28 april - senaste dagarna

Såhär har de senaste 5 dagarna sett ut: 

Idag, tisdag - vila
Igår, måndag - pass på ridbanan, lite hoppning låga hinder. Red med hackamore och han kändes supertrevlig hela passet!!
Söndag - regnade som attan men for ändå och red ett lättare pass barbacka på ridbanan. 
Lördag - konditionspass bort till Myrbäck, trött men supernöjd häst efteråt!
Fredag - Hårt pass på banan.. Var tänkt att vi skulle ta det lugnt men då han var väldigt pigg och motvillig så ville jag inte ge mig innan jag var nöjd. Vi båda var helt slut med efteråt men det lönade sig för han har varit jättefin nu alla dagar därpå!

 
Idag fick älsklingen en välförtjänt vilodag då vi har hoppträning på surf imorgonkväll! Kan vara bra att få samla lite ork tills dess. Planen är en lugnare prommis på torsdag, skoning och duscha av honom och pyssla på med allt möjligt inför helgens strapatser. Kommer bli toppen!





24 april - TP

Efter Baltazars vaccination har han nu fått vila i två dagar. Tänkte att det var lika bra. Så idag har jag planerat in ett lugnare pass på banan efter att jag kommit hem från skolan och galopptur imorgon! 

Iförrgår red jag och Jennifer ut med Mayenne och TP, vilket var kul för jag har aldrig ridit TP förut. Han är ju en goding den hästen, lite fånig när det låg snö på vägen men annars;) 
 

22 april - vaccination

Igår blev det en spontan sväng till vännäs efter skolan då Baltazar behövde sin årliga vaccinering och det var enda dagen mamma kunde hänga med! Så vi lastade in honom, for till vännäs, lastade ur och vaccinerade, lastade in och åkte hem. Superduktig häst. Blir därför ingen träning för vår del ikväll då de helst ska vila en dag eller två efter vaccination. Ska försöka ta mig ut och kanske jogga lite ikväll istället.......... good luck säger jag bara till mig själv.

Hittade lite äldre bilder på Baltazar som jag måste dela med mig av ännu en gång. Så fin som han är.
 

20 april - vårkänslor

Då jag har tömt datorn helt och hållet pga virus så får ni lite gamla bilder nu.. ska försöka bli duktigare på att fota lite emellanåt!

I helgen har jag varit borta lör-sön men kom hem rätt tidigt på söndag så blev ändå en del gjort i stallet. Baltazar fick komma ut och busa lite i longeringslinan ute på gården, det tyckte han var kul! Fast efter en stund vart han trött så då orkade han inte busa mer, haha.

Idag ska jag och Jennifer följas ut och galoppera lite vid 19. Det blir bra det! Förra veckan red jag honom 5 dagar av 7 vilket är målet varje vecka. Det märks att han bygger upp sin kropp allt mer och att han orkar mer. Kul att vi är igång för fullt och att det går framåt. :)

Imorgon är det träning och vi har fått som uppgift jag och Baltazar att hoppa på hackamore imorgon och se hur det funkar. Väldigt spännande haha, kan sluta hur som helst. Har fått med mig kavaj, huva och nummerlappar hem nu så det är aningen mindre saker att fixa innan tävlingen kvar. Skönt!

16 april - vilodag


Idag fick älskade duktiga Baltazar en välförtjänt vilodag efter 5 dagars ridning på raken. Igår hade vi en rätt så lyckad träning bortsett från ett avbrott i mitten av träningen där vi 3 gånger på rad kom helt fel på en kombination med tre hinder. Felet satt nog i att vi hade för dåligt med fart in mot hindret och då går jag före honom i hoppet istället för att vänta in honom så när vi fick lite fart och lite mod så gick det bra igen! Vi hade dessutom framme en vattenmatta för första gången under ett räcke vilket Baltazar faktiskt mot all förmodan tyckte var rätt så läbbig. Han är ju stencool annars! Han hoppade ju men var osäker de första gångerna, mot slutet hade spänningen släppt och han tyckte att den där knasiga mattan var helt okej trots allt.

