charlotte~hata inte failbilder















amanda~sjuk

Hej, har gått och dragit på mig en dryg förkylning och orkar knappt stå på benen :/ Skoldagen var hur jobbig som helst... Först någon lektion och sedan iväg till Umedalen för att kolla på skulpturer typ. Vi var där till ungefär 4 och sen skulle vi tillbaka till stan så då missade jag såklart 10 över 4an hem och fick vänta till 17.10 innan nästa buss gick hem.
Kom hem tillslut och la mig i sängen och tog en tablett, nu måste jag gå/få skjuts av Oskar till Linnéa och hämta Sessan eftersom hovslagarn kommer imorgon. Inte dåligt jobbigt. -.-
Men mina päron är inte hemma så det är jag som måste göra de! Skriver väl nåt efter det skulle jag kunna tro! Hejdå


charlotte~regn



Min skoldag slutade 13.00 och jag gick till stan för att träffa några vänner
. Jag julia angelica nils axel magnus och sammy gick till waynes och fikade gofika, sen gick vi på stan några av oss och kollade på kläder osv. 

Tog 15.35bussen hem och då regnade det inte men när jag och Baltazar vände hemåt så började det regna väldigt mycket. Äsch, det är ju bara vatten brukar jag tänka haha! 

Red på hackamore och barbacka idag. Jag trivs nästan bäst så. Han går jättefint och det känns som att jag rider bättre barbacka??!? Gick iallafall hur bra som helst och han var suuuperduktig. Vi träffade på en travhäst som kom runt ett hörn i full fart och jag hörde hur dom kom så jag ropade hallå så att dom skulle veta att vi stod där bakom kurvan men det fatttade tydligen inte kusken så hästen tvärnitade framför oss! Baltazar brydde sig knappt, stod bara stilla och glodde lite på dom. "jaa han verkar ju inte så rädd av sig den där.." så kusken till mig sen haha. 
 
Kanske jag ska sluta skriva nu innan det blir långt som en bok. Hör av mig sen!

amanda~16 år!

Det går aldrig bra för mig när jag ska blogga, hade just skrivit klart inlägget men sen råkar jag radera allt 2 GÅNGER. 
 
Fyller 16 år idag, stor tjej. Världens gulligaste kompisar kom hit och överraskade mig med kladdkaka och presenter!!♥
Har haft en jättebra dag och fått fina grejer.

Har haft mycket annat att tänka på på sista tiden och har varit helt slut när jag kommer hem från skolan så har inte hunnit blogga nåt på några dagar...
Igår betäckte vi iallafall Sessan, och hon var fortfarande brunstig då och har varit det i ca en vecka vilket jag verkligen inte trodde då hon bara var brunstig några dagar förra gången!
Ska dit imorgon igen och då är det ju ett under om hon fortfarande är det..

Nej nu ska jag nog börja tänka på att kanske komma i säng nån gång!



Usch vad ful bild... Men den bjuder jag på! Fina kompisar iallafall :D

charlotte~GRATTIS AMANDA



VÄRLDENS BÄSTA AMANDA FYLLER 16 ÅR IDAG
Jag och Julia for dit och överraskade henne med kladdkaka, grattisljus och paket så blev vila för pållen idag!



charlotte~jogging

Idag valde jag att ta med mig Baltazar ut på en springtur!
Jag joggade och han joggade bredvid med NH-grimman och grimskaftet på. Han var jätteduktig och sprang när jag sprang, stannade när jag stannade osv men han var så himla sur! Som ett litet sursto sprang han med öronen strykta bakåt mest av tiden och tittade surt på mig haha, paaajas. Jag pratade medhonom och sa att han var duktig och då pekade öronen framåt en stund men sen skulle han smygsura lite igen;)

Imorgon får han vila, då har jag annat för mig! 


charlotte~ridit pluttis

För det första vill jag bara nämna lite snabbt att ni suger på att kommentera.. :(

Det har varit skitväder idag, ösregnade hela natten och hela dagen fram tills 15 då det lugnade sig som tur var. Nu blåser det storm ute istället! Jag slutade kvart över 2 och gick till stan med Julia G. Det var kul! 
Tog 17.10 bussen hem och gick ganska direkt ut till hästarna, slog ner hagpinnar som såg lösa ut och sen red jag Baltazar. 

