Mys i hagen 25/7

 

Hej och hå

Varit i byske och det har innebärt 5 vilodagar för Balte. Nu saknas en framsko dessutom....... SUCK vad drygt. Hur som helst så står han, Blanko och Olle nedanför huset nu i ett par dagar när sommarhagen ska fixas lite. Allt rullar på. 

Hej och hå

Varit i byske och det har innebärt 5 vilodagar för Balte. Nu saknas en framsko dessutom....... SUCK vad drygt. Hur som helst så står han, Blanko och Olle nedanför huset nu i ett par dagar när sommarhagen ska fixas lite. Allt rullar på. 

Välkommen till världen hjärtat

Tänkte bara kika in här och meddela att Prinsessas föl äntligen har kommit!!! Den 18 juli 00.03 föddes en svart liten tjej :D Vi var med under födseln och det var riktigt häftigt! Hon har inget namn ännu men det jobbar vi på, tips tas tacksamt emot. 
Bjuder på lite bilder på skönheten ♥

Mot sommarbetet

En bild från 3/7 nu i sommar och två gamla bilder från i våras!

Nu har Balte stått i fem dagar men är på väg att åka dit nu. Mamma ska nog följa mig med bilen så ska vi se ut någon yta där jag kan jobba på volt och isåfall blir det planen för mig och Baltazar idag när vi ska rida ut en sväng. Vi behöver galoppera ordentligt i både höger- och vänster galopp, känns som att det är behövligt. 

Nu är det lite saker som händer och det är både läskigt men spännande. Hur kommer det egentligen att bli för mig och Baltazar till hösten? Vi får väl vänta och se helt enkelt. 

Fina killen

Idag for jag och Linnea ut med Baltazar och Jago en rätt lång sväng. Min pålle skötte sig som vanligt fint, han blir ännu finare i slutet då han är riktigt uppvärmd! Känns bra att börja vara igång nu igen. 

Nu måste jag börja ta tag i mitt hästliv igen, hitta en stallplats till hösten är prio ett. 

Världens finaste islandshäst

 

Jag har inte orkat skriva vad som hänt så tänkte förklara lite kort.
Nökkvi har gått bort, den 15 juni ringde pappa mig och sa att han haltade ordentligt i hagen och eftersom jag sov borta hos min pojkvän kom pappa direkt och hämtade mig. Jag grät i bilen för jag förstod att nu är det inte bra.

Vi åkte till sommarhagen och hade med oss transporten. Ja, han haltade fram till mig och man såg att han hade ont. Lastade båda och tog med mig dom hem i varsin box. Kollade på Nökkvi och pysslade om honom. Ruskigt svullen på ena frambenet. Pappa var tvungen att åka och mamma var på jobbet men hon kom hem så fort hon kunde. Veterinären kom innan mamma hann så jag tog emot henne och hon började kolla på Nökkvi, sen kom mamma också. Han hade trampat in en trästicka i hoven, långt. Det hade ledit till lymfangit och ett varigt och vidrigt sår. Ont hade han. Svullnader. Hon drog ut stickan och vi pratade om alternativen. Det är en äcklig känsla att stå där och tvingas bestämma. Går inte att beskriva. Nökkvi är född 1987, han är 26 år gammal och vi bestämde att boxvila, smärta, medicin och allt som följer med inte var rätt. Han förtjänar ett bra slut på ett bra liv så ja, där fick han somna in. På gården som han bott på dom senaste 6 åren. Min älskade häst. 

Det är jobbigt, hemskt och sorgligt. Att han stått där i 6 år och helt plötsligt är han inte där längre. Jag och mamma satt bredvid honom länge och smekte honom samtidigt som vi pratade om fina minnen vi har med Nökkvi. Det är himla många ska jag säga er. Han var en sån guldklimp den där islandshästen! Alla gånger jag har kramat om honom och varit så tacksam för att han är så snäll då alla andra hästar drivit mig till vansinne haha. Alla bus, alla skratt, alla fina turer. Tack Nökkvi för 6 underbara år med dig. ♥

Nu är vi igång



Signe har varit mycket med mig dom två senaste veckorna och häromdagen följdes vi ut med Baltazar. Andra ridsvängen efter att ha börjat komma igång efter sommarvilan! Både Signe och Balte var duktiga.

Sen tog hon lite kort när jag red en stund. Känns bra att vara tillbaka på hästryggen efter allt som hänt men nu gäller det att vara flitig om vi vill utvecklas och bli duktiga! Tror att sommaren faktiskt är här nu, lycka.

Fina hagkompisarna Blanko och Olle.

 
 
RSS 2.0