charlotte~håll utkik

Igår vilade Baltazar och idag har jag bara skrittat honom barbacka, nämligen till vår sommarhage på nolotvägen!
Vi byggde en mindre hage där idag och lät dom springa, busa, äta, njuta och leva en timme, imorgon eller i övermorgon ska dom få stå där två timmar. Det var iallafall superfint och tog en hel del bilder, håll utkik för en bildbomb bör dyka upp snart!


charlotte~skogshinder

Igår hoppade jag med Baltazar, samma hinder som vi hoppade med Jago häromdagen fast jag hade lite andra höjder. Han tyckte det var kul, blev supertaggad och gick in i galopp direkt när vi vände mot hindret. Sötnosen:))
Däremot blev det lite kaos för han började kicka lite efter hindret ibland och jag kände att han behövde länga på steget så vi for upp mot gammdegersjö en bit och jag drev fram honom i ökad trav. Vilket steg han fick!
Sedan på hemvägen kunde han gå i form hela tiden. I övergången från skritt till trav var det däremot svårare så vi får jobba vidare..

charlotte~balte idag

Har även ridit min egna häst idag, for ut barbacka med Balte en sväng.
Först var det som det alltid är, ingen fokus på mig alls.. vet inte varför det är så, men sen så gick det bra! Han gick i form 3/4 av ridturen idag, bättre än vad det var igår kan jag lova!
Mot slutet var han som bäst. Traven var riktigt fin där ett tag och det känns bra. Jag måste sluta döma mig själv så fort det går dåligt och tänka positivt! Vi kommer utvecklas och vi kämpar på helt enkelt!


charlotte~hoppat med jago

Har ridit och hoppat ponnyn Jago idag!
Det gick faktiskt riktigt bra, över mina förväntningar. Han är fint grundriden och är duktig på att hoppa så det var roligt:) Har filmat när både jag och linnea red så nu kommer en film från idag!

Provar att ladda upp den på youtube, säg till om den inte går att se!


amanda~beta

Står med hästarna och låter dem beta, för att vänja in sig innan vi släpper dem på riktiga betet. Dom ska få äta i 10 min så tänkte det var lika bra att blogga nu då;) Sessan ska ridas lite senare idag, lite för varmt just nu. Får se om kári får följa med som handhäst eller att jag går en prommis med honom:)

designen

Vi vet förresten att bloggen saknar färg och header! Vi blev så less på det vi hade och nytt är på ingång!

amanda~underbart

Älskar dessa oändliga sandvägar!! Underbart underlag att rida på. Sitter just nu på sessans rygg och tanken är att vi ska rida och bada, får dock se om vi tar oss så långt (är väldigt långt dit) hör av mig sen❤

charlotte~sommar och sol


Igår körde jag och amanda våra packmoppar in till stan!
Vi vann över wille arvid och edde i kubb, träffade emma och evelina, william spetz fick åka ett varv runt statoil och påväg hem fick amandas moppe slut på bensin.. Vi var fast utanför ICA röbäck en halvtimme innan hennes pappa kom med bensin. Sen körde vi hem till mig, kom hem vid halv 1. Det var roligt! Många tutade, fyllisar ville köra och vi fick en hel del tummar upp haha:)
Okej, häst! Idag har vi flyttat Nökkvis hage så att han har lite gräs där. Amanda red Baltazar upp till Gammdegersjö och sen red jag lite där och hem. Kommer ett bildinlägg sen!

charlotte~bilder 26 maj














Älskade häst!

charlotte~vänta, är det sommar nu?

