charlotte~dagen!


Jag och Amanda for ju till Umåker imorse och såg på islandshästtävlingar i flera timmar. Amanda kommer lägga in bilder ikväll så håll utkik!

For hem, åt hos mormor och morfar, sprang hem och red, sprang tillbaka till min familj och sen kom Amanda dit, hon ska sova hos mig inatt så kanske att jag kan övertala henne att fota mig och balte imorgon..:)))
Jag och Baltazar var ute i kanske 20 min och jag red barbacka idag igen. Han var så mysig på nåt sätt, lugn och glad! Han gick förvånadsvärt bra idag så det blir roligt att rida imorgon:)

charlotte~honza bláha



Inte dålig!!

amanda~tävling

Nu är jag vaken och snart bär det av till tävling på Umåker! Vi ska ju bara kolla på men, ändå kul ju:)
Ska ha med mig kameran så det kommer nog upp bilder här sen om jag lyckas få till någonting bra.
Vet inte vad jag ska ha för kläder på mig.. Det ska ju vara ganska kallt verkar det som, haha jaja.
Nej men nu vill nog mina fina hästar ha frulle!

charlotte~virrig

Well well, det står lite still i huvudet nu. Har ingenting att berätta förutom att hästarna vilade idag på grund av lathet från min sida. Men jag kan berätta att det äntligen är helg igen och vi har lekt tagen i skolan hela dagen med herman, joel, julia och emil. Nils var också med ett tag, men han tog det inte så seriöst så vi bannlyste honom från leken! Haha, nej men nog med dumheter nu!

Imorgon kommer Amanda plocka upp mig runt 11 och då drar vi till Umåker och tittar på lite islandshästtävlingar! Sen kommer hon nog också att sova hos mig om det blir som vi har tänkt. Så nu vet ni hur allting ligger till, ha en riktigt bra helg nu godingar!


charlotte~blåbärshoppning

Nu ringde jag precis och anmälde mig och Baltazár! Onsdag den 11 april så ska vi hoppa två klasser på vännäs rf, 70 och 80 cm! Det kommer nog bli riktigt roligt:D (amanda ska följa med mig om hon inte skulle åka bort)
Någon annan som ska dit? förmodligen inte, alla tävlar "på riktigt" nu förutom jag typ.. haha! 
Kanske att jag tar mig i kragen och fixar grönt kort nästa sommar!




hopphästen♥

charlotte~till salu



http://www.blocket.se/vasterbotten/Allround_sadel_39421884.htm?ca=2&w=1

Nu säljer jag min gamla allroundsadel billigt,
lite repig men har inga större skador! 
Kan vara värd en titt iallafall:)

charlotte~det går framåt!



Dagens ridtur gick 100 gånger bättre än den igår, nej vänta, 1000 gånger bättre!
Han var så mycket mer sammarbetsvillig idag och jag var på bra humör = en bra kombination, tycker då jag. Vi for upp i skogen en bit och sen red jag ungefär samma väg hem. Tog bara en galopp, vi jobbar med traven mer nu för tiden och dessutom är underlaget så konstigt!

Nu ska jag ta det lugnt en stund och sen ska jag försöka ta mig ut och springa!

amanda~frasses

Sitter på frasses med mamma och käkar! Gooottt:) när jag kommer hem blir det att rida sessan, om jag hinner. Skriver ikv!hej

amanda~så nöjd!

Blir ett snabbt ajfån inlägg för jag har verkligen inte haft tid för datorn idag. Har hunnit rida Flóra och sessan. Gick såhääääär bra med f och hon var jättesuperduktig, jättekul! Sessan gick det också bra med men hon kan ju typ inte ens trava.. Blir alltid någon blandning med galopp när vi ridet med någon annan och det är jättedrygt! Aja, kudden väntar skriver imorgon!

charlotte~ridit

Dagens ridtur blev inte som jag hade tänkt mig. Han stretade emot och verkade inte alls förstå mig idag, eller så kanske han bara inte ville förstå... när det inte går så blir jag otålig och försöker men då sitter jag inte med händerna stadigt vilket är "nyckeln" till att det ska gå bra. Aja, vi får jobba vidare imorgon och då kanske det går bättre!

