charlotte~gosiga

charlotte~dom senaste dagarna


Denna bild togs i Tisdags, efter ridturen då Baltazar var helsvettig så han fick dubbla halstäcken. Här ser ni hans nya fleece med hals från Globen! 

Vi fick en halsförlängare (snodd) i julklapp och den provade vi i tisdags när vi red ut. Bonden bredvid har skottat flera vägar så vi kunde fara långt ut i skogen. Underbart.
Han fattade direkt vinken med snodden och ja, det finns många olika åsikter om snodd men jag tänker inte rida det med varje dag. Bara ibland, då jag vill ha en hjälptygel i galoppen helt enkelt. Hur bra som helst gick det. 

Och dom här bilderna togs i Onsdags.

Vi tolkade då, första gången i år! Jag red barbacka och lillebror Martin och storasyster Alexandra turades om att tolka efter oss med skrana. Han är superduktig med sånt, även om skranan gled åt sidan så att ena snöret for mot rumpan så var han lugn.
Vi tolkade bara en stund och sen for jag ut en liten extra sväng 
med honom, fortfarande barbacka. Han blev taggad som satan när vi vände hem så vi galopperade typ hela vägen hehe. Det var roligt tyckte Balte! 

Idag fick han vila då jag var på stan på mellandagsrean osvosv. Är hos amanda nu och ska iväg till stan imorgon igen så vi ser väl om jag hinner rida på kvällen. Hejdå så länge!





charlotte~jullov

Igår red jag Baltazar och mamma gick med Nökkvi!
Var ledig så vi passade på att fara ut när det fortfarande var ljust. Det var roligt att ha mamma med sig, mycket roligare än att rida själv som jag nästan nästan alltid gör nu för tiden. Hästarna var riktigt duktiga iallafall!

Idag red jag Baltazar själv och vi for ut barbacka till slutet av byn och sen hem. Var inte sådär jättemysigt väder och det var mörkt så jag var inte på humör att ge mig ut i mörkret. Nu står både han och Nökkvi inne och myser. SKÖNT MED JULLOV!!! 

 

charlotte~ska utomlands!!!

Jag red ut barbacka på Baltazar igårkväll och oj så duktig han var. Vi hittade ett ställe med liiite djupare snö där vi travade lite av och an och tog någon liten galopp där med innan vi for hem. Fin var han! Vet inte varför men jag rider typ bättre barbacka haha? Knäppt. 

Idag ska jag försöka rida ut också, kanske på med sadeln och jogga till Yttersjö och tillbaka? Vi ser väl. Mina planer brukar alltid ändras så är väl ingen idé. Ska överleva denna skolvecka nu och SEN FAR VI TILL SPANIEN PÅ NYÅR!!! WOHOOOO. 

charlotte~sista helgen innan looov

Halloj! 
Lördag morgon, ska få tag i Julia Backman nu (fina vän) och se om hon tar sig hit idag. I så fall väntar jag kanske med att rida så att hon får vara med och testa på honom igen?:D Kommer rida idag har jag bestämt iallafall, då han vilade igår. Ikväll ska jag nog vara med kompisar och sen sover Julia hos mig om hon kommer med. Hoppas allt går som planerat! Vore skojigt. Nu ska jag nog kliva upp ur sängen. Puss

charlotte~skodd och riden


Bild från 8 september, när vi tävlade i vännäs!

Idag red jag och Baltus en sväng mot Myrbäck. Det är långa sträckor där som han fick galoppera på, då fick han chansen att verkligen länga stegen och jag fick tid på mig att tänka på allt som behövde tänkas på, sitsen, armarna, stödet i tygeln och hjälperna. Fick någon fin galopp på hemvägen som jag var nöjd med faktiskt! Galoppen är vårat största "problem" just nu, den måste vi jobba mer med. 

Igår skoddes han, så broddar och snösulor sitter på alla fyra fötter nu. Nökkvi fick däremot fortsätta att gå barfota i 8 veckor till. Han är ju inte igång än och han har så pass bra hovar så det gör inte han något. Hade gått bara bra sa mamma iallafall! Jag var ju i skolan. :) 

charlotte~vi gick omkull igår


Igår jobbade jag med baltazar en liten stund i snön på volt innan jag nattade dom. Han var väldigt pigg så jag lät honom trava runt ganska i ett ganska raskt tempo men i form hela vägen, båda varven och ganska länge för  att han skulle bli lite trött. När det kändes som att han var uppmjuknad och hade blivit lite trött så lät jag honom galoppera men då fick han plötsligt ny energi och började hoppa runt som en galning. Bockade och studsade runt några varv och jag försökte få bukt på honom men han gav sig inte.