Han var helt omöjlig idag. I skritten kunde han gå i form men när vi skulle trava så var skogen som rörde sig av all vind så mycket roligare att titta på än att lyssna på mig.. Aja, han fick röra på sig iallafall. Blir nya tag imorgon:) 

JAG RED NÖKKVI IDAG OCKSÅ!!! Ja, ni såg rätt. Min pluttihäst fick en riktig omgång med borstar och sen tog vi en liten promenad. Kunde inte låta bli och satt upp sista biten hem. Så himla mysigt, har saknat att sitta på hans rygg! Ni ska bara veeeta hur pigg han var haha :D

Var första dagen som jag red i vinterjacka också.. nu börjas det

amanda~söndag

Idag är det söndag vilket betyder att det är skola imorgon... Och även om skolångesten kanske inte har dragit igång helt än så är det ju såklart lite motit när helgen tar slut.

Idag sov jag rätt länge, sen vid 3 for jag till Linnéa och betäckte Prinsessa. Efter det så fotade jag henne och en häst, allt gick ba fint och har väl inget annat roligt att berätta tror jag... 
Eftersom det börjar gå mot höst/vinter kan jag lika gärna bjuda på två vinterbilder, usch.

charlotte~fina hästen



Inatt sov jag borta hos signe och på kvällen snurrade vi runt på böleäng/teg, slutade med att vi var hos arvid ett tag innan vi drog hem till henne. Hade iallafall jättekul som vanligt!

Kom hem vid 12-13tiden och åt, sen for jag en sväng med Baltazar ut i skogen. Red med hacket idag också fast den här gången hade jag dressyrsadeln istället för barbacka! Gick så himla bra idag också, så länge jag är fokuserad och ger han hjälperna han behöver så går han på toppenbra! Det är mest galoppen vi behöver jobba med nu och vi fick till en rätt fin galopp på hemvägen så jag kan inte låta bli att vara nöjd med pållehästen idag:) Nu ska jag gå ut och byta hage, dom fick gå och beta lite extragott gräs ett tag idag!

Måste ordna en fotograf snart, så fin som han är nu!
Kanske att vi ska delta i en träningstävling i vännäs, hoppning den 8 september också:D

charlotte~hackamore

 


Bjuder på två bilder på Baltazar idag och nya sadeln!

Red på hackamore (och barbacka) för första gången idag och jag ska ärligt säga att det kunde inte ha gått bättre! Oj så fin han vaar:D:D Jag har verkligen världens finaste häst! 

Vi red upp till gammdegersjö och sen vidare en bit innan vi vände och red samma väg tillbaka. Han gick i form i alla gångarter och verkade verkligen trivas med hacket! Det är toppenbra, nu kan jag variera mellan rakt, tredelat eggbett och hackamore:)

Gav dom vatten och mysade lite med dom efteråt. Nu blir det att duscha och sen ska jag in till stan och spendera kvällen med bästa signe♥



amanda~ridit och betäckt

Fick en sovmorgon imorse vilket var jätteskönt, slutade dock vid 15.35 vilket inte var lika skönt kanske.. Och inte blev det bättre av att det spöregnade heller.
For hem, käkade en tacos och for sen iväg till Linnéa på cykel. Fick rida Sikkan och hon red Flora vilket gick bara bra! Sikkan var pigg och rolig:D
Efter det betäckte vi Prinsessa, det gick också bara bra. Nu äntligen är det helg och jag ska njuta av den för snart är det måndag igen...


Tanken slog mig förut att jag bara har badat med Sessan typ 1 gång i sommar. Förra sommaren red jag flera gånger till en sjö som är ca en mil ifrån mig som heter Hjoggsjö, men inte en enda gång i sommar...  

charlotte~man




Bild 1: januari / Bild 2: april / Bild 3 augusti

Ser ni hur hans man ser ut? Förut hade han ju lång man som jag i April klippte av.. Mittenbilden togs dagen efter makeovern så det var rätt kort och lite ojämnt men jag fixade till den lite och nu har den växt rätt mycket vid det här laget! Sista bilden togs ju bara häromdagen:)

Tycker att han passar i den längden han har nu, eller vad säger ni? 

charlotte~skrutthästarna

Baltazar och jag for en sväng i skogen idag. Han var först okoncentrerad och pigg så han ville inte jobba i form men när han tröttat ut sig lite så gick han fint på hemvägen! Duktig♥
Nu ska jag vara jätteduktig med honom så att han blir fin!:D

Nökkvi kom springandes till mig när jag gick till hagen idag, han är så söt min lilla gubbhäst!


amanda~brunstig

Tro det eller ej men Sessan var faktiskt brunstig idag, första gången vi provade under denna brunsten! Lite tråkigt då detta betyder att hon inte är dräktig. Men nu får vi en till chans att försöka och vi får helt enkelt hålla tummarna för att det går bättre denna gång!