Mamma hängde ju med på Nökkvi också, han tyckte det var jättekul och han blev rätt svettig än fast vi typ inte ens travade mycket. Han rullade två gånger när vi kom hem också sötnosen.

charlotte~påväg


Bild tagen efter andra ridturen med Baltazar hemma hos mig!
Nu far jag och mamma ut och rider, skriver sen:)

amanda~duktig

Idag har jag varit duktig och hunnit med både fina sikkan och bästa sessan! Red sessan till Linnéa barbacka och ställde henne bara i en box medan jag red sikkan. Gick jättebra att rida dom båda och dom är ju bara bäst<3 sen efter jag hade ridit sikkan red jag och sessan hem och jag kvällade hästarna. End of story, nu väntar sängen! Hade stora problem att komma upp imorse så jag tänker inte låta de hända imorgon. Natti

charlotte~hejsan

Känner mig halvkrasslig idag, ska försöka göra klart loggboken som ska in imorgon och jag är rätt säker på att det är middag hos mormor och morfar som gäller ikväll men jag får se om tiden räcker till, då kommer jag rida baltazar en sväng!

amanda~sur

Gud va irriterad jag blir på mig själv! Jag bara skjuter upp saker hela tiden och tänker alltid ba äsch, tar tag i det imorgon.. Men tror ni man gör det? Nej just det.
Har ungefär en miljon saker jag måste göra just nu och det stör mig, kanske lika bra att ta tag i det nu då istället för att beklaga mig på bloggen? Svar ja. Så det är vad jag ska göra nu. Hejs.

charlotte~varit hos amanda!


(ni får nöja er med en halvful bild haha)

Nu är jag tillbaka hemma efter en dag hos Amanda!

För det första så gick lastningen både dit och hem så himla bra, han går in direkt!
När vi kom dit så ställde vi honom i en box och Amanda hämtade Prinsessa, sen borstade vi dom fina (amanda använde en hårtork på sessan..) och lyssnade på musik. 
Hennes mamma tog lite bilder på oss när vi gick ut också, så kanske om Amanda orkar ladda in dom på datorn att ni får se dom sen!

Vi red upp på Hössjö berget och Balte var pigg så det räckte idag.. Vi hade en galoppera fort tävling och en galoppera sakta tävling och vi vann båda för min häst är bäst! Lite väl taggad blev han på hemvägen och kickade lite då och då men jag kan inte klandra honom, har ridit snålt den här veckan. 

Det var iallafall roligt som vanligt och jag längtar tills det är sommar för då ska vi rida mycket tillsammans och ha jätteroligt:D

charlotte~imorgon


Imorgon klockan 11 så lastar jag Baltazár och far till Amanda,
nu ska jag ut och natta världens bästa hästar och med det här lilla inlägget säger jag godnatt!

amanda~knäppsessan

Hej! Nu sitter jag hos Matilda, vi sitter med varsin dator och är osociala,haha. Idag har jag hunnit tömköra Kári och rida Sessan i regnet/snön. Det gick jättebra att tömköra Karre men när jag skulle rida Sessan var hon helt galen, jäääättepigg. Hon bockade så jag tappade spöt:( Haha men det var ändå kul!

Jättegammal bild, Sötnosen!

charlotte~hästdag

Min lördag har verkligen varit en hästdag.
Tömt boxarna, mockat hagen, borstat igenom båda hästarna riktigt ordentligt och tog bort massvis av päls på Nökkvi som nu ser ut som en häst igen, inte ett troll! Tog på täcken och släppte ut dom en stund nu, städade upp lite i garaget där jag har massa hästsaker och fyllde hö. Dessutom provade jag två nya grimmor på Baltazar!
Mobil bilder som jag tog idag, förlåt för dålig kvalité!
:)



Baltazárs nya grimmor! Vad tycker ni?:D



Nökkvi♥

amanda~tömköra

Gick ut till stallet vid 11 idag och städade och mockade eftersom det var tänkt att Charlotte och Baltazar skulle komma hit, men sen blev det ju inte så utan dom kommer imorgon istället. 
Dagens planer ser iallafall ut som så att jag alldeles strax ska ut igen och ta in Kári och Prinsessa, sen ska Kári tömköras för att komma igång och så småningom (om ca 2 veckor) få på sig vagnen så vi kan köra igen! 
Sessan ska ridas, med sadel och träns. Har varit lite slarvig med det senaste veckan men nu blir det en långtur på berget med utrustning. Förmodligen med mitt "fina" bettlösa träns;)

charlotte~ändrade planer

Ändrade planer. Det blev krångel med skjuts för mig och Baltazar idag men mamma har lovat att skjutsa oss imorgon så det blir bra ändå!