Helt plötsligt snubblar han till mitt i hela fjanteriet så vi går omkull. Som tur var så tog snön emot oss båda, och mitt ena ben som hamnade under hästen trycktes ner i snön och jag gjorde inte illa mig. Jag trodde att han skulle rusa upp och springa men han låg kvar när jag klev upp, sen han ba "jahapp då kliver jag väl också upp då" och så ställde han sig och tittade lugnt på mig. Haha lilla vännen. Han gjorde inte heller illa sig som tur var. ♥ Vi gick en liten promenad och sen godnattade jag dom. Sånt händer, tur att det gick bra. 

Var första gången jag "ramlade av" honom. Fast ja, ramlade av gjorde jag egentligen inte, vi gick ju omkull men ni fattar. 

charlotte~black and white



charlotte~bilder från idag

Jag och Amanda red Baltazar en stund idag i snöstormen och fotade lite också. Han var riktigt duktig trots all snö. Var ju inte värsta dressyrpasset vi körde men det var bra att han fick röra på sig idag också ifall jag inte hinner imorgon! Blir julklappsshopping med Julia G då nämligen.
Här kommer bilder:

amanda~bajsblogg

Tog bort headern för 1. den var ful och 2. alla hästar var inte ens med på den.

charlotte~hästarna imorse

charlotte~80 balar hö


Idag hämtade jag, mamma och pappa 80 balar hö och en bal är ungefär 20 kg. Så nu klarar vi oss ett tag! 
Man kan tänka ett en bal är en dags hö. Är helt slut med och han vilar idag, han har inte ens broddar än. Men jag ska nog försöka mig ut imorgon och se hur det går än fast vi är broddlösa. Kanske prova skruva fast dom om det inte är för kallt?

Brukar ni brodda själva eller brukar hovis göra det åt er? (ingen lär väl svara men..)

charlotte~6/12


Knäppte några kort lite snabbt innan jag gav dom mat idag när jag kom hem från skolan. Huvva vad kallt det är hela tiden nu, tror det har varit ca -10 grader idag i Umeå. Dags att vänja sig kanske? Ska förmodligen rida sen ikväll om jag orkar. Hör av mig sen!

charlotte~hej vintern, dra


Ska ut till hästarna och mocka, ta in och godnatta dom nu. Ska ta på mig följande: långkalsonger, mjukisbyxor och täckbyxor. Vanliga sockar, tjocksockar och vinterskorna. Underställströja, tjocktröja och vinterjackan. Tunna fingervantar och tjocka vantar över dom, sen får man inte glömma mössan eller hårbandet som räddar mina öron från att falla av pga kylan.
Ja mina vänner, dags att inse faktum. Vintern har anlänt.

charlotte~köpt på mässan i sthlm


En Lami-cell hjälm, fleecetäcke med hals till Baltazar, fleecetäcke till Nökkvi, regntäcke till Baltazar, schockemöhle schabrak, lädergrimma, vanlig grimma, whitakerband (alltså ni vet sånt där man har runt huvudet och över öronen haha) och såklart en Stockholm Horseshow tisha! Så himla nöjd med allt! :D

charlotte~globen horseshow

charlotte~ridit

Idag red jag världens bästa häst. Han var inte nådigt pigg och han skulle hela tiden frusta på och bocka lite i början haha. Kändes precis som om jag red min förra häst Garpur igen! Han skärpte sig efter en stund och allt gick bara fint. Vi red först på volt i snön som har kommit och sen lite fram och tillbaka på en väg vid mitt hus. Frös inte idag, igår kändes det som att jag skulle dö så det var skönt att det var "varmare" idag! Nu ska jag strax ut och natta dom.

Bilderna från Globen kommer strax upp!

charlotte~sthlm horseshow

Hej alla ni som hänger kvar här på umeryttarna!
Amanda håller på med designen som ni ser och det kommer bli toppenbra, är glad att vi aldrig tog bort bloggen utan att vi har den kvar och uppdaterar lite då och då. 


Jag har varit i Stockholm under helgen och varit på Stockholm Horseshow i Globen! Hur grymt som helst. Var där med mamma då, på Fredagen och såg hoppning, barbackahoppning och islandshästarna. Gick i tre timmar på mässan då också. Nästan hela Söndag var vi också där, gick lite till på mässan och såg två shower. Dressyr, (kür) och the big final! Var riktigt riktigt bra! Fotade lite så bilder kommer sen i ett eget inlägg, och sakerna jag fick från mässan kommer också upp i ett eget inlägg så småningom!

 

KAOS

Bloggen är kaos just nu eftersom jag inte har tid att sätta in nya designen helt. Gjorde den på typ 10 min så den är inge fin och bara tillfällig tills jag får till något bättre!!!! Nu har jag bråttom till min broders gymnastik grejjsimojjs så jag får fixa resten senare.
RSS 2.0