Julia och Baltazar 18/8

 

Älgolycka

Bild från tidigare i sommar

Nu har det hänt en liten olycka. Jag krockade med en älg häromkvällen när jag körde moped. Inte lyckat och ja, jag sitter nu med gips då jag fick en fraktur i armbågen. Har dessutom ont i benet/höften så nu kan jag inte rida på ett tag. Olivia har hjälpt mig mycket i stallet och nu står Balte med Lost i hagen och det har bara gått bra. Jennifer har varit borta så vi har tagit hand om hennes hästar Nero och Corso nu i ett par dagar med. 

Världens finaste kompis Julia är påväg hit just nu och ska hjälpa mig att rida pållen idag. Han måste ju få röra på sig och hon ställer upp som ryttare! Sååå himla bra. Annars rullar det på.

Nyinflyttade



Tog några bilder sista kvällen i sommarhagen på Baltazar, Olle och Blanko. Kändes tråkigt att ha fotat så pass lite i sommar och ja, ville väl ha några bilder även om det var dåligt fotoväder och så. Nu är deras hästar tillbaka på SURF och Baltazar har bott in sig i nya stallet! 

Det står fyra hästar där inklusive Baltazar. Jennifers två hästar Nero och Corso och Olivias häst Lost. 
Nya boxen är spånad, saker är ditflyttade och nu börjar vi komma oss på plats. Hittills känns allt bara jättebra och jag tror att det kommer fortsätta kännas så. 

Jag har ridit honom rätt duktigt sista veckan, två pass på "ridbanan" och två uteritter har jag iallafall hunnit med. Olivia och jag red ut tillsammans häromdagen och hästarna skötte sig bara fint, red ut själv i förrgår vilket också gick jättebra då jag lät honom galoppera på i ett rätt bra tempo utan några större krav. Kände att vi behövde en mer avslappnad tur och det verkade min häst uppskatta faktiskt. Red barbacka med hackamoret igår och jobbade lite nere vid hagarna och guuud så duktig han var. 

Hur som helst, allt rullar på och vi trivs! 


Två år tillsammans nu ♥

 
 
 

Flyttdagen

Bild från förra året!

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är nämligen flyttdags för mig och Baltazar!
Ska vara lite duktig nu och smörja utrustning i solen, plocka fram och städa lite bland alla mina hästgrejer och ikväll går jag över med Baltazar till nya stallet. Känns spännande, bra och nervöst. Får se om jag rider honom något idag men nu är det alldeles för varmt, solen lyser och jag tror det är kring 23 grader så det blir kanske ikväll i såna fall. 

Ridningen igår gick förresten finfint! Tog honom barbacka en sväng och träffade Olivia som står i stallet dit vi ska flytta. Hon var ute på sin häst Lost och slutade med att vi red tillsammans på en åker lite på volter där. Baltazar var som vanligt lite halvt okoncentrerad i början men mot slutet var han bara fin. :)  

Nu ska jag få något gjort.

Tre veckor kvar

 
Red Baltazar barbacka häromdagen och han var pigg men riktigt duktig! Nya skor har han hunnit få också.
Nu närmar det sig flytt till grannstallet och slutet av sommarbetet. Har sommaren verkligen gått såhär läskigt fort? Är tydligen tre veckor av ledigheten kvar för min del. Aja, det är som det är. Ska ut en sväng med Balte nu ikväll med tänkte jag iallafall. Ska förresten åka och hälsa på amanda och hennes pållar nu till helgen också, så spännande att få se lillskruttan!!
RSS 2.0