Nu ska jag gå ut och göra hästarna fina, mocka lite i hagen och rida hade jag tänkt. Ni ska få se hans nya grimmor också, NH-grimman från Sörgården och den nya som mamma gav mig häromdagen:D

charlotte~älskling


amanda~vila

Hej!
Charlotte har gjort jättefint här på bloggen även om det bara är tillfälligt tycker jag iallafall, Vad tycker ni?:D

Idag var jag supertaggad på att rida, men sen blev det ju ändå inte så. Blir ju aldrig som jag har tänkt.. Har gått runt hela dagen och ba: Åh jag vill rida, rida rida rida hihi:D:D men men..
Imorgon kommer nog iallafall Challe hit och det blir nog jätteroligt, som vanligt. Får bara hoppas vi hittar någon fotograf.
ÖH JA, nu ska jag sova, upp tidigt imorgon! Nattinatti

nytt på gång

Tryck f5

Som ni ser så pågår en del förändringar här på bloggen, så just nu är allting bara en snabb tillfällig design som jag gjorde snabbt. Nu ska vi se till att vi är nöjda med våran blogg helt enkelt, så ni får leva med att den kan vara lite stökig ett tag framöver:)

charlotte~love you

"jag ville bara berätta en väldigt rolig grej!
ni som läser våran blogg läste förmodligen inlägget där jag berättade att jag provridit lite olika hästar.
bland annat baltazar. Han är ett ungerskt halvblod född 03, som jag fastnade för och nu om 5 dagar så tar vi en resa till upp till stensele där han bor så att jag ska kunna rida ut på honom och känna på honom lite igen,
sen direkt därifrån så far vi alla till Lycksele där han ska besiktas och ifall han går igenom besiktningen bra så tar vi hem honom till Innersjö samma dag!"
Såhär skrev jag 4 dagar innan vi provred honom för andra gången, besiktade och tog med oss världens bästa häst hem till Innersjö. Tiden har gått så otroligt fort och vi har redan kommit en bit på vägen även fast vi har mycket kvar att jobba på. Baltazar gör mig lycklig varje dag, från att jag kliver upp fram tills att jag går och lägger mig på kvällarna. Han är min bästa vän och jag älskar honom!





V ä r l d e n s  b ä s t a♥

charlotte~världens bästa mamma

Min mamma överaskade mig igår när hon kom hem med lite saker jag behövde!
Tack♥




(Zumo ville vara med på den första bilden, haha)
Vita bandageunderlägg, två olika storlekar
Magic Brush
Grimma och en 10 kilos hink med B-vitamin som jag inte orkade gå ut och ta kort på!



charlotte~helg

Jag tänker försöka mig på en ny finare design på bloggen och imorgon ska jag förhoppningsvis fara med balte till amanda imorgon och fota till våran nya header! Förslag på hur bloggen ska se ut?:)

amanda~världens bästa häst

Hej! Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag men i förrgår var jag sjuk, igår hade jag friluftsdag och var i Agnäs och åkte skidor. Efter det red jag Flóra, sikkan och sessan. Var helt slut efter dagen och somnade typ direkt jag la mig.. Fixade ihop ett bettlöst träns till Sessan som jag kan använda istället för grimman,haha. Kan fota det idag så får ni se hur det ser ut. Kan iallafall säga att det går huuuur bra som helst med prinsessa nu, vi förstår verkligen varandra och det är så kul att rida henne nu<3 hon är bäst, finns ingen bättre! Ska snart av bussen så, skriver när jag kommer hem.

charlotte~japp

Nu är det vår hörni!
Det är så mycket roligare att kliva upp på morgonen när det är ljust ute. Idag red jag, det var väl på tiden. Hade inte ridit på tre dagar.. Jag upptäckte när jag borstade honom att han har lyckats få ett sår på insidan vänster framben, han har säkert lyckats riva sig med broddarna. Igen. Inte roligt:( Det var dock ganska fint, läkningen var påbörjad, han var inte varm och inte svullen så jag red en liten sväng ändå. Han var fin idag igen, jag hade inte världens bästa fokus men han gjorde sitt jobb så jag är nöjd med honom! Fina häst. 

bild från november (och jag som trodde november var en vintermånad?)


