amanda~ 7 år!!!!

Glömde såklart uppdatera den här bloggen den lilla stunden jag har suttit vid datorn idag så det får bli ett mobilinlägg. Idag har Kári varit min i sju underbara år!!! Det firades genom att jag tog upp båda hästarna, pysslade om dem rejält och gav massor av äpplen och morötter:') kári blev så ivrig när han skulle upp så han gick rätt igenom tråden istället för att vänta på mig som stod bredvid och försökte öppna hahahah söten. Aja sju helt grymma år har gått och nu hoppas jag att jag får sju lika bra år till med honom! Godnatt!

amanda~piggelin

Red ut en sväng i dagsljuset med Sessan idag. På bortvägen kan jag ju säga att det gick sådär, hon stannade och vägrade gå, slingrade sig över vägen och var allmänt tjurig. Ston ni vet;) 
Men när det släppte så var hon jätteduktig! Min fina lilla prinsessa♥ Och när vi vände om hemåt efter en lyckad galopp (med lite småbus hihi) så blev hon som en raket. Hon var superpigg!!! När hon blir så pigg och bara skyndar på hemåt så drar man ju gärna mer än nödvändigt i tyglarna och försöker hålla igen henne men det funkar verkligen inte på henne. Man måste komma ihåg att hellre släppa på tyglarna än dra i dem, kan kännas som att hon ska sticka så fort man släpper lite men då lugnar hon istället ner sig. Jag glömmer ofta bort detta och får påminna mig varje gång haha. Jag är iallafall jättenöjd med ridturen och hade tänkt försöka ta mig ut ävven imorgon! 
BÄSTAAA <3<3



Charlotte~Willie


(lyckades bara få en bild som inte var suddig och där blundade hon men mamma och tessan tog lite bilder som jag nog kan få ta sen och visa er!)

Titta vilken snygging jag har varit och träffat idag! Yes I Will, det treåriga travstoet som vi har köpt in oss i. Hon var verkligen jättefin och social, hon kom och ville bli kliad och när jag kliade henne så la hon huvudet i mina armar och bara njöt. Hur fin tjej som helst! Även om vi inte äger särskilt stor del i henne så känns detta jätteroligt och spännande :D

Charlotte~ridning onsdag

Haha alltså den här bloggen är ju kaos och har varit senaste månaden. Amanda är inte så bra på att uppdatera heller men om vi får någon ordning på designen så lär vi bli mer aktiva eller vad man säger!

Red inte igår men red idag, barbacka igen faktiskt. Jag var inte helt fokuserad och då när baltazar tjivades lite med mig så blev det inte alls bra. Det var helt och hållet mitt fel att ridningen idag gick som det gick men alla dagar kan inte kännas bra. Satsar på en bättre sväng imorgon!

c

Igår red jag ut ganska sent på kvällen och jag mockade innan så att jag direkt kunde ställa in honom efteråt. 
Red barbacka. Det första jag gjorde var det som jag gjorde på träningen häromdagen, att ställa honom lite överdrivet åt både höger och vänster när jag skrittade igång. Han var lite trögare åt vänster men klart bättre än i söndags!

Galopperade ingenting pga underlaget men traven var fin! Vi brottades lite där mitt i ridturen men sen kom vi överens och fick en jättefin trav då han var vänsterställd. Aja, har släppt ut hästarna och nu måste jag dra till skolan. Vi hörs!

Charlotte~Dressyrträning



Ja, här har ni en film och några bilder från dagens dressyrträning filmat av min mamma!
Jag red som jag nog har sagt för Anna idag, för första gången sedan Maj om jag minns rätt,så det var verkligen på tiden nu. Vi jobbade vidare på det vi jobbade på förra vintern, att han ska gå i form och att jag ska ge ett stadigt stöd i tyglarna. Först ställde vi honom åt båda hållen lite överdrivet bara för att han ska lösgöra sig lite eller vad man ska säga. Höger gick bra men vänster ville han verkligen inte böja halsen på, men det blev bättre med tiden. Jag känner ändå att traven går hyfsat, jag tycker han är väldigt skumpig men jag har ändå en helt okej koll på hur jag rider. I galoppen blev han lite trött och tyckte det var jobbigt så han larvade sig ganska mycket (klippte bort dom delarna ur filmen faktiskt) och han saktade av en del. Då kan jag inte riktigt koncentrera mig på hur jag rider utan mer bara på hur jag ska få honom att hålla i galoppen.. Hur som haver, det gick väl bra och jag är stolt över min häst, är väl inte särskilt nöjd med min insats som ryttare men det är ju därför vi tränar - för att bli bättre!