Har sovmorgon till 9.35 imorgon, men vi får se om jag ändå måste ta tidiga bussen eftersom jag nog inte hinner annars :(
Nu ska jag gå tillbaka till att städa, vi har städdag idag och efter det blir det gooofika! 
 
En bild jag tog i höstas, ganska mysig!♥

charlotte~ pegasus

Igår red jag Baltazar sent på kvällen i mörker. Vi provade en av stübbernsadlarna igen och en santa cruz. 
Han var mycket finare igår än vad han var senast vi provade sadlar, skönt. I galoppen var han lite jobbig men traven var rätt fin mot slutet! 

Är lite halvkrasslig och jättetrött, huvudvärk och kanske till och med feber. Därför är jag tveksam på om jag ska rida ikväll även om jag vill.. har iallafall kört in till röbäck och köpte mig en dressyrgjord, fick ett nytt tredelat bett då mitt gick sönder direkt och köpte ett hackamore också! 







amanda~fixat internet

Äääääntligen funkar internet som det ska igen! Så himla bra, nu ska jag försöka hålla uppdateringen på topp!
Mina första skoldagar har varit helt okej, idag slutade jag kanske halv två och kunde då ta tidiga bussen hem. Imorgon är det fredag och livet är bäst!
 
Igår var jag dock inte riktigt lika lycklig, blev gaaanska arg då min älskade lilla häst Kári bestämde sig för att rymma, och inte bara en gång heller.
Men det kan vi ta någon annan gång. Kanske.





Jag kan ladda upp bilder igeeeen, tjoho:D
 
 
 
 

charlotte~hovböld

Hej! 

Uppdaterade inget igår men jag hann faktiskt aldrig ens titta åt en dator! Var på skolan, stan, for och hämtade ut mitt moppekörkort, for till Signe, for till Droskan med nästan 20 vänner, hem, rida Baltazar och provade två sadlar, in i duschen och sova! 

Igår morgon så var hovis här och skulle fixa hästarnas hovar. Baltazar fick nya skor runt om så nu kan jag rida honom som vanligt, yay! Nökvkvi fortsätter gå barfota.

Hon upptäckte däremot en hovböld på Nökkvis ena framhov..  det var ovanpå hoven och det ser inte farligt ut nu efteråt, det ska tydligen självläka. Jag har aldrig haft någon hovböld på mina hästar så jag fick lite panik när mamma berättade, verkar inte vara nån fara iallafall. Tur det, min lilla bebis måste vara frisk nu annars vet jag inte vad jag gör:(

charlotte~bilder 20/8

Andra skoldagen är nu också avklarad!
Det rullar på ganska bra ändå, hoppas att det blir bättre nu och inte sämre bara. 
Hästarna var helknäppa i hagen idag när jag kom hem, sprang runt och hoppade upp och ner! Båda har nog lite överskottsenergi skulle jag tro. Imorgon får Baltazar skor och Nökkvi blir verkad, då kan jag rida Baltazar 
ordentligt sen!

Madde kom förbi nyss med sin dressyrsadel som hon ska sälja, blir att prova den imorgon! Just nu har jag alltså 6 sadlar hemma så garaget är fullt haha :)

Här kommer bilder från igår:
 


På den här sista bilden ser ni ju hur nöjd han verkade med ena sadeln.. han bara sprang ifrån och var helt konstig så den blir det då inte!

charlotte~dressyrsadlar

Idag var första skoldagen.
Själv började jag på Dragonskolan med inriktning barn och fritid och jag tror att det här kommer bli bra!  Efter skolan for jag och mamma till Klabböle och hälsade på hennes arbetskompis Nina. Hon rider själv dressyr och har två hästar som jag fick hälsa på och dom var jättefina båda två! Hon har även två dressyrsadlar till salu som vi tog med hem och provade.