Jaha, det var den torsdagen! Dagen gick ovanligt fort tycker jag. :)
Solen har lysit hela dagen, det har varit +20 grader ute (om inte mer) och på skolan hade vi vattenbrännboll, for en snabbis med mamma på stan efter det. Vi tittade på skor åt henne och for för att kolla min balklänning som håller på att sys in. Sen var det raka spåret hem och vid 6 tog jag mig ut för att rida!
Baltazar och jag for upp till Fidodalen i Gammdegersjö, supermysigt♥ Pratade med amanda i telefon hela tiden och hon var samtidigt ute på Sessan. Iallafall så var han rätt fin idag, det var kul att rida då han var på så himla gott humör! Öronen framåt hela tiden och pigg i steget:D
Nu ska jag välja lite kläder till imorgon och sen sova! Imorgon ska det bli +24 grader, sååå hääärligt!
Bjuder på en bild på min underbara klass från idag efter vattenbrännbollen!



charlotte~joggat

Idag bestämde jag mig för att fara ut och jogga, så istället för att rida tog jag med Baltazar ut på springturen!
Han var först lite dryg och stannade, försökte nafsa mig i armen och lite så men sen så gick det kanonbra och vi kunde vara ute och springa i kanske 20 min. Definitivt något som vi får göra om!

Mamma och jag har bestämt att Nökkvi ska börja få stå ute på dagarna nu. Han har stått på boxvila i 38 dygn och det är dags att han får komma ut och leva lite igen, även om det inte blir bättre med fången.
Avslutar med två mobilbilder från idag:)


charlotte~snygga hästen


Såhär snygg var min häst idag!

Vi red upp i skogen, ungefär samma väg som igår. Han var först jättetråkig och reagerade varken på tygeltag eller skänklar. När jag vill att det ska gå så blir jag så ledsen att det inte funkar så jag provar allt samtidigt och det måste jag träna på, tålamodet. När Baltazar vaknade till och vi hade vänt hemmåt så fick han helt plötsligt massor med energi och ville galoppera på stället igen. Jag lät honom göra det men drev fram honom istället. Länge galopperade vi och till slut bröt han av självmant. Då drev jag fram honom i ökad trav och guud vad fin han blev då! 

Imorgon kanske Julia kommer hit så vi får se hur ridningen blir imorgon! Kanske att hon vill prova rida honom:D

charlotte~videoinlägg från hästryggen


Jag vet att jag babblar, blir lite nervös när jag spelar in.. jag låter superdryg och gnällig men aja, det får ni ta!
Här kommer iallafall en liten videoblogg från hästryggen idag!

charlotte~Nökkvi idag♥





charlotte~nu!

Nu tar jag tag i mitt liv och i bloggen tänker jag!
Ska försöka äta lite nyttigre, röra på mig mer, rida oftare och vara duktigare på att fota/filma hästarna. Låter väl bra? 
Jag vill att Baltazar ska få större variation, kanske att vi kan komma oss iväg på någon dressyrträning och hoppträning snart, hoppa lite skogshinder, rida olika ridvägar nu då vägarna har tinat fram osv!

Kanske att Amanda kan fota mig och Balte i helgen? Vi skulle ju köra packmopparna till varann haha.. vi får se hur det blir med det! 

Nu har jag precis varit duktig och lagat middag till mig och min familj, nu ska jag gå och ta in Nökkvi som står ute och sen ska jag rida Baltazar:D

charlotte~we found love


Jag älskar dig♥

charlotte~yes

Idag red jag ut en lång sväng med Baltazar. 
Vi travade mycket och galopperade mycket, tog några småskutt och njöt. Han var härlig att rida idag!

c-rida

Ska ut och rida galenpannan nu!

charlotte~kulturnatta



Alla våra fina pållar!

Jag vill hemskt gärna göra om bloggen nu men jag är alldeles för trött, har inga idéer och dessutom behöver jag och Amanda fota lite nya bilder!
Skrev ju lite snabbt om dagens ridtur förut idag. Han var ju superduktig först men sen på hemvägen när Jago och Linnea galopperade lite i förväg så fick han frispel, som att nånting blockerar hjärnan och han bara studsar runt, bockar och till och med stegra sig? Gissa om min pållehäst har mycket energi nu.. oj oj.
Känner mig skyldig till det, har inte ridit så där jättemycket och när han står i hagen själv nu så gör han sig inte av med nån energi heller. Ska släppa ut honom i den andra hagen imorgon!
Det var ju kulturnatta ikväll dessutom! For dit vid 7 och gick runt med massvis av fina människor och vänner, lyssnade på många bra band och hade roligt. Har däremot tinnitus nu och jag blir orolig att mina öron är förstörda nu haha.
Ska sova strax, imorgon blir det upp vid 11 sen rida, mocka och lite annat pyssel. Ska hämta hö vid 2-3 tiden också:)

