Ridit

Åååhhhh idag har jag ridit!!! Hur härligt som helst, var ju längesen. 
Först longerade jag & Ann henne med min dressyrsadel på vilket gick bra. Hon kan se sur ut när man ska bestämma att hon ska fram men hon gjorde som hon skulle och bockade och skuttade lite emellanåt. Blev sen supernöjd och fokuserad. Efter det satt jag upp - Nöjd häst! Inga tendenser till protest eller sparkar som hon höll på innan vilan. Vi tyckte hon såg lite ofräsch ut i ena frambenet i trav på lina men vi såg ingenting när jag red. 
Sååå skönt. Och roligt. Grät typ av lycka att sitta på hennes rygg. 
(null)

(null)

Gått från gården!

Idag har jag och Lissan gått från gården första gången!! 
Med Lovisa och Tindra som trygghet utmed oss gick vi ut på vägen, runt huset och tillbaka in på gården den andra infarten. Det blåste och var lite läbbigt men SÅ duktig häst som ändå lyssnade och följde mig. Får påminna henne ibland om vars hon har mig bara :) Så jag är lycklig över det. Sedan stod hon även längst bak i gången för första gången, och där brukar vi ju duscha dem, vilket också gick super. Provade dock inte duscha henne idag,tänker att det kanske får bli i övermorgon.

Har också longerat henne ca 15 min och masserat henne enligt planen. Bra dag helt enkelt. 

Massage och pyssel

Nu har det gått en vecka och lissan har fått vila/tagit det lugnt rätt länge nu. Jag åkte till hemavan den 2:a, så red henne alltså sista februari senast. Det har varit lite longering och miljöträning samt ledarskapsövningar som vi hållit oss sysselsatta med under tiden och hon har varit förvånansvärt lugn trots att hon är ostimulerad. Tror hon känner sig mer och mer trygg med stallet och sitt nya hem men också tillsammans med mig!

Jag märker att massage är en bra grej för oss, tycker vi kommer varandra närmare. Hon står stilla numera, i början hade hon myror i brallan men verkar som att hon tycker det blir mer bekvämt för varje gång. Kanske jag börjar lära mig rörelserna rätt? Kanske hon är mjukare i sina muskler nu och känner en annan tillit till mig. 

Min plan är lite oklar men tanken är väl att fortsätta lugnt den här veckan ut, ska få låna en massageapparat av Sofia som jag ska testa på Lissan. Ska försöka duscha henne någon lämplig kväll (torsdag kanske) och sen prova rida henne till helgen om ingenting annat konstigt uppstår. 

Igår hade hon tydligen busat runt i hagen och det ser jag som ett gott tecken :) 

Muskelspänningar

Lissan har ont i ryggen. Säkert därför hon varit grinig i ridningen med. Hon gick dessutom omkull häromdagen när jag skulle leda henne till ridbanan, hon blev rädd för något bakom henne och flög runt, tappade fäste och föll.. stackars liten! Helt chockad klev hon upp och följde mig som ett litet lamm till ridbanan.. såg inte något konstigt när hon rörde sig efteråt. Men om hon hade ont i ryggen innan blev det garanterat inte bättre av att gå omkull. 😥 

Hur som. Vi skulle sko henne i tisdags och då krånglade hon en hel del, det gick upp för mig att något stod konstigt till då hon inte ville belasta ryggen. Blev jobbigt att stå på tre ben. Hon lyfte det diagonala bak på tå när Camilla skodde ena fram, sen vilade hon det benet. Så tror den vänstra sidan är det främsta problemet. Vi fick inte sko färdigt henne för i slutet på sista benet var hon sååå trött i bakkärran så hon smällde bara ner benet om och om igen tills vi fick ge upp. Camilla fick dit tre sömmar, så jag fick linda runt hoven/skon med en linda så hon inte skulle göra illa sig på den eller slita av den. 
Benjamin kom idag, två dagar senare och fick dit en sko ordentligt. Gick bättre nu, och mest troligt var det väl för att hon inte var lika slut i kroppen. Men nåt är fel. 
Ann och jag tror att det är muskelspänningar, drar man med fingrarna efter ryggen så ger hon efter ungefär där bakre delen av sadeln brukar ligga. 
Så sammanfattningsvis: vila från ridning. Söka ny sadel. Longering, promenader, massage och stretch/skjuta rygg.. tills det ömma är borta och sen prova rida igen och se om det är bättre om några veckor. Eventuellt någon veterinär eller muskelkunnig får se på henne.. 

Ett framben var varmt dagen efter hennes kullerbytta så hon fick sova med lindade framben men dagen efter var det bra igen. Och inget av de andra benen känns konstiga. 
Det gör ont i mig att hon har ont. Men jag ska hjälpa henne ❤️ Snart är vi tillbaka. Älskade Lilla Lissan. 
(null)

(null)

(null)

(null)

 

Humörsvängningar..

Har haft en jobbig vecka med Lissan. Hon har varit suuuupergrinig och arg när jag rider, men som vanligt i hanteringen. Hon bara laddar spark efter spark oavsett vad jag gör eller inte gör - så jag har bara fått sitta och hålla i mig och vänta ut henne typ. Försöka få henne till någon typ av arbete än fast hon bara surar och sparkar så fort jag gör minsta lilla??

Jag känner mig lite ledsen över det för jag kände verkligen att vi började komma någonstans.. Menmen, förhoppningsvis är det ingenting konstigt. Vad vet jag, kanske det är brunst? Nu har hon fått vila 4 dagar då jag har varit i hemavan och jag bönar och beeer att hon sköter sig imorgon och att hon slutar vara arg , är ju inte kul att rida en häst som bara är förbannad på en.. 

 
 


RSS 2.0