Ny hagkompis

Hejsan!
Igår flyttade Haley till ett nytt stall, vilket innebar att Baltazar blev utan hagkompis. Han såg rätt nere ut när jag kom och han stod ensam vid grinden och undrade vars hans flickvän tagit vägen. Som plåster på såren har han fått sig en ny kompis, hannas valack Berra! Vi for till surf igår och hoppade lite, efter det när dom var nöjda och trötta så släppte vi ihop dom. Berra visade ganska fort att störst går först och Balte fick sig en kick på bogen men sen blev det lugnt och nu verkar dom komma förvånandsvärt bra överens! Så det känns bra i mattehjärtat nu på nytt :)  

Jag rider han så gott det går trots sommar och bete, han fick vila en vecka när jag var på Mallis och har även fått sig 5-dagarsvila när jag var på besök hos Olivers pappa, men annars rider jag 4-5 ggr i veckan åtminstone. Han är rund om magen men kondisen är inte särskilt dålig så magen lär nog krympa fort när hösten kommer. (Kan jag iallafall hoppas..) 

 
Två nöjda killar som kom gåendes sida vid sida idag när jag kom dit!

B & H

 

Utflykt till hippo

Hejhej
Nu är det bara en stackars vecka kvar till semestern!!! Fyra lediga veckor, betalda veckor, känns heeelt okej för min del. Kommer bli toppen så får hoppas vädret levererar så man vill göra mycket utflykter både med och utan häst. 

Har ridit ganska mycket trots att han går dygnet runt på bete. Har jag berättat att han går ihop med ett 6-årigt sto som heter Haley? Dom är otroligt förtjusta i varandra och är supernöjda med varandras sällskap så det känns bra i mitt matte-hjärta. 

Elina och jag följdes ut på Bea och Baltazar häromdagen. Vi red bort förbi Botnia-banan till en liten "travväg" med sandunderlag där vi tänkte galoppera lite fram och tillbaka, men riktigt så blev det inte. Vi red först bort, sen skulle vi vända tillbaka då vi får möte av två killar med en stor hund. När vi rider förbi dem så gör hunden ett utfall mot Bea, som i sin tur hoppar rakt ut i diket och Elina faller av! Bea galopperade sen iväg hela vägen hem där Annica och Janne tog emot henne. Jag och Elina turades om att rida hem Baltazar. Som tur är gjorde varken Bea eller Elina illa sig så det gick bra trots allt!

Jag och Hanna tog en sväng bort till Hippo idag m Balte och Berra! Vi transporterade dem dit och sen red vi i skogen och hoppade olika terräng-hinder! Sjuuukt kul! Baltazar blev aspeppad av att få hoppa lite och jag tror alla behövde lite variation och miljö-byte. Man blir rätt less av att rida samma vägar i princip varje dag. 

Det var allt jag hade att komma med idag. Hare hej!
 


 
RSS 2.0