charlotte~älskade häst, 5 år


Idag är det exakt 5 år sedan Nökkvi kom hem till mig och blev min häst. Känns som jag har haft honom längre faktiskt, för fem år sedan var jag ju 11 år och det känns som en evighet sen. Han fick ett äpple och en extrapuss nu när jag var ute. Grattis till oss på femårsdagen hihi ♥

charlotte~så ligger det till

Den här bloggen är verkligen k a o s. 
Någon dag får vi fånga upp det, men tror det blir mer mot våren. Amandas pålle som väntar fölis och Baltazar och jag ska komma igång med träningarna i Mars igen och då blir det mer och roligare uppdatering här på umeryttarna skulle jag gissa på. Ville bara säga att mina hästar mår bra, dom står tillsammans nu som vanligt och Nökkvi verkar inte ha ont mer. Tack gode gud för det. Baltazar och jag var ute idag (söndag) och han skötte sig toppenbra. Lite kickningar i galoppen när han blir less på mig men är nöjd med honom ändå. 

Den 16 februari ska jag, pappa och några fler åka till Brattby (tror jag det heter..) där travhästen Yes I Will som vi äger en del i står. Då ska vi få chansen att pyssla om henne, kanske köra och lite så. Ska bli riktigt roligt! 
Therese har lite bilder på henne som jag ska be att få så ni får se henne. 

charlotte~sammanfattning på sista tiden

En del har hunnit hända sen jag skrev senast. 
Förra veckan när jag skulle ta ut hästarna som vanligt på morgonen så fick jag inte ut Nökkvi, han vägrade totalt att röra sig. Jag fattade ingenting eftersom han alltid är den som vill ut ut ut på morgonen. Han ger upp och tar ett steg fram, haltandes och släpar höger framhov efter marken. Han ville inte stödja på den, inte gå på den. Paniken bara växte, "inte fång.. snälla inte fång." Tog in honom igen, gav mat och vatten inne till båda hästarna (Nökkvi ville inte röra sig så fick lägga höet under hans huvud) och sprang in till mamma. Såklart grät jag, gör alltid det så fort nåt är fel med hästarna typ, och mamma följde med ut och kikade. Veterinären fick komma och klämde, kikade, rörde, böjde och allting. Kom inte fram till något men det var självklart att han hade ont, lilla hästen. Det blev boxvila och medicin i fyra dagar och sen fick han komma ut. Nu står hästarna i varsin hage, vill inte att Balte ska jävlas med Nökkvi nu efter att han har haft ont men det går finfint. Ser en stor förbättring och han traskar på rätt bra nu, kanske bara var en vrickning eller liknande! Fina Nökkvi, får inte hända något dåligt med honom.

Annars då? Jo men Balte saknar ju en framsko men har ridit ändå vilket går bra. Rider där det finns lite snö så att broddarna på andra hovarna far ner så han inte får tre högklackade liksom. Red idag och han var pigg som attan och studsade som en studsboll i galopperna, kickade och hade sig, och jag ryter till lite men jobbar vidare i galoppen. Ingen idé att stanna eller något, bättre att han får det ur systemet så att han kan jobba sen.

Långt inlägg......

charlotte~kallt kallt och kallt

Blev ingen tur idag då det är -25 grader här i Umeå idag. Var nyss ute, tog in, gav mat och vatten osv. Nökkvi har ett vintertäcke på sig och Baltazar har ett fleece med hals och ett vintertäcke med hals över. Man får klä på dom så gott det går när det är såhär kallt. Kaninen fick bo i garaget nu också för att inte förfrysa. Hemska vinter. 

HAHA orkar inte den här bilden, så ful. 

charlotte~den här veckan

Såhär har det sett ut senaste dagarna
Lördag: Red långtur i skogen med dressyrsadel och snodd
Söndag: Red barbacka på hacket en liten sväng + Nökkvi promenad
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Red barbacka en sväng, joggade mest
Torsdag: Planerna är en längre tur i skogen då jag kommer hem rätt tidigt och det förhoppningsvis fortfarande är ljust ute!


