September

Tiden går fasligt fort ändå! Redan inne i mitten av september och mörkret börjar ta över kvällarna. Baltazar är i toppform, full fart och aldrig trött. Vi har börjat rida ut med nyinflyttade tinkerstoet Doris och hennes matte Linda vilket är supertrevligt och hela veckan har jag haft kanonpass med Baltazar både på banan och i skogen!

Träningen igår var sisådär, B skötte sig bara snyggt (förutom massvis av bock och bus) men hoppade som han skulle, men kunde ha varit mer nöjd med min egen insats. Får ha denna träning i bakhuvudet under veckan och fortsätta träna 😄

Fin är han iallafall 💕

Träning

Gårdagens träning (första inomhus för i höst) gick verkligen över förväntan. Han lyssnade väldigt bra på vad jag ville, var pigg och fram på hinder, hoppade som en stjärna och gav en riktigt härlig känsla hela passet! Vi hoppade något enstaka hinder på 1.20, sedan hoppade vi lite på båge och gjorde en liten bana i slutet.

Det som är så underbart med Baltazar är att han bockar och busar efter varje hinder i princip, det märks verkligen att han tok-älskar att hoppa! Och det gör mig otroligt glad att se han så. 😄

Bråkpelle

Ibland kan jag verkligen bli tokig på Baltazar, i förrgår var han precis sådär dryg som han kan bli ibland och som tur var så hade jag Erika i närheten som ryckte in och hjälpte mig. Det B gör är att försöka flamsa sig ur situationen när det börjar bli jobbigt, tex när man ska galoppjobba han i form. Då slänger han upp huvudet, tar tag i bettet och studsar på stället. Trots att han vet precis vad jag vill att han ska göra. Sssuuuuckkk! Men i slutet med mycket bra hjälp och stöd av Erika så kändes det mycket bättre och vi kunde ge oss med en bra känsla. 👍 Idag red jag lite på volt med hack mest för att låta han röra på sig bara, hade nämligen lånat ut min remontnosgrimma.

Imorgon är det hoppträning, första inne för hösten. Känns toppenkul. 😄

Skrutten idag ⬇️

RSS 2.0