26 februari - kul träning

Igår var det träning på surf för peter igen. Han tycker att det går framåt för oss vilket känns superkul att höra! Jag tycker det känns bättre också faktiskt. Min uppgift är väl egentligen att ge honom stabilt stöd genom tyglarna och att vänta in honom när vi kommer mot hinder och det har jag verkligen försökt tänka på och det verkar ge resultat för igår var det en riktigt kul och bra träning!

Det blev lite kombinationer och en trippelbarr. Vi fick träna på att försöka få in så många galoppsprång som möjligt först och sedan fick vi ta det ett varv då vi skulle köra fullt ös och få in så lite galoppsprång mellan hindrena som möjligt! Att springa fort tyckte Baltazar personligen bäst om.. haha! Vilken suprise!

Idag ska jag och Oliver till Övik så Baltazar får vila men har varit till stallet nu på morgonen och allt är fixat och ordnat. :) 
 

23 februari -vilodag

Bilder från igår, plus en bild på nya benskydden!

Idag får Baltazar mest troligt vila eftersom jag red honom 6 dagar av 7 förra veckan. Kan inleda denna vecka med en skön vilodag tänkte jag, då det dessutom är lite halvruskigt väder ute. Regn, i februari? Hur kul är det egentligen....... Kanske blir lite träning för min egen del idag istället. 

22 februari - pappa

Bild från idag då pappa red Baltazar! 

Mamma och pappa skulle powerwalka och jogga lite bort till yttersjö så jag och pållen hängde med! Var så himla fint väder och Baltazar var på riktigt bra humör: Vi kunde till och med galoppera lite längst vägkanten och i slutet av ridturen ville pappa sitta upp och rida lite vilket var kul. Han är modig min pappa!

Tacohejjjjjjjjjjj

21 februari - gramantygel

I torsdags for jag och jennifer med loppis till surf vilket gick finfint. Har lite bilder sen som jag kanske kan bjuda på! Hur som helst så är loppan nu till salu så om någon letar efter världens goding till c-ponny så ligger han ute på hästnet! 

Igår red jag och jennifer ut på balte och loppan tillsammans vilket gick bra. Testade hennes gramantygel vilket funkade förvånadsvärt bra så idag for jag och köpte en egen! Baltazar fick sig nya benskydd också vilket var på tiden. Ni kan få se dom sen också kanske. Hur som helst så var jag och pållen ute själva idag med nya grejerna på och det gick bra men han var PIGG! Alltså förstår inte hur han jämt kan vara så pigg än fast jag rider honom 5-6 gånger varje vecka!?!?! Haha. 

Nu har jag iallafall duschat och ska pallra mig hem till Oliver för middag och myslördag. 
Ibland saknar jag att ha två hästar.. Saknar Nökkvi och jag tror att Baltazar saknar honom med. Är tråkigt att sakna men på samma gång har jag fått äran att äga både Garpur och Nökkvi som var två superfina hästar som gav mig många fina minnen som jag bär med mig. 

19 februari

Igår var det träning. Baltazar var som vanligt pigg som attan men han skötte sig genom hela träningen trots all energi! Vi körde lite serie, lite kombination och i slutet en bana. Är nöjd med träningen och min pålle! Behöver faktiskt inte skriva så mycket mer om det tror jag. 

Ikväll ska jag följa Jennifer till surf med Loppan en sväng och köra ett litet pass med honom där. Får se om Baltazar får sig en vilokväll för det skulle han förtjäna nu. :) 

Gammal bild från klubbis i vännäs!
 

16 februari - tömkört och provjobbat


Igår var jag på surf mellan 7 och 13 för att provjobba! Ska framöver helgjobba lite extra där förhoppningsvis. Vi gjorde allt ifrån att mocka, ta på alla hästar täcken och släppte ut dom, fodrade, mockade, fyllde höpåsar osvosv. När jag kom hem så drog jag mig direkt vidare till mitt eget stall, fotade lite hästar och fixade Baltazars foder och box. Sen tog jag in honom och tänkte longera då Jennifer erbjöd sig att prova tömköra honom åt mig så det gjorde vi! Han skötte sig förvånadsvärt bra och superfin är han verkligen. Kommer lite bilder här!

