charlotte~fina prinsen


Fina fina prinsen!

Jag har varit i Piteå med familjen i helgen som sagt och Amanda var supersuperdupersnäll och for hit och fodrade mina hästar ett par gånger. Kände mig lite dum som inte har pysslat om pållisarna på några dagar så idag la jag min egen träning på hyllan och la tid och orken på killarna istället. Mockade fint och fyllde massa höpåsar, tog in dom och for ut en sväng med Baltus. Underlaget är ju heltokigt ute nu på våren men fullmånen gjorde att vi kunde rida i skogen lite, alltså blev det både trav och galopp trots allt! Inte kan jag tycka att galoppen blev någon tia idag men han var duktig. Godis och godnattpussar blev ett bra avslut på kvällen.

Nu ska jag försöka hålla igång ridningen i veckan, vill inte tappa motivationen till flitigt ridande nu! Måste bara hinna med allt annat också. 

charlotte~pajas jag är

HAHA vadå drogad på andra bilden???? Bjuder på den för att ni ska få skratta lite. Så omtänksam jag är.

Jag har ridit några gånger sen jag senast uppdaterade här. Det går allmänt bra med honom nu och allt är i stort sett under kontroll! Red ut barbacka med hackarmoret igår en sväng i skogen och joggade/galopperade av honom rätt ordentligt ändå så räckte att vara ute ca 40 min. Jag ska till Piteå i helgen med familj och släkt och därför måste jag ordna hästvakt som far hit två gånger men det löser sig.. Amanda kanske skulle kunna och annars får jag ringa och be någon i byn rycka in som hästvakt! 

Vill ni förresten se någon film från i vintras? Har något klipp sådär som jag skulle kunna visa!

charlotte~bilder från helgen

Häromdagen (i lördags) red jag och signe ut med baltazar och vi tog även med oss kameran, så här ska ni få lite nya ridbilder på oss! Var väl på tiden? Red alltså lördag men han stod både fredag och söndag, därför känns det extra viktigt att rida flitigt nu måndag tisdag och onsdag om jag hinner/orkar! 


charlotte~fina häst


Bild från tidigare i vintras då amanda fotade mig och pållen i snöstormen! Måste fixa nya ridbilder snart känner jag. 

Idag for jag och hästen ut men inte särskilt långt då jag ville hinna träna på egen hand och dessutom var det mörkt så ville inte rida längre än vad lamporna längst vägen räckte! Han var faktiskt råduktig hela vägen, direkt jag bad honom satte han igång med arbetet och han gick fint hela tiden. Kan inte annat än att vara supernöjd med min fina häst. Han imponerar ständigt på mig nu, är så himla roligt.
I mitten av April ska vi träna igen och jag längtar.


charlotte~sista dagen


Idag, söndag, och sista dagen på sportlovet for jag och Baltazar ut en sväng med Linnea och Jago som sällskap igen. Solen sken och det var inte sådär jättekallt heller, skönt ridväder! Allt gick jättebra och hästen var rolig att rida, som vanligt typ. Duktig häst och nöjd Charlotte. Hjälp, nu börjar skolan igen också.. Hur kan en vecka gå så förbaskat fort? 

charlotte~uteritt med linnea

Bilder från förra veckan

Idag red jag med Linnea på varsin häst ut i skogen. Det var soligt och fint men kallt! 
Vi red ganska mittemellanlångt och travade rätt mycket men bara en galopp som blev rätt konstig, orkar inte riktigt förklara haha. Min häst var då lite wild and crazy där ett tag men det var roligt. Han skötte sig galant och gick skitsnyggt i traven på hemvägen när han var helt uppvärmd. Däremot lite väl pigg och nästan lite steppig mot slutet? Tror han hade vårkänslor och att det var roligt med en hästkompis.

