Flytt och "hästbyte"

Nu har Lissan flyttat till Stöcksjö och Scouby Djob är hemma i Skravelsjö!
Vi får se hur länge de står i olika stall, det blir tills att en box finns ledig till i Sandströms stall.

Själva flytten gick fint. Ann hjälpte mig att lasta L på gården hemma och Jennifer tog emot oss. 
Hon fick komma in i boxen och landa lite i vars hon faktiskt hamnat. Sedan packade vi ihop Scoubys grejer och lastade honom, så körde vi tillbaka till Skravelsjö och installerade honom i Lissans box. Ett byte helt enkelt! Han var också duktig och lugn, ställde sig och åt direkt. Tog sedan och körde tillbaka till L och fixade där ett tag innan vi begav oss hemåt allesammans. 

Idag, första dagen där, bestämde jag mig för att gå en prommis med henne och se oss omkring i närområdet i dagsljus. Det var lite spännande tyckte Lissan men hon följde mig på en 45 min skrittpromenad runt byn. Vi såg tjurar, grisar, bilar, traktorer, gick över gården på SURF, upp i skogen och en annan väg hem till stallet. Hon var cool nästan hela vägen haha, blev ett tvärstopp ca 20 meter från stallet då några hästar i hagen bredvid sprang runt och var oroliga... Men jag väntade ut henne och pratade lugnt så vi tog oss förbi tillslut. Pysslade om henne i stallet och hon var lugn där också trots hästar och hundar och folk överallt! Duktig tjej som blivit "stor" i såna lägen. 

Åkte sedan till Scouby och pysslade om honom! Han fick komma ut på en 45 min barbacka skittur upp genom byn och timmervägen. Pigg och glad och snäll! Verkligen en supersnäll häst. 

Nu ska en jättetrött Charlotte ta och sova för imorgon väntar först en arbetsdag (börjar 6.00,....) och sedan har jag två hästar att ta hand om. Vi ska prova sitta på Lissan och jag är både nervös och taggad. Hoppas det går bra!

Bild från idag när hon hälsar på sin nya hag-granne Nero

Bild från igår på en otålig Lissan som väntar på att få kliva på transporten. :) 
RSS 2.0