Idag är det ju Onsdag och jag kom precis in. Hästarna står inne och tuggar hö och Baltazar skötte sig väl ändå helt okej bra idag. Vi bara red ut, tänkte inte så mycket på hur han gick och hur jag red och det var skönt. Imorgon ska vi försöka ta oss ut igen! Träffade för övrigt Amanda i bussen idag och pratade lite.
Så himla kul att sessan ska bli mamma!!!!

amanda~dräktig!!!

Fick just veta en riktigt rolig nyhet, att Sessan är dräktig!! Livet är bäst just nu och jag är så himla glad :'''D 
 

charlotte~helgen

Red Baltazar igår med snodd och dressyrsadeln och hela köret. Vi for långt dessutom så han fick jobba på väldigt bra och i slutet fick vi till en jäättefin, lugn galopp i form från början till slut. I början bockade han en hel del men som sagt, mot slutet var han toppenduktig.

Idag red jag också men barbacka på hacket och inte särskilt långt.
Pappa följde med och gick med Nökkvi så båda pållarna har rört på sig! Ännu bättre det ju. Nökkvi som ska komma igång nu sakta men säkert:D

Skruttisarna igår v
 

amanda~kvällens ridtur

Hej! Prinsessa och jag var kanske inte riktigt bästa vänner under ridturen idag men jag förstår att hon blev ganska less på mig där ett tag! Vi tränade på något som jag tror de flesta hästar tycker är jobbigt, att först rida hemåt en bit och sedan vända tillbaka bortåt igen. Hon vägrade först gå framåt när jag vände och sen började hon typ åla sig framåt längs vägen haha... Efter några gånger gick det iallafall mycket bättre! Imorgon ska jag fota nya bilder för det behövs verkligen så då kommer bildinlägg:D 

charlotte~älskade nökkvi

amanda~ta nytt blodprov

Tråkigt nog ringde veterinären och sa idag att blodprovet inte hade gått att analysera, och att de måste komma ut igen och ta ett nytt på torsdag. Skittråkigt men sånt händer tydligen ibland. Det är så jobbigt att inte veta, har liksom gått runt hur länge som helst och undrat. Men det är väl bara att hålla ut antar jag, nya tag på torsdag! 
 
Var nyss ute och red Prinsessa, gick mycket bra och vi har äntligen lyckats förstå oss på att trava sakta;) Nu ska jag äta kvällsfika hade jag tänkt och sen blir det att dygna för annars kommer jag aldrig komma upp imorgonbitti. Usch vad jobbigt med skolaaa... 
 
Saknar sommaren ♥

charlotte~ fuerteventura

Hejsan! 
Är tillbaka nu efter en himla bra vecka i Fuerteventura, Kanarieöarna. Hästarna tog min morfar hand om och allt har gått hur bra som helst tydligen. Har saknat hästarna mer än vad jag trodde faktiskt, det är skönt att slippa jobbet en vecka men när man ändå spenderar så pass mycket tid hos dom så känns det konstigt att inte träffas på en vecka. Hur som helst, pussat extra mycket på dom har jag gjort idag och jag tog mig även ut en sväng på baltazar. Han har lyckats tappa en framsko (........typiskt) men jag red i skogen i lite djupare snö så det gick bra ändå. Han var dutti som vanligt och inte alls lika tokig som jag hade förväntat mig! Mockade, matade och sitter inne nu. Hemskt men samtidigt lite skönt att vara hemma igen. 

amanda~blodprov

Hej! Längesen jag skrev nåt här så tänkte slänga in en liten uppdatering nu. Veterinären var nyss här och tog blodprov på Sessan för att se om hon är dräktig eller ej och vi får veta det i början på nästa vecka. Känns väldigt spännande och jag hoppas såklart att hon är dräktig! Annars så rullar livet på, har inte ridit så mycket under lovet faktiskt så det känns ju lite tråkigt. Men nu är Sessan iallafall i stallet så jag kanske till och med tar mig ut i dagsljus idag!? Hade ju varit härligt det! Ska verkligen försöka hålla igång Sessan nu och fota mycket så jag har något att skriva om på den här bloggen! 


RSS 2.0