Tävlingsplanering

Skriv inläggstext 

Anmäld till några tävlingar här framöver! 

Skellefteå v 20, övik v 23 och surf v 24. 
100cm 2faser samt 110 avd B 😄 
Längtar. 

Träning

Hejsan, blir mycket uppdatering nu men det händer så mycket roligt som jag vill ha nedskrivet. 😄

Idag var det träning för Peter och jag trodde att B skulle vara lite lugn och nöjd eftersom vi hoppade igår, men icket! Pigg och framåt som vanligt, om inte ännu piggare haha. Vid uppvärmningen fick vi som uppgift att testa rida med tyglarna i en hand, och även ta något skutt med det och Balte lyssnade bra och var jätteduktig! 

Sen fick vi hoppa en bana med 12 språng och då låg höjden på kanske 80-90, och sen hoppade jag och Baltazar en bana på 5 språng (varav två av dem var en kombination) och höjden låg på 1.20-1.30 ungefär. Huuuuur duktig som helst. Jävlar vad han hoppar alltså! Och jag känner mig allt tryggare och bekväm med höjderna. Så himla roligt, blir så glad! 
Vi fick ta om kombinationen några gånger men inte för att hästen gjorde fel, utan bara för att jag skulle lära mig att vänta hela vägen in och verkligen få det in i skallen. 

Så nu ligger jag i sängen och ska sova. Så tacksam över denna begåvade och duktiga häst som jag har äran att få äga. 

Bild från igår, foto av Victoria Wirth. 

Film/bilder pay&jump

Dom fantastiska fotona nedanför är tagna av Victoria Wirth. 🌟

-

Pay and jump Vännäs

Idag har jag och Baltazar varit iväg till vännäs och hoppat, precis som jag skrev i förra inlägget! 
Jag fick sluta jobbet 14.30 och for till pappas jobb för att hämta transporten som fått sommardäck, sen raka spåret ut till degernäs där jag donade på med dom vanliga sysslorna innan jag gjorde i ordning hästen. Körde och mötte upp Sofia, Victoria och hästen Gullan och sedan körde vi ikapp Patricia, hennes kompis och hästen David. 

Väl framme hjälptes vi åt att ta fram hindrena utomhus på stora ridbanan, det var 7 hinder. Blåste som tusan gjorde det också och regnet började komma. Under kvällen hann det både snöa, regna och hagla.. Haha! 

Jag och Baltazar var anmälda till 1 meter och 1.10, vilket var lite av en debut då vi tidigare bara hoppat upp till 1,05 vid tävlingssammanhang så kändes lite extra spännande. Vi hoppade fram inne och han kändes jättetrevlig, pigg och glad som vanligt vid hoppning. 

1 meter - 
Han fick galoppera något varv runt banan och han var busig och glad innan start. Sedan hoppade vi första, han busade, kom aningen nära på andra och river såklart den. Helt onödigt! Men sedan hoppde han resten jättefint och han var så lycklig över att få komma ut och hoppa! 

1.10 meter - 
Vi fick stanna kvar inne på banan då det bara var vi som skulle hoppa 1,10 och sedan fick jag rida så fort dom hade höjt alla hinder. Gör om gör rätt, tänkte jag. Han hoppar som en gud alla hinder, oavsett om något kom lite nära inpå och något avstamp blev lite långt ifrån så var han där och hoppade och löste det. Jätteduktig verkligen!! Så vi hoppar alltså felfritt. Lycka! Duktig häst! Glad matte! 

Nöjda som attan körde vi hem i snöyran. Med sommardäck. Haha, april slutar aldrig förvåna oss. 
(Victoria fotade så förhoppningsvis kommer några bilder senare!!) 

Bjuder på två gamla bilder från en av våra första klubbtävlingar ihop, året är 2012 och tror att höjden ligger på 70 cm. Tänk så långt vi har kommit, min fantastiska häst och jag. 




Gammalt klipp från mars

Här är ett klipp från en träning i slutet av mars som jag glömt lägga upp. Visst är han helt fantastisk? 

- Träning

Pay and jump på tisdag

I onsdags var det träning som kändes bra trots lite väl pigg pålle till en början, och vi avslutade med att hoppa lite höjd och kom nog upp i 1.40-1.45 sista hindret. Vilken känsla alltså! Han är helt amazing. Sedan fick han vila torsdag och därefter har jag ridit fre, lör och sön. Har blivit uteritter som varit ganska samma alla tre dagar då underlaget är lite sådär i skogarna och därför har jag fått rida runt byn längst med grusvägarna där det ändå är så pass bra underlag så jag kan låta honom både trava och galoppera. Han har skött sig väldigt fint alla dagar och lyssnat bra även fast det varit busväder. 

På tisdag ska vi vara med på en pay & jump i vännäs, utomhus, och då har jag anmält oss till 1m samt 1.10. Perfekt läge att träna hoppa bana på 110 inför kommande tävlingar. Sedan är det träning som vanligt på onsdag. 
Nu börjar den roligaste tiden! 

I sommar ska Baltazar få bo i Innersjö/mellansvartbäck i tre veckors tid och beta och ridas och ha kul! Han ska få stå ihop med en häst som Elina ska hyra från Nordmalings ridklubb. En fuxvalack som heter Kawango. Det kommer bli sååå himla roligt att få vara med henne och rida och hitta på äventyr och det känns jättemysigt att få ta hem honom till Innersjö några veckor under min semester. Längtar!