charlotte~galen

Idag red jag ut på baltazar med linnea och jago. Först gick det superbra, balte galopperade utan att bocka eller nåt men sen fick han frispel och ställde sig till och med på bakbenen.. ? Han har så mycket energi, skulle behöva släppa honom i en paddock så att han får springa av sig och sen köra ett ordentligt dressyrpass haha..

charlotte~älskade nökkvi

Imorse, halv 7, när jag klev upp och släppte ut baltazar och fodrade dom så låg Nökkvi ner när jag kom.. magkänslan jag fick var inte rolig. Han var varm på hovarna men jag kunde inte göra så mycket just då så jag gick in och la mig igen.

Mamma och jag gick ut vid 12 och då stod han upp men hans hovar är fortfarande lite varma..
Han stod bara ute i en kvart igårkväll och hagen är väldigt liten och det lilla gräset som finns där är gammalt så det är inte något som han borde reagera på.. Åh vad hemskt det känns. Min fina, fina Nökkvi. Han måste bli frisk. 

charlotte~fina hästar

Min häst och jag är tillbaka på rätt spår igen! 
Han börjar släppa dom här dumheterna nu och idag så gick det bra tycker jag:)

Mamma och jag krattade och byggde upp en liten hage åt Nökkvi också, han ska få stå där en stund nu varje dag är det tänkt. Gissa om han blev lycklig när vi släppte honom där en stund?

charlotte~barbacka


For ut vid halv 9 ikväll barbacka. Ville verkligen rida idag av någon anledning!

Han var först helt omöjlig, han studsade som en idiot när jag tog tygeln och när jag drev med skänklarna så började han kicka och småstegra??? Jag blev skitless och började prata om att sälja honom för 100 kronor så dryg som han var men helt plötsligt bara hände det. Han började från ingenstans att jobba med bakbenen under sig och ryggen uppåt. Sådär fin som han var för en vecka sen! Jag fick nytt hopp och vi fick några fina travar, skrittade i form hela tiden och jag blev superglad. I mitten blev han lite jobbig igen men jag tog det lugnt och vi hittade tillbaka! 

Underbart!


amanda~ny hage

Idag har vi byggt hage och släppt hästarna, dom verkade glada över att slippa stå i gegga och bajs iallafall!
Så det kändes skönt att få dem dit. 
Sover hos Matilda inatt, och hade tänkt att sova typ nu så godnatt, skriver imorgon.:)

charlotte~japp


Har försökt att mocka lite i en hage idag men det gick inte så bra, blev jätteless så jag gav upp ganska fort haha.
Annars har jag ridit Baltazar idag och har busat lite med honom i hagen också, det var kul först men sen ville han bara äta.. 

Ridpasset idag gick inte så bra. Han var bara med huvudet upp i luften och började studsa när jag tog tygeln och försökte få någonting gjort. Men det blåste väldigt mycket och vi red på en väg som vi inte ridit på sen i höstas, i slutet gick det väl okej iallafall. Ska försöka få honom att jobba fram för skänkeln, får inte ge honom längre tyglar när han blir jobbig för då ser han det som belöning. Bättre att driva fram i galopp då istället antar jag! 
Skulle verkligen behöva galopparbeta honom på volt och trötta ut honom, det skulle göra gott. 