Imorgon far jag till Arvid efter skolan, kommer hem med 5.20 bussen och sen så får vi se om jag rider något när jag kommit hem. 



charlotte~hej igen

Dålig och tråkig uppdatering, men ni klarar er bra ändå skulle jag tro.
Blev ingen ridning igår men rider idag, skriver sen!

charlotte~promenad


Tänkte rida idag, men jag blev trött och tiden bara gick.. när jag sen tog mig i kragen och skulle ut så hade det blivit mörkt så min mamma föreslog att vi skulle ta en promenad med dom istället, vilket jag tyckte lät som en bra idé.
Vi utrustade oss med lite reflexer och sen gick vi en sväng, Baltazar var lite respektlös i början men han skärpte sig, energin tog väl över hans hjärna där ett tag skulle jag tro;)
Nu ska jag duscha, kanske se lite ponnyakuten och sen sova! Blir ju rollspel halva dagen imorgon så jag måste ju va pigg haha, hej så länge!

charlotte~19 mars

Blev ingen ridning idag ändå, dåligt av mig! 
Slutar iallafall halv ett imorgon efter mitt utvecklingssamtal och jag lär förmodligen dra till stan en stund efter skolan men far hem med kvart över 2 bussen så kommer rida sen och då kanske jag kan fota eller filma eller liknande för att liva upp bloggen lite! 

Nu väntar sängen, tack och hej!

hade dålig fantasi med rubriken också btw, hoppas det är lugnt;)

amanda~förhoppningsvis..

Så ska Charlotte komma hit i helgen med Baltazar och så ska vi fota bilder till en ny header! Skulle verkligen va jättebra om det blev så, man får liksom en kick i bloggandet av ny design och header. Så nu vet ni det!


Idag har jag iallafall låtit hästarna vila, lite dumt gjort nu när jag tänker efter eftersom jag ändå hade tid för ridning idag men ja,nu blev det som det blev.

Imorgon hade jag tänkt rida Sessan iallafall, sen ska jag rida hos Linnéa också.
Kolla va snygg han är min gammgubbe!♥

charlotte~mer snö?



Sitter på skolan nu, klockan är två minuter i 8 och jag börjar tio i 9, det är inte så roligt att behöva ta en sån tidig buss men det går ingen senare, bara en som går 9.. 
Idag snöar det, hör och häpna! Kommer nog rida ändå när jag kommer hem, ingen dör ju av lite snö precis!:)


amanda~grimma

Red ju som sagt i grimma idag igen, gick såhääääär bra! Hon lyssnade på minsta lilla vink. Min sagohäst!♥ Det var verkligen hur härligt som helst. Vi red en ganska lång bit upp på berget.
Nu är jag verkligen taggad på en ny sadel och att snön ska försvinna, då går träningen igång på riktigt;)
Drygt bara att hon då kommer gå i sommarhagen och äta sig fet..hehe.
Nä vet ni, nu blir det sängen! Hörs imorgon.

charlotte~söndagsbilder


Kom hem tidigt från Signe och har ridit med min syster Therese idag! 
Baltazar var duktig och det gick bara fint:) här kommer bilder från idag.







amanda~just nu

Sitter just nu på sessans rygg. Helt underbart ute och rider med grimma som igår. Världens bästa häst har jag!:')

amanda~sikkan och sessan

Hejhej!
Idag så red jag Sessan barbacka i grimma till Linnéa. Väl där ställde jag henne i en box och hämtade Sikkan.
Red ut en sväng med honom, travade bara en liten bit. Han var duktig som vanligt så det var jättekul!:) Sen tog jag på Sessan grimman och grimskaftet och red hem, red bara runt en liten snabbis på ridbanan som var som en sjö.
I ett av hörnen var det dock torrt, och jag fick den finaste galoppen på volt någonsin! Min häst är bäst!!
Hon var inte liiiiite taggad på hemvägen, gick ju knappt att hålla henne.

charlotte~signe

Imorse klev jag upp 10, åt frukost och sen gick jag raka vägen ut till hästarna. Mockade och fyllde hö och fodrade innan jag gick tillbaka in och duschade. Sen for jag till Signe vid 12 och vi har lika roligt som vanligt!
Uppdaterar imorgon, hej så länge!:)

charlotte~bästa hästen!!!


Ni ska bara veta hur duktig min häst var idag!!♥

Först gick det inte så bra, jag red barbacka och min ridning fungerade inte alls, vi sammarbetade ingenting första stunden. Det tog en helvändning sen och våra tre sista travsträckor var magiska! En helt ny häst!
Jag hade halvlånga tyglar och då när jag höll händerna stilla, ställde honom lite inåt och höll emot med ytter så gick han direkt på tygeln och blev jättejättefin. Kunde till och med göra öppna på en raksträcka! Fina, fina Baltazar:)

amanda~sommar<3






Gud vad taggad man blir på sommar när man ser såna här bilder! Håller ni med? Hade tänkt att försöka kolla igenom mina mappar lite och kanske slänga ihop ett inlägg med härliga sommarbilder ikväll, om ni vill?:D

amanda~vila

Hej!
Idag har hästarna vilat, Sessan har ändå gått hela veckan så kunde behövas en vilodag. Imorgon har jag sovmorgon men det blir ändå att kliva upp tidigt och ta in pållarna som ska skos, Vet inte om broddarna åker, kanske inte riktigt än då det fortfarande är isigt och superhalkigt på sina ställen. Drygt att vänta 8 veckor till med dom bara.. får nog plocka av dom själv här hemma så småningom!