 
 
 

16 februari

Corso, Mayenne, Loppab, Baltazar x 2, TP igår i hagarna. 

12 februari - träning och "Bomber"

Hejsan hoppsan
Igår var det onsdag = träning!!!! Det har gått bort två träningar de tidigare veckorna för ena veckan var Peter bortrest och andra veckan hade jag ingen skjuts och eftersom jag inte har tränat tillräckligt på att köra transporten själv så fick jag helt enkelt lov att skippa den träningen. Men igår var det som sagt dags igen!

Vi började med att värma upp och bygga fram, därefter hade vi lite jobb med att ha ledande tygeltag i hörnen av ridhuset och flytta dem inåt med skänklarna i alla gångarter. B var som vanligt en bomb i början och full av energi så kan inte tycka att vi gjorde den övningen särskilt graciöst men jag försökte verkligen mitt bästa.

Efter det började vi hoppa. Ett hinder/kombination i taget och i slutet blev det till en bana. Skulle inte säga att det var den bästa träningen hittills baserat på min egna känsla men när jag pratade med Peter efteråt höll han inte med om min uppfattning riktigt så måste börja tro på mig och min häst lite mer och inse att vi KAN! Baltazar skötte sig exemplariskt sen då han hade fått ur sig den värsta energin. Duktig kille. 

 
Här får ni förresten en bild på en pålle vid namn Bomber. Han står på Ronneby Ryttarförening, väääldigt långt nere i Sverige. Det är nämligen Baltazars helbror!!! Hittade honom av en slump då jag sökte lite på Baltazars föräldrar och hittade denna herre som dessutom har samma uppfödare i Ungern. Häftigt va?? Har mailat med en kvinna på föreningen som berättat om Bomber. Väldigt kul! 

8 februari

I fredags for vi in med Loppan till surf som sagt, vilket gick prima. Han var jätteduktig att ta med sig och trots att vi var själva i ridhuset i slutet så var han kolugn. Dessutom var han väldigt snäll att hoppa med, vilket vi kanske inte hade förväntat oss då han är en riktig liten buse! Jag fick prova sitta upp och rida lite i slutet på den lilla godingen vilket var kul! 

Baltazar fick vila lördag men jag red idag en sväng runt nolot. Han fick ha hackamore och jogga på lite friare men han var ändå lyhörd och trevlig. Blev inte för taggad eller busig trots att han var pigg och varken bilar eller skotrar störde honom särskilt mycket. Nöjd ryttare och pålle efter dagens sväng. :) 
 

6 februari - hästar hit och hästar dit

Iförrgår for jag ut med Baltazar en kortare sväng upp i byn barbacka men han var heldryg och busig nanting. Bock och studs och till och med tendens till att stegra. SUCK!!! Red ut igår med Jennifer och Mayenne och då skötte han sig däremot finfint. Efter den svängen tog vi Corso och Loppan och for en till sväng. Var kul!

Ikväll blir det att följa Jennifer och Erika till SURF med Loppan och hoppa med honom!
 
 

1 februari - snöstorm

Duschad och klar för sängen nu! Ännu en helg förbi i rusande fart. Baltazar har blivit riden mån, tis och ons, vilade sen tors och fre och så har jag ridit honom både lör och sön. Så två vilodagar denna vecka! Perfekt! Det är ungefär det målet är, att rida honom 5 ggr/vecka. Är kul att se hur fin han faktiskt börjar bli i kroppen! :)

Jag och Jennifer red ut nu i snöstormen i mörkret, det blåser något så fruktansvärt och var svårt att se då vi red i skogen men det gick relativt bra att jogga på och hästarna skötte sig fint även om de ibland var lite småfjolliga. Träningen i onsdags var inställd men nu är vi extra peppade på nästa träning istället!

Något peppad ute i hagen förra veckan. ;)
RSS 2.0