Anmälda pay and jump

I onsdags var det träning som kändes bra trots lite väl pigg pålle till en början, och vi avslutade med att hoppa lite höjd och kom nog upp i 1.40-1.45 sista hindret. Vilken känsla alltså! Han är helt amazing. Sedan fick han vila torsdag och därefter har jag ridit fre, lör och sön. Har blivit uteritter som varit ganska samma alla tre dagar då underlaget är lite sådär i skogarna och därför har jag fått rida runt byn längst med grusvägarna där det ändå är så pass bra underlag så jag kan låta honom både trava och galoppera. Han har skött sig väldigt fint alla dagar och lyssnat bra även fast det varit busväder. 

På tisdag ska vi vara med på en pay & jump i vännäs, utomhus, och då har jag anmält oss till 1m samt 1.10. Perfekt läge att träna hoppa bana på 110 inför kommande tävlingar. Sedan är det träning som vanligt på onsdag. 
Nu börjar den roligaste tiden! 




Inställd träning, uteritt

I måndags regnade det massvis, så jag och Annika tog med oss Balte och Baccan till surf och red inne istället. 

I tisdags, igår alltså, blev det vila och bara lite mys och pyssel.
Idag var det planerat hoppning men Peter var bortrest och dessutom hade det blivit typ översvämning i ridhuset så underlaget var jätteblött och halkigt så där kan vi inte rida, därför blev det en uteritt i den härliga kvällsluften med mycket trav och en hel del galopp också. Skönt och härligt det också. 


Anmält mig till v.20

Tävling i Skellefteå v.20 är nu inbokat! 

Jag har anmält mig till tävling lördagen och söndagen, så vi åker redan fredagkväll och då får han bo på anläggningen. Smidigt och himla bra!! Längtar ihjäl mig!

Mamma kommer köra husbilen dit så vi bor i den och ev följer oliver och fler hästbrudar med upp. 

Anmälde mig till 100cm två faser lördag, samt 100cm och 110cm på söndagen, avd A på första och avd B på andra. Så spännande. 😄

Skriv inläggstext 

Tävling Vännäs

Hej! 

Idag var det tävling, äntligen!! Som vi längtat jag och pållen på det. 😄 Blev en meter i Vännäs som första start denna säsong. Han kändes jättefin, pigg och glad på framridningen, lite busig till och med. 😉 
Hoppade fram och han var framme på hinderna, ville över, pigg men lyssnade fint så kändes riktigt bra när vi gick in på banan.
Vi tog oss över 4 men 5e var en kombination där han blev lite platt och vi drog ner andra. Typiskt!! Hoppade 6&7 vilket gick bra men fick inte rida vidare på omhoppningsdelen. 
Sammanfattningsvis kändes det riktigt bra trots ett pet. Den här härliga inställningen och positiva känslan som fanns idag ska vi behålla till nästa tävling!! 

Finaste finaste Baltazar. Och mina bästa hästskötare Oliver och Elina har varit fantastiska. Mamma, Alexandra och Martin kom också och hejade ❤❤

- Tävling vännäs

Fågelskådning och förberedelser

Två bilder från igår och idag.

Imorgon är det tävling! Så har ridit honom nu tors fre och lör, lite olika svängar med olika syften. Igår var det mer fysiskt krävande och han fick springa av sig. Idag blev det en kortare sväng, lite lösgörande och för att få en skön känsla inför morgondagens tävling. Känns bra! Han är bra! 

Har donat i stallet och förberett. Nu ska jag sova en god natts sömn och peppa 😄

Gårdagens träning

Igår var det en träning som bestod av lite olika delar. Lite hjärngympa, långa distanser, kombination, hoppa på båge och lite så. Även en trippelbarr och en "diamant" som vi kallar den. Nyttigt för både mig och hästen, men lite klurigt på samma gång. Kändes dock väldigt bra och blev en perfekt träning inför tävlingsdebuten denna säsong som är till helgen. 👍



Trimmat

Varit in till ridhuset idag och ridit lite dressyr, skulle man kanske kunna kalla det. Red igenom honom och lät honom jobba tills överskottsenergin var borta och han blev avslappnad och lite trött. Kändes bra, och var nog jävligt nödvändigt om vi ska kunna få något utav hoppningen imorgon. 


Duktig och fin var han. ❤

Nästa helg, då kör vi igång

I torsdags fick B sin andra vaccinationsspruta vilket innebär att han 8 dagar efter det är "färdig" och redo för tävling igen. Fortfarande irriterad på hur en sån här miss kan hända... Han har iallafall fått vila nu i tre dagar då jag tycker att hästen kan få göra det efter vaccination. Men ska rida imorgon och på tisdag, sen är det ju hoppträning på onsdag igen :D

Idag har jag tittat tävlingar på hippo, hejat fram lite surf-ekipage och blivit supersugen på att tävla själv! Nästa helg är det våran tur, för jag spont-anmälde mig och baltazar till 1m på vännäs ryttarförening (inomhus) på söndagen, vilket känns som en perfekt första tävling. En liten, kravlös och mjuk början på denna säsong. Hoppas verkligen att jag kan rida ordentligt och få en fin runda! 

 


RSS 2.0