charlotte~uppe med tuppen


Mina fuuulingar

Klev upp 9, gick direkt ut och släppte ut hästarna och mockade. Ändå skönt att ha gjort bort det. Veterinären kommer förbi vid 1 för att ge Baltazar sin sista vaccinationsspruta och sen ska jag in till stan för att träffa Linda, och därefter blir det filmkväll hos Axel med massa fina vänner. Blir nog en bra dag. Pusssssss

charlotte~slask slask och slask

Heej godingar.
Vädret idag är verkligen ingen höjdare. Alltså seriöst, det värsta vädret jag vet. Slask, kallt regn och blåst. 
Hästarna fick komma ut vid 7 imorse och jag tog på båda varsitt täcke, gav dom mat vid 1 och sen nu när jag kom hem från lite shopping med mamma och alex vid 4-5 så var båda dyngsura och jag skyndade mig ut. Mockade och tog in stackarna från regnet. Bytte dom blöta täckena till mystäcken och gav dom hö. 

Blev alltså ingen ridning. Inte värt det när vädret suger som idag. 
För att fylla ut inlägget så får ni tre halvfula bilder som togs när den första snön kom!

charlotte~stan

Hästarna har inte blivit ridna idag då jag for till stan med mina systrar. Direkt jag kom hem så gick jag och gav dom mat och vatten, mockade och lite så. Tanken var ju tävling imorgon men det verkar inte bli av då vännäs inte går att få tag i. Oj så less jag känner mig. 

Nu vet ni läget iallafall!

amanda~pigg pålle

 
Tänkte bjuda på den här videon från igår efter ridturen! Ingenting speciellt men tänkte att det kan väl vara roligt att se filmer lite då och då:)
 
Det var en pigg Prinsessa jag var ute och red på idag. Som en bomb som när som helst skulle explodera. Jag satt bara och väntade på att en fågel skulle flyga upp ur diket eller något liknande och Sessan skulle få en chans att sätta av i galopp;) Som tur var så flög ingen fågel och jag kunde hålla henne. Vi skrittade mest, travade en liten bit bara.

charlotte~egen träning



Idag for jag och mamma in med Baltazar på surf för att träna lite själva då träningen var inställd!
Hade hoppats på ett rätt tomt ridhus men då var det såklart en annan träning just då. Men men, fanns en ruta i ridhuset där vi kunde rida så jag kunde jobba lite på volt iallafall! 

Han var fin men när han blir trött så tappar han fokus litegrann! Bara jag jobbar fram honom då och berömmer när han är duktig så skärper han till sig, fina killen. Mamma ställde fram två sockerbitar och en bom som ett litet hinder och då fick han nya krafter! Han älskar verkligen att hoppa :D

Nu taggar vi till inför tisdag, ska bli roligt! Alice och hennes Jenna ska också vara med och det känns roligt att någon i ungefär samma ålder och med ungefär samma mål är där, någon som man känner! Aja, ska försöka komma mig i säng ikväll. Mamma och pappa är snälla och hjälper mig med hästarna imorgonbitti så behöver inte kliva upp. Sköööönt!

Kanske att någon liten film från idag dyker upp. Kanske. :) 
 

amanda~lite bilder från igår

 
 
 

charlotte~goooodmorgon

GOODMORGON
Idag ställdes klockorna om till vintertid. Ska man skratta eller gråta? 
Hästarna fick byta till en mindre hage igår och kanske till och med att jag tar bort den stora idag. 

Ska kanske få fara in och hoppa på surf med baltazar idag och det vore ju toppenkul. Annars blir det kanske en promenad med både han och Nökkvi, fylla boxarna med spån osv. 