Nu ska jag strax ut och godnatta dom. Uppdaterar imorgon:)

amanda~söt

Haha sötnosen!

amanda~tävlat

Ja nu har vi varit iväg och tävlat för första gången! Det har varit riktigt kul:D Vi for redan igårkväll för att slippa kliva upp så tidigt idag. 
Sessan blev lite småtokig och väääldigt nyfiken på allt möjligt av att va på ett nytt ställe! Hon fick bland annat testa på att duscha, vilket gick bra tycker jag.
Idag skulle jag först starta V5, och det gick ganska bra, det var bara att hon hade gjort av med så mycket energi eftersom hon var så pigg innan, så då blev hon seg på slutet :( 
Sen var det T8, då blev hon också seg och stannade! Hon som alltid är så pigg, fast det är väl inte så konstigt med tanke på hur mycket nytt hon har fått sett och hur knäpp hon va, hihi
Hon gnäggade typ till allt och alla, sötan
Jag är iallafall nöjd med dagen och vill verkligen tävla mer! Fast då ska jag inte rida igång henne så länge, och så hoppas jag att hon är lite lugnare i stallet och så, inte gör av med all energi där utan göra det på banan :]


charlotte~liten film



Liten film från idag:)

charlotte~dagen

Haft en riktigt härlig dag ute hos hästarna!
Släppte Baltazar i en annan hage och lät han gå där i några timmar, han vart superlycklig:) godingen!
Jag tömde Nökkvis box och fyllde nytt spån så nu har han det jättemysigt där inne. Sen tog jag upp Nökkvi på gården och duschade honom, kommer faktiskt en liten film sen ikväll för skojs skull!
Jag mockade Baltazars box och fyllde lite nytt spån där också, fyllde höpåsar till ikväll och sen ryktade jag Baltazar så gott som det gick. Vi for ut i kanske 50 minuter och han var faktiskt fin idag! Hade förväntat mig en tokhäst då han stått i 2 dagar men för det mesta så gick han på bra!:)
Filmen kommer ikväll så håll ögonen öppna, nu ska jag avsluta inlägget med en favoritbild från idag!

charlotte~bildbomb på baltazar!

KOMMENTERA och gör mig glad:D
han hade benskydd fram bara för att jag inte vill att han skulle riva upp benen när han sprang och många bilder är svartvita eftersom ljuset inte var bra mest av tiden!














Fina hästen♥

charlotte~på väg ut

Hej!
Ska gå ut till hästarna nu, tömma nökkivs box och fylla nytt fräscht spån och sen tror jag att jag ska börja bygga en hage som Nökkvi ska gå i när han får komma ut! Kommer fara och rida Baltepalte sen också, och förhoppningsvis blir det nån kompis sen ikväll! 

Amanda är i skellefteå nu med sessan på träningstävling, vi får önska henne lycka till!

charlotte~svartvitt










charlotte~litet schema

Torsdag! 
Red inte idag tyvärr, har ett stort fysikarbete som ska in imorgon så från att jag kom hem vid 4 tills att klockan närmade sig 9 så satt jag och skrev om energikällor. Nu är det gjort iallafall, skönt! 

Såhär kommer de närmaste dagarna ungefär att se ut för Baltazar:

Fredag: Ridpass i skogen, jobba på formen och att inte busa
Lördag: Ridpass i skogen, om det gick bra på fredagen så blir det att jobba med form och att lösgöra vänster sida
Söndag: Lättare pass
Måndag: Ev. Dressyrlektion för Anna Bergstedt på surf
Tisdag: Vila (har en del plugg att göra)
Onsdag: Ridpass i skogen, jobba vidare på vad vi gjorde på träningen förmodligen

amanda~tråkigt väder

Skittråkigt väder idag så får helt enkelt skippa både ridning och lastträning. Bajsväder
Har en hel del nya bilder som säkert kommer att dyka upp här på bloggen inom några dagar!

charlotte~ändrade mig

Jag ändrade mig angående ridningen! For ut barbacka på Baltazar vid halv 8 en sväng i eftermiddags solen.
Superhärligt! Värmde upp honom ordentligt och tog det bara lugnt, sen började vi jogga lite med längre tyglar utan att jag ställde honom och så bara för att jag ville ha ordentliga travsteg och inte att han bara skulle börja galoppera, kicka eller stanna upp och backa. När det gick bra så började jag efter en stund ta tyglarna lite och då blev han först stretig men helt plötsligt bara gick det! Han blev sig själv igen och gick på så otroligt fint som han gjorde för några dagar sen! Fina, fina och knäppa hästen min♥

charlotte~Baltazar

.. vilar idag. Har inte orken att rida och eftersom han har varit så emot dom här dagarna så kan han nog behöva en vilodag också!
Red honom igår, först värmde jag upp lite vid gården men red sen ut då det kändes tråkigt att bara rida fram och tillbaka. Han var först emot och bråkig, kickade 10 gånger och småstegrar sig nästan? vad händer med min häst?

