Ekeholms Corso

 
Red Corso på Surf en stund igår som sagt och allt gick ju toppen som det brukar. Han är så himla go och snäll den där ponnyn så det är ingenting alls man behöver fundera eller oroa sig för när man är runt honom! Nu på söndag ska vi in med min pålle och så ska han få sig ett riktigt göra-av-sig-med-energi-pass. Kan verkligen behövas! Baltazar är full av överskottsenergi nu vilket han behvöver få göra sig av med. :) 

Hej och hå

 
Ett tag blev det vår men idag har vi gått tillbaka till vinter. Det har varit minusgrader, blåsit och framförallt snöat en hel del. Alla blev mer eller mindre less då vi har siktat mot vår och ljusare tider nu men det hjälps inte! Hästen fick vila idag även om jag inte hade tänkt mig det pga vädret. Har istället tränat själv lite styrka här hemma och ska följa med Jennifer till Surf för att rida hennes ponny Corso en stund. Får pyssla med Baltazar extra mycket i stallet idag istället för ridning helt enkelt! 

Jag ska ju iväg i 6 hela veckor snart, åker i slutet av april. Då kommer jag behöva lämna Balte och det känns tokjobbigt att tvingas göra det men som tur är ska bästa Jennifer ta hand om honom när jag är borta och jag vet att hon kommer att göra det bra. Kanske en av hennes vänner också ska få ta ansvar någon dag i veckan också, vi får se hur det blir. Usch och fy, älskar den där pållen så är jobbigt att lämna honom så länge men jag måste ta chansen att åka på den här utomlandspraktiken. Får aldrig en sån chans igen och hästen är ju kvar när jag kommer tillbaka!

Nej, nu måste jag byta om till hästkläder och dra mig mot stallet. Hörs!

Mars

Förra helgen hade jag hand om alla tre hästar i stallet, Balte Nero och Corso. Nero är lite halvsvår och därför var det lite av en utmaning eftersom det är långt ifrån alla som kan ta honom men det gick bra. Han skötte sig väldigt bra ändå med tanke på hur han kan vara ibland! Så det var inga större problem där. 
Häromdagen tappade B en framsko när han tokade runt i hagen när dom plogade och jag hittar inte skon någonstans så i fem dagar har han fått vila nu eftersom hovis Camilla kommer imorgon och slår på den. Ska ut och rida direkt efteråt haha, har en pigg häst nu kan jag lova. 

I April kör vi igång med lite träningar igen och i april kommer även en ny stallmedlem flytta in. Vet inte så mycket än men tjejen heter Sandra och hon har ett d-ponny sto som förhoppningsvis blir bra kompis med Balte! 

RSS 2.0