Nu blir det sängen.. trött tjej kan jag lova! Nattinatti

Gammal bild!



charlotte~dagens ridtur


Ni ska bara veta hur bra det gick idag!


Baltazar och jag hann fara ut precis innan det blev mörkt så vi hann rida i ljuset dessutom. Jag kämpade på med mina händer hela tiden och hann gick i form hela tiden när jag var stadig, när jag tappade greppet så blev det direkt fel. Hade tempot uppe hela tiden också, ingen "gå och sova" ridtur var det idag iaf:)
Har mockat och gjort i ordning för kvällen, nu ska jag käka middag!:)

charlotte~ridaaa

Sitter i skolan nu, kommer hem med halv 4an och då blir det en sväng med Baltazar, han behöver röra på sig!

bebishästen♥

charlotte~galenpanna

Skulle ut och jogga lite idag och tänkte ta med Baltazar eftersom han behövde röra på sig men det gick inte så bra.. han tyckte jag var tråkig som inte gjorde nåt mer än att gå så han försökte nafsa mig i tröjan och i halsduken, sen när jag ville jogga så sprang han för fort eller så försökte han småbusa. När jag stannade honom så bråkade han och började slå med frambenet och då blev jag less. Kallade honom för apa ett par gånger och sen gick jag hem med honom och sprang själv istället.

Imorgon ska han ridas, den där galenpannan!

amanda~fin prinsessis

Nu har jag hämtat hö, ridit och matat samt vattnat hästar! Äntligen klaaaar.
Sessan var jätteduktig idag och ååååh, hon är ju bara bäst:D Fick höra att hon hade varit lite galen medans jag var borta och sprungit runt och busat i hagen,haha!

Glömde föresten säga förut att vi nu gör skänkelvikningar i trav/tölt också, så det är ju nice:D
Nu måste jag gå, men skriver imorgon
GODNATT!



amanda~back in business


HEJ ALLA BLOGGLÄSARE!

Nu är jag tillbaka, och jag vet att jag inte har varit särskilt duktig på att blogga sista tiden men nu ska det bli ändring på det! Promise..


Idag var det tänkt att jag skulle rida med Linnéa men det blev inte så, så det blir väl att rida Sessan snart då.
Hon var hur pigg som helst igår,haha! Men det var bara kul:D Vi red en sväng upp på kvarnbäcksvägen, och hon var riktigt fin, det hade jag inte väntat mig. Blev väldigt mycket trav tölt och galopp, TÖLT PÅ LÅNGA TYGLAR!
Kan ni fatta känslan? Grymt ju:D
Hon är bäst min fina hästis. Nä nu ska jag dra mig ut mot stallet! Skriver sen ♥


charlotte~första skoldagen

Första skoldagen avklarad.. den blev inte så mycket roligare än vad jag hade förväntat mig.
Jag låter Baltazar vila idag eftersom jag är dötrött och det blåser väldigt mycket ute, dessutom har han varit så duktig dom senaste dagarna så han förtjänar en vilodag. 

charlotte~sista lovdagen

Baltazar och jag for ut en sväng. Det finns väl inte så mycket att säga, han var duktig men jag red inte bra idag helt enkelt. Sista lovdagen, jag ska vila och "ladda batterierna" inför skolan har jag tänkt.
Amanda har varit i Boden så det är därför hon inte skriver men hon kommer hem ikväll!

charlotte~nattat

Nu står hästarna inne i sina boxar och tuggar på sitt hö!

Är riktigt nöjd med Baltazar idag. Det var jobbigt för både honom och mig, han var ju dyngsur i svett och jag fick till och med skavsår på insidan ringfingret där tygeln hade legat (trots att jag hade handskar!) Blir att jobba vidare med dressyren på egen hand imorgon:) 


charlotte~dressyrpass


skruttisen i transporten idag, sötnosen:))

Dressyträningen gick bra!