Den första verkade inte passa, han sprang iväg och var inte alls som han brukar. 
Den andra verkade mycket bättre, han vart lugnare och kunde iallafall trava ordentligt. Imorgon ska jag prova igen på nåt annat ställe och så ska mamma vara med hela tiden och hjälpa mig!

Therese fotade litegrann så ni får väl lite bilder senare. Men kan tänka mig att det inte ser bra ut, kändes inte alls bra idag, men jag skyller absolut inte på min pålle. Han är bäst! Får hoppas på en bättre dag imorgon:)




amanda~barbacka

Bestämde mig för att säga hejdå till sommarlovet med en barbackatur med Sessan. Var jätteskönt ute, inte för varmt och inte för kallt. Sessan var lite trög i början men vaknade till efter ett tag och blev jättepigg, på hemvägen var det svårt att hålla henne för att hon bara ville rusa.. Men jag förstår varför, hon har ju vilat ett tag nu. Men nu ska vi köra igång igen:) Nu har jag tusen saker att förbereda inför imorgon, skriver väl nåt senare.

charlotte~hösthage



Idag har jag byggt färdigt den nya hagen vid huset som dom ska få gå i under hösten! 
Oj så glada dom blev när jag släppte ut dom där:D

Har ridit Baltazar en liten sväng idag också faktiskt!
Red ut men lugnt och fint eftersom han saknar en sko. Joggade lite på en skogsväg med bra underlag och mer behövdes inte idag, när han får skor (i övermorgon!) så är det bara att rida sen ju:)

amanda~skolan börjar imorgon

Som de flesta säkert vet så börjar skolan imorgon... Känns hemskt, sommarlovet har gått alldeeeeles för fort tycker jag :(

Idag har jag inte gjort så mycket, mest bara chillat. Var nere en snabbis hos hästarna och kollade hur de mådde och det verkade bara vara bra med dem.

De har lite småvila just nu men ska nog köra igång med ridningen nu när skolan börjar igen. Vi ska prova betäcka igen den 23 eller 24 (?) är inte helt säker vilket datum det var.

Nu ska jag försöka komma mig i säng, kommer ju aldrig lyckas vakna på måndag annars... Pinsamt att komma sent första dagen kanske?

charlotte~hemma

Igår tog jag och mamma hem hästarna till gården. 
Vi har byggt bort i sommarhagen, bara hagpinnarna är kvar där borta så dom hämtar jag imorgon. Sen bygger jag klart hagen på åkern vid huset kanske imorgon också. 

Ska nog promenadrida Baltazar idag bara för att han ska få ta och röra på sig lite!
Taggad häst 

charlotte~ignorera

Ignorera alla knäppa inlägg tills vidare!:)

Nökkvi





Nökkvi frá Krossi Lundarreykjadal Borgarfirdi
Den här lilla hästen blev min den 29 Januari 2008. Han är en islandshäst och har därför ett långt isländskt namn men man säger såklart bara Nökkvi! 

Nökkvi importerades från Island när han var 5-7 år gammal och bodde uppe i norra sverige hos en hästhandlare. Han såldes sedan ner till Sundsvall där han gick som turridningshäst på Västanåfallen tills att vi köpte honom. 

Han är född 1987 och är alltså ingen ungdom längre men han är en pigg liten häst som alltid har sina små öron pekade framåt. Nökkvi är nog den snällaste häst jag någonsin känt, alltid lika lugn och fin!

Kári

 
Kári från Näsudden 
Islandshäst

Den här killen är född den 23 juni 1985 någonstans utanför Piteå. Vi köpte honom den 27 november 2005 och då var jag 9 år.
Han var en perfekt första häst och jag har lärt mig så mycket av honom! Han stod själv hos oss i ungefär ett halvår innan en granne bestämde sig för att köpa häst och stallade in henne hos oss.
 
Nu är han gammal och har i princip gått i pension, han går självklart att rida och är pigg och glad men han har inget behov av motion utöver små promenader och att följa med som handhäst så det känns onödigt att släpa ut honom på ridturer 7 gånger i veckan.

Vet inte riktigt vad mer jag kan skriva om honom förutom att han är världens bästa och finaste häst!♥

Prinsessa

Prinsessa från Knutshyttan
Islandshäst

Prinsessa eller Sessan som jag alltid kallar henne föddes den 17 maj 1999. Tio år senare blev hon min, närmare bestämt den 29 december 2009.
Det vart lite krångel när vi skulle köpa henne och hon gick inte igenom besiktningen pga hälta osv men det blev att vi köpte henne ändå.