Jag och Oliver ska till Övik i helgen och bara mysa då vi har firat 2 år tillsammans nu den 7/4 så Jennifer får äran (haha) att ta hand om min häst över lördagen. Helgen därpå har jag ansvar över alla 6 pållar då hon ska iväg med sin sambo över helgen så det går väl jämt ut. :)

14 april - storm

Hejhej! 

I flera dagar nu har det blåsit så fruktansvärt, regnat och snöat. Hallåååå ge oss finare väder tack!!!! Jag och Jennifer hade tänkt oss in till SURF i måndags (igår) men då det blåste alldeles för mycket och då det var varning för snö och åska så valde vi att stanna hemma. Vi tog Baltazar och Mayenne på ett riktigt jobbigt plumspass i snön upp på berget och sedan en bit upp mot kasamark i stormen. Två nöjda men trötta hästar fick ställa sig i boxarna efter det!

 
Idag har jag faktiskt tagit Baltazar till vår lilla "ridbana" i byn första gången för i år! Det har torkat upp väldigt snabbt och bra så nu går det faktiskt att börja rida där om vi bara ser till att sladda emellanåt så byn är nöjda. Hade på gramantygeln idag vilket visade sig vara rätt skönt då han var pigg trots plumset igår. Han var dock väldigt fin i slutet så jag valde att rida ett kortare men effektivt pass. 

Imorgon är det hoppträning så vi får hoppas att det går bra. Nu har jag anmält mig till två klasser på fredagen och på lördag tävlar jag en klass med mitt lag från SURF. Kommer bli superspännande!!! 

9 april - film från träningen

 
Film från igår som mamma filmade med min iphone. 

9 april

Nu har det handlats rätt mycket saker till mig och Baltazar i veckan. Har köpt honom en ny magplatta som invigdes igår och idag köpte jag ett syntetsbett som ska testas här framöver. Jag hoppas på att ett ännu mjukare och snällare bett ska locka fram hans bjudning ännu mer så vi ser väl hur det går! Har också införskaffat mig ett par ridstövlar faktiskt, har länge provat alla olika men inte köpt några. Blev ett klassiskt par Horsehead Alezzo från Hööks iallafall! Känns bra nu men ska gå omkring med dom hemma innan jag bestämmer mig. 

Efter en rätt tuff men bra träning igår för Peter fick Baltazar en välförtjänt vilodag. Har ridit honom i kanske 5 dagar i sträck nu så tyckte att han kunde få sig en lugn dag då det ändå blåser storm ute. Träningen igår var inte riktigt en av de bästa och riktigt vad det var som satte stopp vet jag inte. Tyckte inte att vi fick till det riktigt 100procentigt på något av hindrena nästan - förrän i slutet. Då skulle vi hoppa bana och plötsligt bara flöt det på rätt fint och Baltazar var superduktig. Så fick åka hem med ett stort leende ändå! :) 

Nu har jag dessutom ordnat färdigt med licenser och har anmält mig till tävling + mamma har bokat boende. Nu är det bara att skaffa sig dom där vita ridbyxorna och ställa in sig på att hopptävla v. 18! Spännande! 

Min vackra kille!

4 april

Hej!
Nu är det så himla mycket på gång!!! 

För ett tag sedan fick jag ett meddelande från facebook och blivit inbjuden i en grupp med ett gäng hästtjejer från SURF. Några var sugna på att dra ihop ett div 2 lag för surf och ställa upp v. 18 i skellefteå på hopptävling och rätt som det var hade jag sagt ja till att vara med! Så jag och tre andra ska om 3-4 veckor åka upp och tävla med våra hästar. Jag som knappt har tävlat förut!!! Känns helgalet men helkul. 

Har suttit och grejat med licenser åt mig och Baltazar, försökt ordna boxplats åt honom och boende till mig och mamma. Har en hel del saker som ska köpas in också, äger inte ens ett par vita ridbyxor haha. 

Idag har jag min andra mockning på travet så vid tre ska jag dit och göra bort det, sen påskmiddag med släkten här hemma och efter det ska jag och Jennifer kanske åka in till surf och hoppa lite. Min träning var inställd i onsdags så det skulle ju passa rätt bra! 

Baltazar och TP (Balte ser ut som en liten ponnyskrutt haha)
RSS 2.0