Skötsam pålle


För en vecka sedan tog jag, mamma och Baltazar en välbehövlig trip bort till surf. Han var pigg som attan, rädd för en kisspöl i mitten av ridhuset och lite halvgalen till en början men med tiden blev han svettig och tröttare, skötte sig bättre och kändes lite som sitt vanliga jag igen. Så när jag var nöjd tog vi honom till duschspiltan för en skön dusch innan vi drog hemåt igen. Dagen efter red jag ut, även dagen därpå och båda turerna skötte han sig galant. Kändes toppen att han äntligen var normal igen haha! Nu har han dock tvingats vila i några dagar då jag har gått och varit febrig och förkyld så vi ser väl hur han är när jag kan sätta igång igen..

Jennifer ska raka honom åt mig och så åker vi förhoppningsvis till surf igen på måndag. 
 

November

Igår for jag och Baltazar ut en skrittsväng i sällskap med Jennifer och Nero. Jag själv var aningen febrig och B som har varit lite halvknasig på sistone behövde nog en lugn tur. Idag var jag till stallet och gjorde alla sysslor men funderar på att åka tillbaka senare ikväll för att rida ut en liten sväng. Nu är mitt kommande mission att följa 5 åriga Moa till ridlekis på röbäcks 4H vilket jag ser fram emot! Kommer bli mysigt. 

Min fining igår i hagen. (så trist period på året nu när backen är stenhård...) 

Övertaggad Baltazar

Baltazar har en period nu då han är fullproppad med energi JÄMT oavsett om jag rider varje dag tills han svettas och är slutkörd när vi kommer tillbaka till stallet. Ger honom knappt något tillskottsfoder men jag har ändå sänkt mängden då jag inte orkar med honom när han blir såhär. Balte är en sån häst som blir riktigt dramatisk och dryg när han har överskottsenergi vilket gör att han reagerar på varenda liten sak som om det vore livsfarligt. 

Idag vräkte snö ner från himlen men jag ville ändå ta ut honom på en sväng vilket han inte uppskattade alls. Vi red runt lite men det fastnade massor med snö under hans fötter och han fick styltor som han halkade med och höll på, dessutom hatar han blåst och snö och då kände jag att vi ändå inte skulle få särskilt mycket gjort så vi var bara ute en snabbis. Nu står då alla 5 pållar inne i stallet och tuggar hö i nya torra innetäcken så jag kan slappna av och försöka andas ut ikväll. Bara att vila och ladda upp inför morgondagens praktikdag. 
Sommaaaaaaar<3<3<3<3
RSS 2.0