Olika beteskompisar

Baltazar ska släppas ut på bete imorgon när jag kommit hem, är nämligen påväg hem i bilen från Göteborg där vi har varit och sett Coldplay på Ullevi. Mäktig upplevelse!! Satt och tittade igenom bilder från sommarbeten genom åren med Baltazar och insåg att han har gått med lite olika kompisar. 

I sommar ska han gå med Bacardi Ray (Baccan) i degernäs, och de tre veckorna han går på bete i Innersjö ska han stå tillsammans med en valack som heter Kawango. Kommer bli toppen! Längtar! 


Hästarna hagbilder

 

Hemmatävling SURF

Hemmatävlingen avklarad! Iallafall den första, vi ska ju ha en till i höst har det blivit bestämt. 
Hela veckan innan har vi förberett inför cafeterian och maten skulle både planeras, handlas och lagas inför tävlingarna. Men tillsammans fixade vi det, jag Patricia och Sofia med hjälp av föräldrar och pojkvänner och vänner. Tack alla ni! 

Hur som helst så tävlade jag också under helgen, en klass på lördag och en på söndag. Första dagen hoppade vi 1m och jag tänkte innan att om jag kommer till omhoppningen så satsar vi! Vi tog oss till 9an som vi tyvärr rev helt enkelt för att jag inte red den väg jag hade tänkt och kom därför alldeles för snett in på den utan att någon av oss egentligen var förberedd på det. Men då blev det perfekt att verkligen utmana oss med snäva svängar på de sista då vi redan hade rivit ett och det fixade Baltazar galant! Han är skitcool! Så vi fick ju då 0-4 fel och var näst snabbast av nästan 40 ekipage. (Hade vi inte rivit hade vi kommit på andra plats..) 

Söndag hoppade vi vår andra "riktiga" 110 och just då var det väldigt varmt men B kändes fokuserad men aningen lugnare än vanligt på framhoppningen. Lite nervöst kändes det innan då det dels var en trippelbarr med i grund-delen men också för att man sååå gärna vill rida bra och prestera, inte minst på hemmatävling. Men jag försökte skaka av mig det och ha roligt. Red bra och Balte hoppade fint första 4 hindrena men sen gick jag på och vi kom alldeles för nära femman. Han hinner ändå få upp benen och fortsätter till trippeln som går jättebra att hoppa. Sen river vi ju såklart sista hindret i grunden.... Så det var väldigt synd! Hade varit kul att hoppa hela banan! Men Baltazar fortsätter imponera på mig och jag har så otroligt roligt med honom. 

Det var någon som hade stått i publiken vid läktaren som hade sagt något i stil med att "Jag gillar det här ekipaget, dom ser ut att ha så roligt" och min vän Elina hade hört det och berättade för mig. Åååååh så glad jag blev av det. Att ha roligt och vara ett team är ju alltid och hela tiden det viktigaste av allt. 


Detta är hindret vi rev i 110. Vilket man nästan kan se att det inte kommer gå att få över bakbenen över bakbommen. Men oj vad han är fin, min lilla häst! 
 


Bilder tävlingen

Skriv inläggstext 

Alla dessa bilder är tagna av Sofia Grundberg.

Min kärlek till min häst är så stor och det syns verkligen på många av dessa bilderna. 

Filmer tävlingen övik

 

Hopptävling örnsköldsvik

Hemma nu! Efter en helg i Örnsköldsvik! 
Första gången jag varit på deras ridklubb och måste säga att det var en fin anläggning som jag mer än gärna åker till igen. Hur som helst, nu ska vi snacka om hur det har gått för mig och Baltazár. ♥

Lördag: Vi åker från Degernäs kl 8 och kör bakom Sofia dit. Kommer fram och lastar ur, gör hästarna klara. Då är mamma, pappa och Martin (och Ninja) redan på plats. Oliver åkte med mig. Värsta hejaklacken! Vi startade 1meter först och han kändes pigg och glad på framhoppningen. Går in på banan och hoppar felfritt 0-0 och hamnar två tiondelar från en femteplacering!!! Superlycklig över felfri runda men samtidigt lite surt att inte få placeringen. 