Han var blöt i svett efteråt så han fick en välförtjänt dusch på SURF innan vi lastade och for hem. Nu är det snart dags för Williams Lista så ska gå ner och se hos mormor och morfar. Är med i kvällens avsnitt så missa inte, 19.00 på SVTplay! 

Charlotte~Yes I Will



På bilden ovan ser ni Yes I Will, ett fyraårigt travsto som i fjol var rikshäst!  (att hon är fiiin?)

Hon står i Umeå nu och ska tränas här, förmodligen på Umåker (vet inte särskilt mycket om henne än) men tydligen har pappa blivit delägare så 10% av den här hästen är vår haha! Tror inte precis att jag kommer få sköta om henne men tycker ändå det är väldigt roligt, lär förmodligen få följa med och se henne starta och sånt där vilket känns riktigt kul! Gick ju i ponnytrav för flera år sen men slutade när jag fick min första egna häst Garpur. Det var väl allt jag ville säga, måste ju såklart nämna det här i bloggen:D

charlotte~är motiverad



Nu har jag tänkt komma igång.
Jag ska vara duktig med hästarna nu och jag hoppas på att få en ännu bättre relation med Baltazar, att vi ska komma oss iväg på så mycket hopp och dressyrträningar som går. Jag har inte varit särskilt noga med hur mycket hö dom får, man känner ju ett ungefär på vikten vad jag ger. Men nu ska jag skaffa mig en våg så att jag iallafall på natten när dom står åskilt vet hur mycket hö dom får. Jag tittar också efter en klippmaskin.. Vet att jag har uteboxar och inte varmstall, men jag skulle bara spårklippa honom så att vi kan träna i ridhus i vinter utan att han tuppar av efter en kvart. Skulle aldrig låta han frysa.. Vad tror ni? Skulle det funka? Kommer såklart att använda de täcken jag känner behövs. 

Idag var jag borta hela dagen men imorgon halv 12 är det dressyträning på SURF för Anna som gäller. Känns hur bra som helst nu!

charlotte~helg

Just nu sitter jag på skolan och har två lektioner kvar innan jag slutar för dagen. Då är det helg!
Ska inte åka hem efter skolan utan stannar i stan för att vara med vänner ikväll, därför ska någon av mina systrar vara snäll och mata hästarna vid 3-4 när dom kommer hem. Baltazar får alltså vila idag men imorgon lär jag rida när jag kommer hem. Vi ska hämta hö på söndag och kanske att det blir dressyr eller hoppträning i helgen. 

Kommer att höra av mig imorgon säkert, men ni får ha en bra helg!

charlotte~ovisad video

 

Liten film som jag inte har laddat upp!
Eller jag tror att jag försökte men det var flera som sa att det inte funkade så gör ett nytt försök. Red iallafall Balte lite barbacka med hacket på granngården och det här spelades väl in för några veckor sen ungefär! Tänkte att det kunde vara lite kul med en film, var längesen nu:)


herregud

Vi måste verkligen fixa ny design till den här bloggen.. ser hemskt ut haha :(

charlotte~lång tur idag!



Nu börjar det dra ihop sig till Stockholm Horseshow! Är så otroligt taggad nu, att få fara iväg med mamma till stockholm att shoppa, äta gott, ha mysigt och såklart horseshow i globen!! Vi ska se barbackahoppningen, islandshästarna, kür och annan dressyr och avslutningen som innehåller alla möjliga saker, frieserhästar, fyrspann, stjärnornas hoppning och allt möjligt. Ska bli gryyymt!