Han var stel i början och var lite småbråkig när han blev trött men jag tycker att han skötte sig jättebra♥   Det var lugnt i ridhuset och vi kunde jobba på lite större volter, sen fortsatte vi jobba vidare med att han ska gå i form och att jag ska ge honom bra stabilt stöd. Kändes riktigt bra mot slutet, vi fick kläm på det tror jag! 

Nog skrivet, nu kommer en film från dagen:D



Kommentera gärna, det är roligt!:)

charlotte~fredag

Det blåste en del idag också men det stoppade inte mig från att rida en stund.

Han var först inte alls sammarbetsvillig men sen kom vi in i det och då gick det rätt så bra tycker jag. Tog in dom reda nu, det är nästan så att det regnar ute och hästarna sprang omkring så det var nog lugnast så:)

charlotte~vad tror ni?



Är han verkligen en häst eller är han en älg haha? han är ju rätt söt hur som helst:)

charlotte~ska rida balte nu!

charlotte~duktig

Hej!
Kom hem vid halv tio och då var jag duktig, mockade och fyllde på nytt spån hos Baltazar eftersom hans spån alltid lyckas ta slut fortare än Nökkvis, sopade, tog in dom och fodrade osv. Gjorde i ordning för imorgon bitti, sopade ur höet ur transporten, lindorna som hängde utvirade lite här och var snurrade jag ihop och sen städade jag bland hästsakerna!  

Imorgon ska jag rida, hoppas verkligen att det inte ska blåsa och storma! Skulle behöva jobba med honom lite på volt men det är svårt nu på vintern. Skriver förmodligen imorgon som vanligt.


Sötnosen! ↓    ♥

charlotte~strandgården & sörgården

Har varit på moppekurs idag igen, sedan var jag på stan i kanske en-två timmar med julia innan jag blev upp-plockad av min mamma. Hästarna får faktiskt ta och stå idag igen, känner mig inte alls taggad på att rida ut i den här blåsten! Imorgon ska jag iallafall försöka att ta mig ut på Balte eftersom det blir dressyrträning nu på lördag! 
Skulle ni vilja ha film då? tror ni vill det;)
Ikväll ska jag fara och kika på ett ridhus i en by som heter Strand, vet inte än hur jag ska göra med anläggningskort så det blir spännande att se hur det ser ut där! Kommer nog plocka upp repgrimman/grimskaftet som mamma vann på Sörgården ikväll också:D

charlotte~vila

Hej, blir det sent inlägg idag!

Från halv 10 till halv 2 så satt jag och Julia på moppekurs, vi är ju 96or men bestämde oss för att ta lite sent helt enkelt. När dom 4 timmarna hade gått så for jag till Signe och hade trevligt hos henne i någon timme hit och dit innan jag bara hann hem, gav pållisarna mat och sen tog jag bussen in till Teg/Böleäng där resten av kvällen spenderades med Moa, Jacob, Arvid, Magnus, Nils och Alexander! Det var som alltid jätteroligt!

Hästarna fick alltså en vilodag och det var Baltazar verkligen värd efter att ha gått hyfsat hårt dom 5 senaste dagarna iallafall:)  

bild i repris:)

amanda~provat sadel

Hej!

Är på sadeljakt just nu och fick testa en Kentaur på Sessan idag hos Linnéa. Den var jätteskön att rida i och jag fick en mycket bättre sits men den satt tyvärr inte så bra på Sessan, hon skulle behöva en större.
Hittade ingen bild på den jag provade idag så jag tog bara någon bild.. hade iallafall inte tackat nej till den där sadeln!

Men vi red iallafall ut en sväng för att testa sadeln, sen när vi kom tillbaka testade vi hennes sadlar på Sessan också för att kolla hur dom låg.


Jag ställde Sessan i en box också for vi ut med Sikkan och Aldis tror jag det var.
Gick bra och Sikkan är ju bara bäst:D Skulle trava honom idag och det är ju ganska mycket att tänka på men det gick väl bra tycker jag!
Efter det for vi ut med Flóra och Aria. Flóra var duktig och hon är ju bara för söt!♥ Hon håller på att tölttränas nu så det var det vi gjorde idag.
Imorgon ska jag fara till Boden och hälsa på min mormor och morfar, så vi får väl se hur det blir med uppdateringen i helgen... Ska iallafall ha med mig datorn så:)


charlotte~pictures

Madde, My Fair, jag och Baltazar innan ridturen igår!:)








charlotte~ida

Idag red jag och ida ut, jag red baltazar och hon red nökkvi. 
vi for samma väg som jag ridit dom 4 senaste dagarna och allt gick bara fint! det kom en lastbil som skrämde balte lite men annars var det bara lugnt:)
På lördag blir det dressyrträning, blir roligt!