Vi köpte henne eftersom att jag hade haft Kári i 4 år och kände att jag nog inte kunde utveckla mig så mycket mer med honom och behövde mer utmaning.
Hon är en helt underbar häst, pigg och glad, alltid lika snäll och pålitlig. Men också busig haha.
Vi har hunnit göra massa saker under åren jag har haft henne och hon är verkligen min bästis!
 
Vi har varit på några kurser och faktiskt tävlat en gång också. Vi har under den här sommaren 2012 betäckt henne och vi hoppas verkligen att det har tagit och att det blir ett föl sommaren 2013!
 

Baltazár



Baltazár 
..är född den 11 April 2003.

Han är ett ungerskt halvblod som importerades från Ungern som unghäst. 
Som jag har förstått det så var han tidigare körhäst då man kör två hästar i par, men han blev inriden sen också. 

Vi köpte honom den 3 augusti 2011 från en ridskola i Stensele. 
Baltazar är en jättefin häst som jag hoppas på många fina år med! Han har under det här första året lärt mig jättemycket och jag tror att vi kommer lära oss mycket tillsammans på vägen. Vi har börjat ta hopplektioner och dressyrlektioner och allt känns underbart. Är så glad att han är min!



Amanda


 
Amanda Egervall heter jag och är född den 29 augusti 1996. Jag bor i en liten by utanför Umeå med min mamma, pappa och 2 småsyskon.
Vi har som ni kanske vet två hästar men också en hund, två katter och två hamstrar. Jag har ett stort fotointresse och ska därför börja på Midgårdsskolan med inriktning estetik och media.

Har ju två egna hästar men också två medryttarhästar hos en tjej som bor här i byn. Men hon ska nu sälja båda de hästarna så vi får väl se hur det blir med det.. Men jag ska nog hjälpa henne med andra hästar nu i höst så det blir jättekul!

Jag började rida för 10 år sen, när jag var 6 och har ridit på Svidjans ridlekis och Vännäs ryttarförening innan jag fick  egen häst. 
Som Charlotte skrev, är det något ni undrar är det bara att fråga!:)

Charlotte


Charlotte Nordh heter jag! 


Jag är född 5/10 - 1996 och bor en bit utanför Umeå i ett vitt hus med hästarna på gården.
Har tre syskon, två föräldrar, en hund som heter Zumo och en kanin. Två hästar har jag ju också men det antar jag att ni redan har förstått!

För övrigt så börjar jag gymnasiet hösten 2012 på Dragonskolan här i Umeå, inriktning barn och fritid. Får hoppas på lite plugg så att jag har mer tid för hästarna och annat haha! Kan också berätta att Amanda och jag har känt varandra väldigt länge. Vi gick i samma klass från förskolan till sexan och genom högstadiet så höll vi ihop trots att vi gick på olika skolor.


Mitt hästintresse började när jag var 6 år gammal, alltså för 10 år sedan. Har genom åren varit på ridlekis, gått på ridskola, travskola och varit på ridläger en sommar. Fick min första egna häst 2007 och har sedan dess haft egna hästar. Garpur, Nökkvi, Funi och Baltazar! (Läs mer om Nökkvi och Baltazar på deras inlägg). 
 
Är det något mer ni undrar så fråga på:)


charlotte~preppa


Amanda sov här inatt och hon for precis hem!


Idag ska jag preppa för att ta hem hästarna! Bygga vinterhage, kanske bygga vidare på hösthagen, städa i "sadelkammaren" och hästgarderoben, alltså garaget. Tvätta vattenhinkar, städa i höförådet och helt enkelt hämta hem dom till gården!

Hela vintern och våren har jag räknat ner dagarna till sommaren och betet - då jag slipper jobba och mocka ute i kylan varje kväll. Men nu när jag har haft dom där borta så har det varit tomt här hemma på gården! 


charlotte~ lite bilder från idag

charlotte~nytt på gång


Bloggen håller på att "renoveras", alltså en ny design på gång.
Det kan vara kaos ett litet tag men vi hoppas att det blir snyggt när det är färdigt!


