November

Två bilder från tidigare tillfällen på mig och min fantastiska häst. 

Precis kommit hem från stallet i Degernäs. Jag hade kväll ikväll och tog in dom "små" liven från hagarna, gav dom sin kvällsmat och smorde tränset inför hoppträning imorgon. Det var på tiden kan man ju säga.... hehe. Jag red inte idag men igår for vi in till ridhuset och red lite dressyr så han fick springa av sig och bli av med överskottsenergin. Det är hårt överallt ute nu så svårt att få saker gjorda ute nu förutom att skritta, kanske trava lite. Menmen! Vädret kan man trots allt inte styra över så ingen idé att klaga. 

Imorgon är det som sagt hoppträning. Jag längtar. 

Film från träningar

 
Olika klipp från denna träningssäsong! Min fina vackra duktiga häst!!

Lägeskoll

Nu skriver jag inlägg från datorn faktiskt, är inte allt för ofta det blir det längre. Nu är det snarare snabba inlägg direkt från mobilen på jobbet som gäller när jag har rast typ. Iallafall! Vet inte hur mycket jag har nämnt läget i stallet här på bloggen men kan ju berätta att två nya hästar flyttat in nyligen, Berlando och Kahlea. Känns kul med lite fart i stallet med fler människor faktiskt, faktum är att stallet numera är fullt! Så det är lite mysigt. 
Jag har klippt ihop en "sammanfattningsvideo" på lite olika klipp från blandade träningar som jag inte har visat här. Tänkte att det kan vara roligt att spara för att kunna titta på om x antal månader eller år. Så den kommer upp här så småningom! 

Baltazar fick nya skor i torsdags och nu är det full mundering som gäller, både broddar och sulor. Känns väldigt skönt faktiskt. Imorgon ska jag ut och rida med Linda och Doris och det känns superroligt för nu börjar det vara länge sedan sist vi följdes ut. Livspussel ni vet. 

Kram på er. Bjuder på gamla bilder. 

Min älskade, fantastiska häst!!! 

Uteritter

Igår och idag har han fått komma ut ca 40 min, travat mest och galopperat lite. Småsvårt nu med underlag då han inte fått sulor än alltså får han styltor i "djupsnön" men på vägarna är det nästan isigt och hårt istället. Aja, huvudsaken att han rör sig. Pigg och frisk är han som vanligt. På torsdag är det skoning men jag måste jobba så det är tur man har världens bästa mamma till befogade som kan rycka in och åka dit istället! ❤️

Screenshot från förra träningen! 🐴💕

Världens bästa baltazar

Igår på träningen övade vi omhoppning, snabba och tvära vändningar! Det skulle gå ut på att ha så få galoppsprång som möjligt och sedan fick man köra en gång till för att försöka förbättra sin första omgång. Jag tänkte att jag nu hade en riktig chans att verkligen prova tighhta svängar för att se hur det skulle lösa sig och hur det skulle gå! Första varvet fick vi 53 språng, andra fick vi 50 😄

I slutet tog vi några få språng till, och efter det sa Peter att det låg på 1.20 🙈 Världens duktigaste häst! Han ger mig en sån trygghet och ett självförtroende som jag aldrig någonsin kunnat tro. Dessutom är han fantastisk på att hoppa. 🌟

Snöoväder

Under senaste veckan har det plötsligt bara vräkt ner snö. Varje dag och varje natt, hur mycket som helst. Och varit minusgrader såklart. Såhär tidigt brukar inte snön ligga kvar men jag börjar undra om det kanske kommer göra det för det har verkligen kommit mycket!!

Baltazar är verkligen världens finaste häst. Sitter och tänker på tävlingen igår och på hur himla duktig och snäll han är att ta med sig. Och en riktig kämpe på tävlingsbanan!

Idag ska vi nog ut en liten skrittsväng i byn, kanske lite trav eventuellt.

Hopptävling hippo

Igår tittade jag på tävling på hippo, och vips hade jag "råkat" anmäla mig spontant till dagens 1m-klass. Upp med tuppen 4.30 och till stallet, var först ut i första klassen som började 8.00. Men vi körde dit i snöyran och på framridningen kändes han väldigt trevlig, pigg men lyssnade på mig ändå.

Går in utan förväntningar då jag inte tävlat mycket inne alls, men han var superfin trots att några språng råkade bli lite väl nära hindret pga mig. Vi hoppar felfritt i grundomgången, fortsätter och hoppar felfritt i omhoppningen och tar hem en andraplats! Så kul!!

- Tävling hippo 6/11-2016
RSS 2.0