charlotte~madde & myfair

Först skoddes båda hästarna, och båda fick "hela paketet" med broddar, sulor och skor runt om. Skönt att slippa oroa sig för att dom ska halka! Emma var snäll och följde mig dit med hästarna. Sen hann vi bara hem, sandade uppfarten och mockade Nökkvis box innan Madde kom med My Fair och då for Emma hem. 
Vi gjorde i ordning Baltazar och My och sen for vi ut en sväng. Såklart lyckades jag slänga benskydden i vattenhinken.. men dom gick att använda ändå! Baltazar var ruskigt glad och tyckte att livet var underbart för att my fair var med, så han galopperade på stället när vi skulle trava, haha söthästen!


Nu är Ida här
och hon ska sova här inatt sen så far vi ut med Nökkvi och Balte imorgon en sväng! 
Det blir nog roligt:) Inlägget blev långt, sry..

charlotte~hästdag!

Idag kommer Madde & My Fair hit, och mina hästar ska skos klockan 11 så det är bäst jag kliver upp nu om jag ska hinna fixa allting! Skriver ikväll:)

Första bilden: jag och my fair
Andra bilden: madde och my fair
Att hon är fin?:)

charlotte~tjalala

Idag for jag samma väg som jag red igår. 
Baltazar var fokuserad och fin men jag tappade koncentrationen idag och jag är inte nöjd med hur jag red, min häst var duktig iallafall! Lite svettig blev han idag också och det ser jag som positivt!:)

Snart kommer min fina vän Emma hit och hon sover hos mig inatt, det kommer bli riktigt roligt!
Kanske att vi tolkar efter nökkvi eller nåt, vi får väl se. Imorgon kommer Madde hit sen med My fair på dagen så att vi kan rida ut tillsammans, det blir roligt det också!


charlotte~gammal text

Gick långt tillbaka i våran blogg ända tills juli 2011, där hittade jag inlägget där jag berättade att jag varit och provridit tre hästar! Såhär hade jag skrivit om Baltazar:

Första hästen vi for till stod på en ridskola i Stensele (som ligger bredvid Storuman).

Hästen heter Baltazar och är ett svart ungerskt halvblod, valack född 2003. Vi hämtade honom och gjorde i ordning honom och jag kan bara säga att snällare får man leta efter! Kanonsnäll häst verkligen.
Jag fick börja rida honom på en mindre ridbana och kände på honom lite, trav och galopp och sen prövade vi på lite småsaker somgaloppfattning från skritt och skänkelvikningar och så! Fick också pröva hoppa med honom,
ett kryss och ett annat hinder på kanske.. 60 cm? Han var iallafall superfin i hoppningen, bjöd på hindret och mjuk i landningen!

Det var hela min dag, 53 mil i bil har vi kört idag. Men det var riktigt fina hästar jag fick se,
och den jag fastnade mest för var Baltazar ska jag ärligt talat berätta för er!

Jag är nu i efterhand så glad att det blev som det blev, visst är det så att vi har våra dagar då vi inte alls kommer överens men jag älskar baltazar och jag visste det första gången jag såg honom!



charlotte~listan del 3

Har den haft föl? nej, han är valack haha
När fick den den/dem?

Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare?
Ja det tror jag, han gör rätt när ryttaren gör rätt.
Hur är den i skritten? oftast är han pigg i steget men det finns ju såklart dagar då han inte alls vill gå
Hur är den i traven? fin, älskar hans trav!
Hur är den i galoppen? han har härlig galopp:]
Kan den skänkelvikningar? japp
Kan den öppna/sluta? ja
Kan den galoppombyten? jag tror att han kan det men jag har inte ens provat det än!
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? om jag är tydlig med hjälperna så gör han förmodligen så:)
Är hästen pigg?
oftast
Är hästen trög? ibland
Är hästen stark? haha ja han är ju en häst;););)
Är hästen het? nej
Bockar den? haha nja det gör han väl inte
Har du bockat med den? haha ja
Stegrar den? nej
Har du stegrat med den? nej
Sparkar den bakut? haha jo det händer någon gång då och då
Har du sparkat bakut med den? ja
Skenar den ofta med dig/andra? nej
Har du skenat på den? nej
Är den tittig? nej inte alls:)
Har du badat tillsammans med den?
ja, han älskar det!
Har ni hoppat tillsammans? ja, det är riktigt roligt att hoppa med balte:D
Har ni galopperat på en äng tillsammans? ja<3