Skulle såklart börja misstänka att han har ont nånstans men helt plötsligt gav han sig och gick på bra sista biten så det är nog ingen fara med honom:) Fick nån fin trav och skrittade fint i form tills jag gav honom långa tyglar och då är jag nöjd!

charlotte~Nökkvi

suris♥

Ännu en tisdag avklarad, nästan iallafall. Började 11.40 idag så det var riktigt skönt, slutade dessutom 2 så hade bara 2 lektioner idag. Kan inte alla dagar vara så?

Idag var hovis förbi vid 12 och bara verkade Nökkvi när hon inte hann förra gången.. Hon tycker inte att han verkar så mycket bättre och det har jag också tyckt, att han borde vara bättre vid det här laget. Mamma och jag tog ut honom och kände på hans fötter osv. Han var varm på alla hovarna och han haltar ju men inte lika mycket som i början. Tyckte att jag kände pulsen i benen också vilket inte är bra..

Han ska få några dagar på sig, sen ska vi ta ut honom igen och göra likadant igen och sen antar jag att veterinären lär få komma hit och göra en koll. Vill inte ens tänka på vad som kan hända om han inte är bättre.
Älskade häst

amanda~lastträning

Idag har Linnéa hjälpt mig att lastträna Sessan, eftersom vi ska på tävling på lördag!! Är bara en träningstävling så det är ju mest på skoj men det blir nog kul:)
Det gick iallafall rätt bra att lastträna henne tyck jag, hon är ju rätt envis hehe. 
Aja, nu har jag massa att göra så avslutar här,hej.
Bästa♥

amanda~knäppsessan

Sessan var lite tokig idag efter att ha vilat några dagar. Studsade fram och var väääldigt pigg! Var iallafall kul att rida henne igen:D Gick ut när det var soligt och ba yes får rida i sol! Sen just när vi kom ut från stallet började det regna och gjorde det hela ridturen tills vi kom tillbaka, då blev det sol igen..;)

amanda~bästa

♥♥♥

charlotte~ridit studsbollen

Jag vet inte hur jag ska förklara dagens ridpass med Baltazár.. han var helt knasig, det var bara den sista kvarten som han kunde gå och trava ordentligt och det säger väl en del.

I början tänkte jag bara jobba på traven och att lösgöra hans vänstra sida nere på vägen bredvid mig då det regnade och blåste först (det slutade sen däremot.) I traven så studsade han så otroligt, hela tiden. Han galopperade på stället och bara studsade, upp och ner. Jag försökte sätta mig ner ordentligt i sadeln och driva fram honom i långa travsteg och ibland gick det men då började han bara studsa igen efter ett tag. 

Då fick jag nog och red upp i skogen, där kunde han tillslut jobba lite i traven utan att hoppa runt och jag fick faktiskt en eller två helt okej galopper också. I skritten hem så var han lite trött och då gick han superfint i formen och jag lät han trava lite då också för att få till en fin trav innan vi gav oss. 