Jag och Baltazar var ute i över en timme idag! Hade inte tänkt rida så långt idag egentligen men det vart så att jag tog på dressyrsadeln och for ut med helt fokus på ridningen. Han var fin men hade hacket och då ville han nästan lägga hela huvudets tyngd i mina händer och jobbade inte upp sig själv först. Det kom med tiden och i traven var han som en dröm! Synd att underlaget är så otroligt hårt och buckligt nu, blev ju mest bara skritt. 

Har iallafall gett dom mat nu och så går jag ut senare för att mocka och ta in dom och allt. Nu måste jag plugga inför ett svenskaprov jag har imorgon, hejdå!

charlotte~skritt

Idag var jag hemma från skolan pga magont. Det gick däremot över under dagen så nu vid 19.00 gick jag ut och skrittade en kortis på baltazar. Han var på ett konstigt humör idag.. hoppas han är som vanligt imorgon annars blir jag typ orolig. Kanske jag som oroar mig i onödan men ändå, ni som har egen häst vet nog hur jag menar. 

Verkar bli dressyrträning i helgen för Anna och det ser jag verkligen fram emot, hoppas bara att jag är helt pigg då! 
 

amanda~duktig pållis

Gjorde ett försök att ta en bild på mig och Sessan från hästryggen, det gick inte sådär jättebra. Det som däremot gick bra var att rida! Gud va roligt det var. Tog upp henne i stallet och utrustade oss med en massa reflexer och for sedan ut barbacka. Hon var lite seg och det tog ett tag innan hon reagerade på mina olika hjälper i början men sen gick det bara bra. Imorgon tror jag att det blir en promenad med hästarna för lite omväxling! Hade egentligen tänkt ta det på torsdag men eftersom jag är ledig då så kändes det kul att rida en längre tur kanske upp på berget då.

amanda~motionerat hund och häst

Idag så tog jag med mig både Sessan och Idefix på en motionsrunda. Gick hur bra som helst! Nöjd matte! Trodde hästen skulle vara crazy efter ha vilat några dagar men hon var lugn och fin. Så jag kan inte säga annat än att jag är glad och nöjd med dem båda:D Nu ska jag hålla andan uppe och rida de flesta av dagarna resten av veckan, får verkligen inte tappa det igen nu pågrund av lathet! Har skrivit ett ridschema också som jag tänker hålla mig till. Så får det bli. Får så otroligt dåligt samvete då jag inte rider även fast jag borde så det här blir nog jättebra. Nu ser det ut att bli sängen för mig, Godnatt.

charlotte~typ storm

Red ut barbacka i stormen, första ridsvängen på en hel vecka!
Nu är jag piggare, inte helt pigg men piggare och kunde vara i skolan och tillochmed rida en sväng. Klädde mig som om det vore -30 grader men det var väl lika bra. Han var lite ofokuserad just för att det var kolsvart och det var blåst men det gick väldigt bra tycker jag. Han var fin. Älskade hestn. 

charlotte~hej och hå

Helvetes väder. Förlåt för svärordet  där men gud vad arg jag blir. 1. vill vara frisk 2. vill ha bra väder, hellre snö än det här äckelvädret vi har nu 3. jag orkar inte duscha och åka till skolan imorgon 

Hästen vilade, igen. När jag är pigg så kör vi.. igen.

charlotte~hel vecka sjuk

Heeeej 

Dags att uppdatera här lite igen då. Jag har varit sjuk hela veckan, så det här med att komma igång med hästen har fått vänta. Kan inte rida när jag har mått/mår såhär. Tyvärr är det så. Stackarna går nu nere på åkern i regn och blåst men allt jag kan göra för att hjälpa dom är att ta in dom på kvällen, ha på dom täcken, ge mat och se till att dom har vatten. Orkar knappt gå ut nu men dom behöver mig så det är klart jag går ut. Dags för mat åt dom snart, ska bara äta lite själv först innan jag hungrar ihjäl. Hej så länge!

amanda~nu kör vi!

Lillgumman en dag i vintras!