amanda~nattinatti hästisar

Nu är hästarna inne i stallet, kände att dom kunde få vara inne inatt. Vi har hunnit hämta lite hö nu på kvällen också. Kommer alldeles strax upp ett inlägg om dagens ridturer!:D

charlotte~första lovdagen

Baltazar var riktigt duktig på ridturen idag! Först skulle han bråka med mig när jag gjorde i ordning honom och försökte sparka när jag borstade svansen men han skärpte sig sen och vi for ut. Vi tog vägen upp mot gammdegersjö, och han fick jobba mycket i trav idag. Han gick på tygeln och var fin i steget men ibland tappade han fokus. Fick två urfina galopper och han blev lite svettig så jag är riktigt nöjd med honom idag!!:)




påbörjning av buga!


charlotte~listan del 2



Är det ett sto/valack/hingst?
valack

Vem red in/utbildade hästen? Minns inte vad hon hette men jag tror att han reds in i Ungern och sen att han fortsatte utbildningen i sverige uppe i storuman

Är den tävlad i hoppning? ja

Vilka klasser/hur högt? LB:)

Är den tävlad i dressyr? jajamen

Vilka klasser? LB där med:)

Är den tävlad fälttävlan? nej det tror jag inte men han skulle nog passa som fälttävlanshäst för han hoppar allt man styr honom på!

Vilka klasser? -

Är den tävlad i trav? nej

Vilken nivå? -

Är den tävlad i galopp? nej men i sommar blir det galopptävling med amanda och sessan;););)

Vilken nivå? -

Är den tävlad i något annat? nej men han har varit med på julshower och såna saker på ridskolan han stod på innan vi köpte honom:)


charlotte~sportloooov

Hej alla goa och glada, kan ju informera er alla om att det är sportlov nu!
Mycket roligt har hunnit hända idag, signe spillde kaffe i hela sitt kök så deras vita väggar blev gulrandiga, jag har en otrolig träningsverk i benen så jag har säkert sett ut som en pingvin när jag gått omkring i skolan hela dagen och så gjorde jag en touch down på snörugbyn idag!

Igår när jag mockade så fastnade nökkvi med grimman i handtaget på skottkärran så han tippade den och all skit for ut.. fick trassla ut honom och sen göra om allting. Tack för den nökkvi!

Imorgon blir det att rida på dagen och förhoppningsvis vara med kompisar på kvällen, vill nån komma och fota kanske?:D

sötnosen!

charlotte~planer

I helgen ska jag se om jag får någon som kan fota mig och baltazar med nya schabraket och lindorna:D

Fick ett meddelande av anna som undrade om jag ville dressyrträna på lördag men då jobbade ju mamma..så typiskt!
kanske att jag kan få åka på hoppträning på söndag eller kanske fara till amanda med baltazar så att vi kan rida ut tillsammans! Det här lovet ska bli riktigt roligt har jag tänkt:D

i somras,hemma hos julia då jag och amanda var där med våra skruttisar!

charlotte~lista

Snodde en lista från Emma och Moas blogg där det är lite fakta om hästen, men den är så lång så jag delar upp den i några delar och tar en bit av listan i några dagar framöver!:)




Vad heter hästen? Baltazár

Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? baltazar låter väl lite barnsligt just för att det är en seriegubbe men jag tycker det har blivit finare med tiden.

Vad kallar du hästen? ni vet kärt barn har många namn? jag kallar honom balte och dom flesta kallar honom nog det men annars är det väl balle och balto (fast det är bara joel som säger balto)

Vad kallar andra hästen? baltazar eller balte, fast några säger balle haha

Hur gammal är den? han fyller 9:)

Vilket år/månad/dag föddes den? 11 april 2003 om jag inte minns helt fel

Vilken färg har den? svart, men han är lite brun under magen och på mulen

Har den några tecken? stjärna och snopp

Hur hög i mankhöjden? 155 cm

charlotte~frilufsdag


Idag var det frilufsdag för oss på tegcentral och niorna höll till på gammlia hela dagen!
Jag, Signe och Magnus följdes åt hela dagen och först så var det afrikansk dans som faktiskt var roligt, och det var bra träning dessutom. Vi gick sen till östagrymnasiet och åt lunch innan vi hade yoga som var jobbigt men roligt!
Jag och Signe gick till skolan sen och hämtade lite saker. 

Jag har just fikat och känner mig helt slut i kroppen så jag skippar ridningen idag, snart är det ju lov och då ska jag ta tag i ridningen och vara duktig med hästarna!


RSS 2.0