Jag tror han håller på såhär för att han tycker det är jobbigt. När jag köpte honom så var han inte i form då han hade haft en inflammation i ena bakbenet och jag har under de här månaderna bara lagt fokus på att lära känna honom bra och "lära mig rida på riktigt" igen då jag har haft islänningar i 4 år. Nu när jag lärt mig hur jag ska få honom att jobba så blir det såklart tufft för honom och när han dessutom haft en vilovecka nyss så förstår jag honom.
Ska rida flitigt i veckan nu och sen ska vi hoppa lite snart, det älskar han!:)




charlotte~tråkigt

Har hämtat hö idag, vi hämtade bara en transport pga vädret men nu klarar vi oss ett tag. 
Är helt slut med, tror inte jag har återhämtat mig helt efter att jag var sjuk så jag tar det lugnt nu ikväll för att orka med veckan. Tråkigt, men så är det ibland!

amanda~snöööö-.-

Klockan är snart 5, och jag har inte gjort nånting annat än degat i sängen och kollat på filmer idag. Det har kommit typ nån decimeter snö här och det känns riktigt tråkigt! Det är maj nu, ska inte va nå snö då!! Men just nu regnar det så vi får väl hoppas att det försvinner fort.
Snööööö döööööööö

charlotte~eggbett?


Vill köpa ett sånt här bett till Baltazar, rider honom på ett rakt bett nu och han går bra på det men han gapar hela tiden. Tycker det här verkar bra, ett egbett! Någon som har ett sånt? vad tycker du isåfall?:)
Har velat testa hackamore på honom någon gång också, kanske i sommar!


charlotte~helg igen!



Några bilder som mamma tog snabbt efter ridturen idag!
Ni får ignorera vår snygga outfit, hade inte tänkt att bli fotad precis;)

Han var egentligen lika fin idag som igår, inte alls lika stel i vänster sida som han var då men idag var han däremot knäppare. I galoppen så studsade han bara på stället även fast jag gav honom tygel och drev fram honom, man tycker ju att han borde rusa när han har så mycket energi men inte då haha åh, han är som en knasboll.

Red mot sommarhagen men vägen är så mjuk fortfarande så vände ganska snabbt då jag inte ville förstöra den. Red lite på en åker men det blåste ordentligt så det slutade med att jobba på traven lite fram och tillbaka på vägen vid mitt hus ett tag istället. Skulle vilja åka till surf och arbeta med honom i galoppen, skulle behövas!

Ska jobba med att lösgöra vänstersida imorgon!


amanda~mys

 

 

charlotte~ 9 månader

Idag har jag haft Baltazar i hela nio månader. Känns som att det var två-tre månader sen vi hämtade honom, nio känns helt otroligt länge! Det är väl sant det dom säger, att tiden går fort när man har roligt♥


charlotte~hiss & diss


Vill både hissa och dissa idag! Var längesen nu:)

Min hiss går till det superfina vårvädret här uppe i Umeå som äntligen har kommit! Att ridvägarna tinar fram, hästarna tappar all tjock päls och solen lysen långt in på kvällarna. Underbart! 

Min diss går till alla hagar nu på våren, bara lera och gegga överallt.. hästarna blir ju jättesmutsiga!


Ja, ni ser ju hur ren och fin Baltazars rumpa var idag:):):):

charlotte~världens bästa tokhäst



Två bilder på godingen idag!

Han hade inte nådigt med energi, precis som jag förväntade mig haha.. Han var superpigg och slängde på huvudet av lycka när vi for ut! När vi kom in i skogen så började jag jobba med honom och först ville han inte lyssna och ville bara springa, så jag lät honom trava på en bit på en väg som inte riktigt har tinat upp ännu och sen bytte jag väg till en som var upptinad, då satte vi igång på riktigt! Ställde honom och jobbade honom i form hela ridturen och fan vad bra det gick, så himla nöjd! Har verkligen fått kläm på det nu:D:D

Han kickade väääldigt många gånger i både traven och galopperna haha, det var lite jobbigt men samtidigt hade han massa energi som han inte visste vad han skulle göra med! Skrattade bara åt honom, min stora bebis!