Laddade om till 110 genom att käka lunch och låta hästen vila en stund i transporten, sedan rida fram lite lättsamt och ta något skutt på framhoppningen. Var ju våran första "riktiga" 110 så lite nervöst på något vis! Han hoppar helt faaaantastiskt och gör precis som han ska tills jag klantarr mig lite på trean och vi petar en bom. Så vi fick hoppa klart grundomgången och slutade alltså med 4 fel. Sofia hoppade sin runda med Goldfever felfritt också! 
Sedan umgicks vi med min familj som bodde i husbilen och Sofia, jag och Oliver bodde på vandrarhemmet i hamnen bredvid mamma och pappas ställplats. Huuur mysigt som helst. 

Söndag: Jag och Sofia gick en promenad med hästarna, pysslade om dem och red över till ridklubben. Jag skulle bara starta 1m och sofia 1m avd B. Hästen kändes tröttare och lite omotiverad på framridningen så jag for ut en sväng i skogen istället för ridhuset. Och på framhoppningen vaknade han till ordentligt så kändes ändå bra inför tävlingsrundan. Vi går in, och sätter en till nolla!!!! Omhoppningen var helt fantastisk av Baltazar, han hoppade än fast jag red fort och snäva svängar eller kom in snett på hinder. Slutade på en tredje plats! Var så lycklig att jag grät när vi kom ut från banan. Helt underbart kul!

Nu laddar vi upp i veckan inför vår egna SURF-tävling som tar plats lördag och söndag. Jag är cafeteriaansvarig så det är fullt ös medvetslös hela veckan som gäller med planering, handling, matlagning och allt som hör till. Längtar tills det är över på sätt och vis... 


Lycklig jag efter en felfri toppenrunda på lördagen! 


Hästarna stod på Solänget utmed ridklubben i nya, jättefina uteboxar. 


Resultatlistan från söndagens 1m! 



Nöjda ryttare och hästar efter två felfria rundor på söndagen! 
 


Förberedelser

Idag fyller mamma år, så grattis till henne! Vi ska ut och äta ikväll vilket var perfekt då jag ändå slutat tidigt idag och i lugn och ro hinner vara i stallet så mycket jag vill jag. 

Transporten ska städas upp, grejer ska smörjas in och plockas fram och hästen ska få sig en liten tvätt. Tror jag rider ut och joggar honom lite, blir nog skitbra. 

Imorgon åker vi tidigt iväg mot Örnsköldsvik, kring 8-snåret. Ska hoppa 1 meter och 1.10 meter! 😃 Kommer bli sååå roligt. Har jag berättat att föräldrarna och lillebror följer med i husbilen också? Och såklart min bästa hästskötare och pojkvän oliver ❤️ 


Juni

Juni är här. Äntligen! Som man längtat. Synd att sommaren alltid går så fruktansvärt fort när det väl kommit. Idag har vi haft första riktigt varma dagen på ett bra tag, varit ca 23grader hela dagen. (Brände mig på jobbet..) Hur som! Pållen var trots allt väldigt pigg och glad på träningen och hoppade fantastiskt. Red lite halvers till en början men fick till det på slutet så det kändes väldigt bra. 


I helgen är det tävlingsdax igen, lördag och söndag i Örnsköldsvik! Vi åker dit på lördagmorgon och Baltazar kommer sova på solänget. Vi andra kommer på i husbil/på vandrarhem vid hamnen en bit bort. Mamma pappa Martin och Oliver följer mig, samt Sofia som ska tävla sin lilla häst Goldfever. Blir skitbra och jättekul! 
Jag och B kommer starta 1m samt 110 på lör och 1m på sön. Kuuuul.

Just nu försöker jag rida honom mycket och jag försöker få honom att gå ner lite grann i vikt faktiskt.. lite väl rund för att inte ha börjat gå på bete än. Haha. Så han får lite mindre hö nu. Och han har också fått börja käka gröngräset ca 20 min/dag. Så det gör honom väldigt lycklig! Snart är det väl dags med sommarbete så bara att vänja in honom allt mer eftersom på gräset. 

Känner på mig att sommaren kommer bli så fin och härlig. Hoppas jag har rätt. 😊


RSS 2.0