå fram eller tar tyglarna men blev inget mer. Skönt. 

Dagen efter det kom Jennifer Lind och hängde med mig i stallet. Började med att hon inte ville in i stallet så hon skulle typ resa sig utanför dörren när jag drog i grimskaftet. Jävla pålla... Longerade henne och hon var helt knasig emellanåt men när hon blev trött så satte jag mig upp med Jennifer på backen som stöd och hjälp. Hon surade i traven och ville inte fram men gjorde inga konster - fick fram henne någorlunda efter en stund och när hon kändes rätt okej så provade vi galopp. Fattning, bockning, kickning, försök till stegring. Låtsas som att det regnar, hitta tillbaka, fattning direkt igen och samma visa. Så höll vi på i flera minuter innan jag kunde galoppera henne utan att hon gjorde konster. Byta varv, samma sak igen tills hon gav sig och kunde galoppera. Fick iallafall avsluta på en frustande, svettig Lissan som kunde galoppera med alla fötter i backen. Herre. Det är en riktig energi-krävande häst många dagar i veckan. 

Jennifer ska prova rida henne i helgen och hjälpa mig vilket känns helt fantastiskt bra. Och jag har ringt  Andrea Waller som jag ska ta hjälp av vid sadelutprovning. Ska göra mitt allra bästa och kämpa med Lissan även om det känns så tungt emellanåt. Hon är en tuffing, minst sagt, men jag tror att jag kan vara ganska tuff jag med. Har redan förvånat mig själv över hur mycket jag har vågat hittills med denna häst. 

Älskar henne verkligen och när hon är duktig så är hon HELT fantastisk! Ska fortsätta kämpa, för de bra dagarna gör att det ändå blir värt det. 


Framsteg

Igår tog jag och L en första riktig promenad tillsammans med Anette och Sara! En timme var vi ute och traskade längst med Timmervägen och hon skötte sig heeelt kanon! Verkligen! Modig och positiv. Var bara första 10 minuterna hon var spänd och gick halvt steg före mig liksom, sen varvade hon ner och följde mig superfint. 

Idag är det surf på schemat! Ska in ovh prova en sadel jag lånat hem och passar den någorlunda ska vi hoppa lite smått. Elina följer med och hjälper mig 👍 
Solen strålar varje dag och plusgraderna är här. Tunnare täcken och nöjda hästar. 
Har haft helg så har precis släppt ut alla och sitter nu och ska käka frukost i omklädningsrummet innan jag sticker iväg till ridhuset. Livet känns så himla bra 💕
(null)

(null)

Nu har det vänt

ÄR SÅ LYCKLIG
Nu är vi tillbaka på banan!
Lissan är sig själv igen med dressyrsadeln på och vi har börjat gå från gården, vilket går jättebraaa. Först har vi gått runt gården med sällskap och även testat gå själva ifrån gården lite längre och hon är supermodig och duktig än fast det är nytt för henne att ens vara ute. Hon är bara van vid ridhus sedan tidigare. 
Nu på lördag ska vi ta en längre promenad med Sara och Anette vilket kommer bli ett toppen-bra nästa steg. 

Jag har lånat hem en hoppsadel som jag ska testa idag. Så jag håller tummarna att den passar så vi kan börja hoppträna snart igen! 

Är så lycklig över min fina tokiga lilla tjej. Vi håller på att bli bästa vänner. 
 
RSS 2.0