Två hoppträningar

I onsdags tränade vi i vanlig ordning för Peter och hade en riktigt bra, givande träning. B lyssnar fint nu med kedja under hakan och han var lugn och fin men pigg och glad på samma gång. Perfekt kombo! Vi tog några högre hinder som ni kan se på filmen men nu känns ingenting omöjligt längre med denna häst! Sånt självförtroende och sån styrka som han har nu, helt underbart kul. Känner mig så stolt över både min egen och min hästs insatser och utveckling.

Film från i onsdags:

Sen var vi även in på surf igår och testade träna för Ted Nätterqvist! Jättespännande att rida för någon annan, det har jag i princip aldrig gjort. Baltazar var himla taggad och nästan lite väl på tårna i början men allt eftersom blev han lugnare och skötte sig väldigt bra ändå. Tycker träningen gick över förväntan. Jag förstår varför alla tycker om att träna för Ted för det var en väldigt intressant och lärorik träning! Vi hoppade en bana i slutet på 1.10 med bland annat lite spännande hinder och en trekombination. Kulkul. Har ingen film från det dock, bara en bild på en nöjd häst när vi kom tillbaka till stallet. 

 


Nysnö och vårsol

Hej vecka 8! Tänk vad fort det går, nyss var det nyår men det är redan två månader sedan. Vi närmar oss slutet av februari vilket känns skönt, nu tittar vårsolen fram med jämna mellanrum. Det är härligt.


B har faktiskt fått lite vila under den här veckan, red honom i början av veckan och hade en toppen(!!!) träning i onsdags. Men sen har han faktiskt fått vila tors-sön pga olika anledningar. Idag ska han iallafall få komma ut i solen och nysnön och springa av sig för jag slutar nämligen tidigt idag. 👍


Min vackra häst. Nu längtar vi till v 9 då vi ska tävla! 

Anmäld till tävling

Skriv inläggstext 

Nu är vi anmälda till vår första tävling den här säsongen!! Vecka 9 på hippologum! Känns jätteroligt 😄 blir 90 och 100cm. 

Längtar! 

Hästarna i stallet

Tog med mig kameran idag till stallet för vädret var heeelt otroligt härligt. En sån där perfekt vinterdag. 
Efter att jag knäppt några kort på hästarna mockade jag till Berlando och Baltazar, har hand om en extra häst idag då Sofie var borta. Sen for jag och Baltazar på en lång härlig sväng bort till Stöcksjö och runt tillbaka till Degernäs. Vet inte hur lång tid det tog, men förra gången vi red den svängen tog det 1,5 h. Nu tog det nog 1h för det blev mycket galopp. Underbart!!

Dessa är hästarna som för nu står i stallet:
 
 

Baltazár 

Bea

Harry  

Doris

Cashmira

Berlando
 

Klipp från olika tillfällen

 

En liten uppdatering

Nu är det minusgrader utomhus på nytt, den här vintern är verkligen helt knas. Minus, plus, minus, plus. Nu är det återigen vinter men frågan är hur länge det håller i sig denna gång. Baltazar är i fin form och är pigg och glad. Jag har varit en hel del in till ridhuset och gjort lite olika saker med honom, och en dag fick han faktiskt hänga med till sitt gamla hem: Innersjö! Där hälsade vi på mamma och pappa men även mormor och morfar. Han fick stå i sin gamla box under dagen och komma ut en liten ridtur genom byn med Oliver på ryggen. Suprise suprise! 

Träningarna rullar på men i veckan var det inställt då Peter var bortrest. Vi for in i lördags och hoppade tillsammans med några andra istället på eget bevåg och han var suuuuperfin och duktig. Lite småsvår ibland att styra med hackamore när han kommer på egna hyss men det får jag leva med. (Vi ska prova en sån där kindkedja och se om det blir bättre med det under hakan.) 

Igår vilade han, och tror han får vila idag också faktiskt. Det skadas inte han av då jag rider honom så pass ofta ändå, någon dag hit eller dit gör ingen skillnad. Nu är det helg och jag ska njuta av två dagars ledighet med uteritt i ljuset imorgon! 

 

Veckan hittills

Den här veckan har hittills varit väldigt varierad på hästfronten. Med tanke på vårat riktigt dåliga vinterväder (is, is och ännu mera is) så valde jag att åka in till ridhuset i måndags och dressyra lite. Vi red igenom hela hästen och försökte jobba mer med högergaloppen då jag upplever den svagare än vänstergalopp i nuläget. Lite bommar, lite halt till galopp och sedan galopp till halt. 


Tisdag blev det uteritt tillsammans med Doris och Ann-Marie trots mörkt och trist väder men hästarna var glada över sällskapet och att få komma ut.

Igår onsdag var det hoppträning. Elina var supergullig och följde med mig vilket var jättetrevligt. B var pigg som tusan och han nästan ville sticka ibland för mig mot hindren så vi ska testa ha kedja under hakan med gummitunnel istället för vanligt läder på hackamoret och se om det blir lättare för mig att få kontakt med honom då! Men annars var han bara duktig 👍


RSS 2.0