Red inte idag. Ville inte rida honom på åkern igen eftersom han verkar tycka det blir väldigt tråkigt och jag håller med honom, kan inte rida ut för att han ömmar då på hoven som saknar sko. Det var dessutom väldigt varmt idag så han fick ta en vilodag igen. Om 6 dagar kommer hovis och då ska vi köra fullt ut sen!

Har smörjt två träns och en sadel idag också, får ta mina andra träns en annan dag:)

charlotte~snart

har byggt undan hage, fixat till en annan hage och tömt boxarna helt och hållet. snart får jag ta hem hästarna igen!

amanda~hemma

Nu är jag hemma efter en rolig natt/dag med Anna, vi har hittat på mycket kul som vanligt.
Jag hade tänkt att gå ner till hästarna snart och leta efter Sessans flughuva eftersom hon har tappat den någonstans i hagen och hon behöver den verkligen!

charlotte~film på ida och balte

En tjej som heter Ida kom hit och var här i några timmar. Vi red Baltazar, eller ja, hon red. Jag satt upp en kortis och galopperade lite.

Det gick iallafall bra och vi filmade + klippte ihop en film som jag tänkte slänga upp här :)

amanda~hos anna

Förlåt för att uppdateringen har varit sämst från min sida de senaste dagarna men jag har haft fullt upp med annat! Och idag var jag faktiskt hos hästarna med kameran och fotade massa nya bilder som jag hade tänkt bjuda på här men hade inte tid att ladda upp dom heller för då skulle jag fara till Anna som jag är hos nu.
Men imorgon uppdaterar jag med nya bilder, nu ska jag va social med min fru så hejdå!
Gammal bild på grabbarna, haha så charmiga!

charlotte~sommaren 2012

charlotte~ en vecka kvar på lovet


Om en vecka är det skolstart, känns helt sjukt.
Har sommaren verkligen gått så fort? Det känns som att jag inte har haft någon tid till att göra allt jag ville men vid närmare eftertanke så har jag gjort en hel del roligt ändå. 

Baltazar har ju som ni säkert redan vet en sko för lite men jag red lite häromdagen och det gick bra när jag rider på mjukt underlag som tillexempel en jämn åker! Kanske att jag och en flicka som heter Ida som ska vara hos oss ikväll rider honom lite.

Ville skriva något så att ni inte glömmer bort bloggen och för att ge något livstecken!


charlotte~bilder 12/8 ♥

charlotte~bilder 12/8 ♥

charlotte~ridit


Sov hos signe igårnatt och idag följde hon med mig hem.
Red Baltazar lite lätt barbacka på åkern trots skon och det gick väl bra. fast nej. jag är inte alls nöjd med ridningen idag ärligt talat. däremot var både han och jag okoncentrerade och därför blev det lite virrigt! 

Signe fotade oss lite, bildinlägg kommer!

amanda~välkommen hem

Byggt hagar och fixat idag och nu är min bästa prinsessa hemma igen! Har varit jättebra att ha henne hos Linnéa i hennes fina stall och hage men så skönt de är att ha henne så nära igen:')

amanda~hem och bygga hage

Är påväg hemåt nu och när jag kommer hem blir det att bygga hage och ta hem Sessan. Har lite planer på hur det ska byggas men vi får se om mamma har någon bättre idé.
Ikväll ska jag iallafall iväg igen och vara med kompisar, är borta hela tiden känns det som haha. Men det gäller att ta vara på de sista sommarlovsdagarna som sagt. Snart är vi tillbaka i skolbänken igen...:(



Gammal bild
 

charlotte~grattis therese!


Idag fyller min lillasyster Therese 13 år, grattis till henne!♥

Hästarna står idag, inte för att jag egentligen har något val.. Tror ni att jag kan rida Baltazar lite lätt om jag rider på en mjuk åker eller liknande än fast han saknar en framsko? Ska leta vidare efter skon i hagen och kanske att någon kan hjälpa mig att slå på den.

Inatt fick jag inte mycket sömn men det är full fart idag så jag gör mitt bästa för att hålla mig vaken och på bra humör haha. Solen lyser iallafall, det är jag tacksam för! 