Iallafall superdupernöjd med honom trots allt bus, det är inte hans fel att han fick stå så länge:(
Nån bara måste fota oss snart!

amanda~härligt

Inte dåligt väder idag! Jättehärligt, fast blåsigt då. Har haft kári i trädgården en sväng för att han skulle få springa av sig litegrann, det gillade han haha. Han sprang runt som en galning, sötnosen. Tog lite bilder med kameran också, hade på långobjektivet så fick inte med hans sparkar :( Aja, kommer ett bildinlägg senare! Ska till Linnéa och rida om en timme, skriver väl efter det:)

amanda~berget

Idag red jag och Linnea upp på berget. Gick finfint förutom att min häst knappt kan trava..haha hon vill ba galoppera.
Matteprovet idag gick föresten helt okej tror jag! Kändes då inte heeeelt fel. Får väl se sen:)
Ja men du snabbinlägget här då.. Nu väntar sängen och imorgon ska jag försöka uppdatera minst 3 gånger. VI KÖR PÅ DET NU, NATTINATTI
Nu är sommaren påväg och det känns grymt, det här måste göras om i sommar! LÄTT

charlotte~snart frisk!


Fortfarande sjuk så stannade hemma idag men imorgon så tar jag mig nog till skolan! 
Baltazar har vilat alldeles för länge nu när han först saknade en sko och nu är jag sjuk men imorgon ska jag absolut rida om jag känner mig pigg. Han har inte lite energi nu kan jag lova haha.
Tog ut Nökkvi en stund och greppade en vattenskrapa, pälsen la sig som ett täcke över marken runt oss haha!
Nu börjar man se att han är en häst igen!



Baltazar saknar att ha Nökkvi ute hos sig!

amanda~min valborg

Hoppas alla hade en bra valborg! Min var iallafall jättebra, spenderades med grymma vänner. Först var vi på restaurang och sen drog vi till Campus.
Idag har Sessan fått vila, tråkigt att det blev så, borde ha ridit henne. Just nu håller jag på att plugga lite matte, för imorgon är det nämligen nationella prov i matte.. SÅ TAGGAD. inte. LYCKA TILL ALLA 96OR!
Någon random bild från en tävling på Umåker.

charlotte~fång, skor och tand


Ska berätta lite mer om dagen för er som vill veta hur det har gått!

Klev upp vid 8 och åt frukost, då hade mamma redan varit ute och släppt ut Baltazar och mockat lite i hagen. Duktig mamma:) Jag mockade boxarna och gav båda lite mat, sen tog jag in Baltazar och vi städade lite och pysslade runt om hästarna. Någon gång mellan 9 och halv 10 så kom veterinären och han kände, tittade och lyssnade lite på Nökkvi hit och dit. Ingen pulsökning, inga varma hovar och ingen feber! Kunde inte ha varit bättre tror jag! Så himla underbart. Nu ser det ut såhär framöver: boxvila i ca 2 veckor till och äta bara hö (helst blött). Sen får han börja komma ut halvdagar och då ska jag fixa så att han får stå i en fräsch hage nånstans.

Veterinären var också tandläkare, så Nökkvi fick lugnande så att han blev sömnig och sedan kollade han också in i munnen för att raspa ner den hemska tanden yttligare. För er som inte vet det så såg jag för ca 4 år sedan då vi hade nyköpt Nökkvi att han åt konstigt så vi kollade upp det. Han hade en superlång tand på ena sidan som bara hade växt och växt då han saknade en undertand, annars brukar ju tänderna skrapas ner av varandra.. Så vi har behandlat honom flera gånger, men man måste ta lite åt taget. Så idag raspades ännu en bit ner av den!

Han kollade bara snabbt in i Baltazars mun också, då jag har upplevt tidigare att han har stört sig på bettet men det var inga större fel där alls, han ska få en tandläkartid om 5 månader då Nökkvi ska raspas igen.

Hovslagaren fick problem med bilen och kom vid halv 2 ungefär. Baltazar fick "sommarskor" runt om, och Nökkvi hann inte bli verkad utan hon tog bara loss hans bakskor och kommer tillbaka nästa vecka för att verka honom.

Nu blev det långt, förlåt hörrni!:)

Måste bara säga att jag har haft en grym valborg också, trots feber och förkylning så for jag och hade roligt med mina fina vänner, och tack till mamma som ställt upp hela dagen och sen skjutsat mig till kompisar!♥
RSS 2.0