Hade endast utvecklingssamtal idag så kom hem med 11.20 bussen. Gick ner till hästarna vid ungefär 2 och for ut med fina Sessan. Hon var såhääääääääääär pigg haha, gick knappt att hålla bushästen! Försökte få till en bra trav men de ville inte Prinsessa, hon ville bara galoppera och tölta och passa och allt hon nu gjorde... När det äntligen blev en fin trav så tänkte jag fatta galopp och då gjorde hon värsta stora bocksprånget haha. Hon är rolig den där! Red dessutom barbacka så haha, men det gick bra. Nu ska vi börja rida ordentligt, hade tänkt rida onsdag,torsdag,eventuellt lördag och så söndag. Det blir bra! 

charlotte~godmorgon

Vaknade med en hemsk halsont och huvudvärk så stannade hemma från skolan. TYPISKT säger jag bara. Har bestämt mig för att komma igång med hästen nu och att båda ska komma i form så igår får jag och baltazar ut i mörkret med pannlampa och hela köret på en rätt lång och krävande ridtur. Hade tänkt mig ungefär samma idag, att jogga längre sträckor osv. Det blir ju inte av nu när jag mår som jag mår. Jag tog mig upp ur soffan och ut en promenad med hunden, passade på att mata hästarna i samma sväng + tog lite foton för att få något att göra. Händerna frös till is och fick därför bråttom in igen men några kort fick jag iallafall. 

charlotte~hoppträningen

Igår var det hoppträning. Kom dit 8 men visade sig att träningen började 9 så jag fick gå omkring och chilla nere i ridhuset med balte i en timme nästan haha. Han var pigg när vi började rida igång och när vi började hoppa så var han nästan övertaggad men med tiden blev han trött och då kunde han fokusera mer på att springa ordentligt istället för att trippa haha! Först travhoppade vi lite, vi hoppade en oxer med galoppbommar och lite så. Sen sattes allt ihop till en bana och det gick bra faktiskt! Galoppbommarna och oxern skötte Baltazar jättebra, det var riktigt kul också! Är nöjd med honom igår, det går framåt för oss känns det som. 

Ska börja träna honom ordentligt nu. Han är tjock, måste erkänna det haha. Nu ska vi komma i form båda två! 

charlotte~träning ikväll!

Snart williams lista avsnitt 7 och sen raka spåret till hoppträningen! :D

charlotte~bilder 03/11

Jag fotade lite idag trots det tråkiga vädret. Det är tråkigt väder alla dagar nu känns det som, men vi slapp regnet iallafall. Dom är så mysiga om jag är nere och ska fota i hagen, då kommer dom och puffar på mig med mularna haha ♥ Hur som haver, red inte men longerade Balte på granngården då jag var ute och sprang innan och orkade då inte krångla på så hemskt med sadlar och ridkläder osv. Han fick röra på sig och det är huvudsaken! Kanske kanske att jag får fara på hoppträning imorgon. Jag hoppas på det iallafall, hade varit toppenkul. 

charlotte~stackars hästar

Glömde att ställa alarmet igårkväll så när pappa kom in och väckte mig halv 10 och frågade om jag hade släppt ut hästarna så sprang jag ut till en två gnäggande hästar som ville ut och få mat. Småvännerna. Har bara försovit mig/glömt bort att ta ut dom 2-3 gånger under 5,5 år men dom dog ju inte precis. Har inga andra planer för dagen så jag lär väl rida och sen ser vi vad jag hittar på. Ha en bra lördag!


charlotte~ingen mer halloween

 
Nu kan man i stort sett säga att halloween är över. Hade en rolig kväll iförrgår och igår, utklädd som elefant och zombie! Hästarna har chillat mest av tiden och stått och kurat i hagen när det har regnat. Blir tidiga kvällar när det är dåligt väder, då får dom komma in redan vid 7. Tycker det är bättre än att dom ska stå ute med blöta täcken att dom får komma under tak!

Red Baltazar igår barbacka en sväng men tog det lugnt då han hade fått vaccinationsspruta dagen innan och att hästar då kan bli lite krassliga efteråt, precis som vi människor kan bli. Travade lite smått men skrittade mest av tiden. Han var pigg och framåt men bättre att ta det säkra före det osäkra liksom!

Mina älsklingar
RSS 2.0