Ska ut imorgon igen och låta honom trava/galoppera av all energi som vill ut! Han var lite svettig när vi kom hem ändå och han var duktig så är absolut nöjd med honom idag. Känns som att vi verkligen är på rätt spår nu. :D 

amanda~duktig häst

Har bloggat väldigt dåligt här under veckan trots att jag har lov och trots att jag har ridit väldigt mycket. Har helt enkelt inte haft orken till att uppdatera här tråkigt nog. Har iallafall ridit alla dagar utom igår denna vecka och det känns riktigt bra! Idag for vi ut på en barbackatur. Hon var väldigt pigg och glad och det gick superbra! Lite väl taggad på hemvägen bara, men så ska de ju va!;) Lovet börjar iallafall gå mot sitt slut vilket känns sanlklknfnklgwrwlnksa DÅLIGT, men jag tror det är 3 skolveckor eller något bara sen är det påsklov. Tur det! 
Pälsfällningen är iallafall igång nu och det kan vara riktigt drygt med islandshästar... Såhär ser man typ ut om man klappar Kári hahaha (Y)

charlotte~Baltazar och Jago


Igår for jag och bästa Julia G ut med Baltazar och Jago! Jag fick låna lillponnyn av Linnea så att vi kunde rida ut tillsammans, det blev mycket roligare då. Julia och Baltazar var jättefina och jag red Jago barbacka vilket var ganska roligt haha. Blev rätt mycket galopp och var roligt trots det blåsiga vintervädret. Det är bara att bita ihop.

Nu ska jag strax ut en sväng med Baltazar och mamma, mys!

charlotte~senaste två dagarna


Igår (söndag) var jag ut med Baltazar i 60 minuter och det var alltså första gången efter 6 dagars vila
. Har ju haft en dryg och rätt ordentlig förkylning som äntligen gett med sig och jag kan få rida igen. Vi red upp till Gammdegersjö och efter snöovädret häromdagen hade de inte hunnit skotta, därför var det ca 2 dm pudersnö hela vägen vilket betyder att hästen fick jobba lite extra! Det behövde honom så inte var det någon fara. Tro mig, han var pigg ändå! 
Vi galopperade mycket och ibland fick han dra på och busspringa lite och ibland blev det ordentliga och mer samlade galopper. Mysiga häst. Svettig och nöjd pålle efter den turen!

Idag (måndag) for jag ut en liten sväng innan jag skulle till stan. Vi var ute i kanske 30-40 minuter skulle jag gissa på och vi körde på barbacka och hackamore faktiskt. Skönt! Han gick på rätt bra och han har absolut inga problem med hacket. På hemvägen fick han lite fnatt när vi galopperade på en sträcka men det är kul att han har lite humör tycker jag! Det går fortfarande att kontrollera honom och då är det ingen fara enligt mig. :) 

Imorgon har jag tänkt mig ut och springa en sväng och far till stan för att träffa bästa julia g, får se hur jag gör med hästen om han får vila eller om jag tar en sväng på kvällen? Äsch ingen idé att planera, gör aldrig som jag tänkt ändå. Hoppas ni rider mycket nu på lovet:D
 

charlotte~sportlov, ridning och provlopp



Balte och jag
Yes I Will

Nu är det Lördag och vecka 9 lider mot sitt slut. Har inte ridit Balte sen förra Söndagen, hemskt. Nu när vi var på gång. Det berodde dock på min förkylning för tro mig, jag vill rida men vore dumt så som jag mått. Nu är det sportlov (UNDERBART) och jag är mycket bättre nu. Jag ser framemot alla bra ridturer vi ska ha denna vecka!! Ska försöka få någon att fota oss också, någon fin vinterdag sådär! Vore roligt. AMANDA? 

Idag är det ooooväder så otroligt. Snöar och blåser riktigt mycket så hästarna står med täcken och kurar just nu. Ska ut alldeles strax och ge lunch, tömma klart boxarna och lägga in nytt. Rider inte om det fortsätter såhär, då satsar vi på imorgon istället.

Jag följde med till Umåker imorse och såg fina Yes I Will köra sitt första provlopp! Starten var riktigt fin av henne, volten var inga problem alls, och sedan höll hon ledningen rätt länge. Sista 50 meterna blev hon trött och slutade som trea men hon var himla fin och alla verkade nöjda! Hann träffa henne lite i stallet senare och klappa om henne innan jag for och lunchade. Är så kul det här.
Puss på er alla och fortsätt läsa!
RSS 2.0