Missa förresten inte Williams Lista ikväll!
Avsnitt 6, 19.00 på svtplay. Jag kommer att vara med!

charlotte~bilder 27/10

charlotte~mer snööö

Signe for hem nu men innan att hon fick hämtning så gick vi ut i hagen och fotade/mysade med Baltazar och Nökkvi. Ni ska se Nökkvis päls, han är redan som ett lurvtroll!!  Gulligt:D

Jag ska låta hästarna äta upp sitt hö, sen ska jag ut med den stora svarta, kanske promenera med den lilla svarta. Snöade för andra gången igårkväll och inatt förresten:D
Känns förövrigt bra att komma tillbaka hit till umeryttarna, har även en "vanlig" blogg om ni vill följa den också:
http://charlottenordh.webblogg.se/

Ni får ett smakprov på bilderna från idag, fler kommer upp sen!

charlotte~höstlov

På max 5 minuter slängde jag in nån slags "design" här nu, vi får ordna det ordentligt senare.
Signe är här och idag fick vi höstlov. Slutade 11 och signe kom hit med 16.10 bussen så jag hann tömma boxarna, fylla hö och vatten och rida Baltazar innan hon kom. Han var jätteduktig och skötte sig bra, vi jobbade på att byta mellan höger och vänster galopp mycket och jag var väldigt noga med fattningarna. Det ska vi jobba vidare på .

Planerna: rida på surf på söndag, hopptävling 70 och 80 cm i Vännäs på tisdag! 

amanda~vi kommer tillbaka hit

Vad roligt att folk fortfarande kollar in på den här bloggen trots att vi inte uppdaterar så särskilt ofta. Men vi börjar uppdatera som vanligt igen då vi har fått till en snygg design! Som jag skrev förut så har jag ju börja rida Prinsessa igen vilket är jättekul! Hon är otroligt pigg och framåt vilket man kan förstå med tanke på hur länge hon vilat.
Fast just nu och denna veckan har jag inte ridit pågrund av att jag är sjuk :( 

Hejsan

Vi ska fixa till designen och börja blogga här igen! 
Vill inte sluta nu när vi har bloggat i över ett år liksom. Jag ska ut till hästarna nu för att rida Baltazar och fodra! 

Bilder från igår:

Vila i frid Fidla♥

En tråkig sak som hände idag var att världens finaste Fidla blev avlivad... Hon har stått här i vårat stall i 6/7 år så det är riktigt hemskt. :( Men hon har det förhoppningsvis bättre där hon är nu ♥ Vila i frid Fidlis ♥♥

RIDIT FÖRSTA GÅNGEN PÅ 1,5 MÅNADER

Framtiden ser ljus ut för umeryttarna och det ser ut just nu som att vi kommer börja blogga här igen! Har saknat att blogga här faktiskt. Så det blir roligt. Behövs bara ny design och lite sånt innan vi kör igång.

Idag har jag faktiskt ridit för första gången på ca en och en halv månad!!! Tror fan aldrig jag haft en sån lång "interidpaus" på de 7 åren jag varit hästägare. Var så sjuuuukt roligt att rida igen så ni anar inte! Direkt jag tog upp Sessan från hagen kände jag att det kunde bli en galen ridtur. Hon var pigg som fan och typ drog mig upp till stallet haha. 
När jag väl gjorde iordning så kunde hon verkligen inte stå still, och sen när jag skulle sitta upp var det som värst. Hon snurrade runt och ville bara iväg! 
Sen kom vi iväg och det var som att sitta på en raket.. Som tur var lugnade hon sig efter ett tag och var jätteduktig.

Skrittade bara idag men imorgon (om jag rider då) ska vi nog trava lite också! Vi tar det lugnt i början nu och tar lite i taget.

 

Första snön

Har i smyg saknat bloggen. Ni hittar min vanliga blogg här: http://charlottenordh.webblogg.se/

Det är kul att blogga om annat än hästar men jag tror jag vill tillbaka hit också.. Ska höra med Amanda och sen ser vi, en helt ny design måste fixas i såna fall.

Idag kom den första snön. Hästarna tyckte inte att det var något särskilt haha! 
Ska kanske rida idag, vi ser väl. 


charlotte~paus

Ja, som amanda skrev så har vi tänkt att ta oss en paus från bloggandet. 
Känns riktigt tråkigt då vi har varit duktiga på att blogga i över ett år nu, är dessutom lite rädd för att vi inte ska få tillbaka blogglusten.. Har skapat en annan blogg så vi ser väl ifall jag får någon ordning på den. 


Vi hör av oss! 

amanda~bloggpaus

Nu är det såhär att vi har kommit fram till att ta en bloggpaus faktiskt... Känns inte så roligt att blogga just nu och ni kommenterar ändå aldrig så det kanske är lika bra ändå.

Jag kanske skaffar en annan blogg, eller kommer tillbaka hit om ett tag. Vi får se helt enkelt! Men jag antar att jag kommer få tillbaka blogglusten om ett tag, brukar vara så.

Ni får ha det så bra och så ses vi säkert snart igen ♥
 

charlotte~torsdag


Vars försvann blogglusten?
Ut genom fönstret eller nåt.

Har iallafall inte ridit idag men red igår, barbacka igen. Det blev en halvknasig ritt först en bit upp i skogen men det var mörkt och läskigt så vi vände och red en bit mot yttersjö längst vägen istället. Han fick iallafall röra på sig vilket är hela poängen! Traven var fin hela ridturen och jag kände mig ruskigt nöjd när jag satt av. Så ska det vara!

Tror dom får klara sig i en timme och sen går jag ut och nattar dom tidigt istället för att slänga ut lite mat nu och sen vänta i timmar.. Blir nog bra hur som helst.

 

amanda~sovmorgon

Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering de senaste dagarna! Har haft fullt upp med annat. Hade sovmorgon imorse vilket var superskönt. Äntligen få sova ut lite! Har engelska om 20 minuter så passar på att skriva nu:)
 
Redigerade bort staketet och ändrade färgerna lite för att få en mjukare ton i bilden. Vad tycks?:) Om de är någon som vill ha en bild redigerad av mig så säg till, jag är inte proffs men det är askul så jag gör det gärna!
 

charlotte~barbacka

Tjenare, eller tejna som jag och min kompis Niklas brukar säga!

Måndag igen alltså, och inget superfint väder fick vi heller. Trots få timmar sömn inatt så har humöret varit på topp i stort sett hela dagen. Min skoldators hårddisk lyckades krascha och därför är jag fast med en tegelstensdator som jag ska behöva ha i 4 veckor. En hel månad. Det var inte lika bra men aja, vad kan man göra? 

Gick ut till hästarna vid 5-6 tiden. Gjorde lite vanliga sysslor som att fodra, ge vatten, fylla hö, bära vatten ner till boxarna, mocka osv. Nökkvis box hade det runnit in massa vatten i så jag bytte ut allt spån och fräschade till Baltes bara.

Tog sen en barbackatur med hacket på Baltazar längst vägen. Han var kanske hur fin som helst!!
Kändes toppenbra:D Nu har jag nattat dom och ser X-factor med familjen. Hör av mig och filmen från igår kommer så småningom! Bjussar på en gammal bild från förra sensommaren ↓

charlotte~hoppträning


Igårkväll hade jag och Baltazar hoppträning på SURF!

Det var cirka 10 ekipage så vi var väldigt många men det rullade på bra ändå och vi fick hoppa en hel del ändå. Baltazar skötte sig jättebra men han var lite slö så vi föll ner i slängtrav lite då och då men det är inte konstigt med tanke på tjockismagen!;) 
 
Vi hoppade en bana där det byggdes på nya hinder hela tiden. I slutet var det 6 hinder om jag minns rätt. Det var lite halvkluriga svängar men för mig och Balte så gick det rätt bra! Det som krånglade var att vi väldigt gärna hamnar i höger galopp även när vi borde hamna i vänster men aja, det är väl bara att träna!

Måste ha kontakt med munnen hela tiden och rida hela vägen fram till hindret!
Film kommer så fort jag har klippt ihop :D
RSS 2.0