Skriver sen när jag har något vettigt att komma med, hej!



amanda~brudarna

 
Hänger med brudarna och vi vaknade för inte allt för länge sen,och vi ska alldeles strax dra oss mot stan.
Hade tänkt sova här en natt till och imorgon när jag kommer hem så ska nya hagar byggas så att Prinsessa och Fidla kan gå tillsammans. Eftersom Sessan helst inte ska gå med valackerna för att om hon nu skulle vara dräktig så kan det skadas om valackerna skulle få för sig att betäcka henne.
Och sen när hagarna är byggda ska Sessan hem, och alla grejer jag har tagit dit ska jag också få hem på något sätt, kan bli lite svårt att få hem dem då min packmoppe har gått sönder...

Nu ska vi mot staden, skriver något ikväll skulle jag tro!

 

amanda~inte brunstig längre

Verkar som att Sessan inte är brunstig längre, och det är nog därför det gick som det gjorde igår!
Hon hade en väldigt kort brunst, cirka 3-4 dagar. Men vi ska nog kolla nästa brunst också, om typ 16 dagar eller vad det var.

Just nu sitter jag hemma hos Julia med hon och Anna och vi har det trevligt som vanligt! Nej ska va social med dom nu, eller inte höhö.
Världens finaste pållis!♥

charlotte~tappsko

Igår upptäckte jag att Baltazar har tappat en framsko.. helvete säger jag bara. 
Sista veckorna av sommarlovet så vill jag rida, hoppa och hitta på massa roligt med honom. Hovslagaren tar semester imorgon och jag vet inte hur jag ska göra..
 
Jobbade igårkväll, var på stan idag och nu ska jag snart fara och jobba igen! 

amanda~gick inte bra att betäcka

 
     Gick inte alls bra att betäcka igår, vi skulle försöka släppa ihop dem i samma hage. Men det slutade bara med att Sessan sprang genom hagen fram och tillbaka med hingsten efter sig och sparkade honom flera gånger.
Tråkigt att det inte funkade, förstår inte heller varför! 
Men vi får hålla oss till handbetäckning, och vi ska kolla igen idag kl 7.
Vet dock inte hur jag hade tänkt det eftersom jag ska va med Julia och Anna också.. Men jag löser det.

Gårkvällen spenderades med några kompisar och efter det sov jag hos Matilda. Hade med mig datorn och tänkte blogga men glömde tyvärr bort det.
Nej nu ska jag försöka planera dagen, eller vad som är kvar av den! 

charlotte~hur trött som helst

Har inte sovit bra alls inatt. Somnade efter 4 och frös huuur mycket som helst, vaknade senare och svettades typ och dessutom drömde jag så konstigt så jag satt upp i sängen och snackade med folk som inte ens var där? Vid 9 så blev jag less och täckte för fönstret mer och då kunde jag sova till 11 iallafall..
 
Är rätt sliten nu men jag ska ändå byta om till hästkläderna nu och gå ut ett tag. Mocka en box om jag orkar och sen rida Baltazar. Vill hoppa men har ingen fotograf och inte så mycket ork så vi ser väl hur det blir!




amanda~julle

Julia kom hit igårkväll vid 10 eller nåt och vi for och mötte Anna mitt i skogen vid typ 12 eller nåt. Mycket trevligt möte med ballerinakex och snack!
Sen när jag och Julle skulle fara hem så sprang en älg över vägen helt plötsligt haha, hade varit rätt kul om vi hade lyckats krocka med en moppe i en älg... Hahaha!

Vi vaknade för några timmar sen och hon har farit hem för att rida sin pålle, men sen kommer hon tillbaka för då ska vi tälta.
Det gäller att ta vara på sista tiden av sommarlovet och hitta på så mycket man kan!  

Tror jag ska låta Prinsessa vila under den här veckan då vi ska betäcka varannan dag. Vet inte ens om man ska rida under samma vecka som betäckning? Det får jag försöka ta reda på.


 
 
En bild på Sessan från 2010, tycker ändå hon har förändrats en del!

charlotte~ bilder från igår

Bilder från igår, 6/8-2012 ♥


amanda~betäckt

Var nyss hos Linnéa och nu är alla pappren påskrivna och jag fick för första gången i mitt liv vara med på en betäckning!
Äntligen är Sessan brunstig:D Var spännande att vara med och hon var jätteduktig. Så nu ska vi betäcka varannan dag, alltså igen på onsdag.

Idag har det varit jättefint sommarväder och jag låg en stund på studsmattan och solade, men vart less efter ett tag och gick in i mitt mörka rum igen och såg film... Haha illa!

Sen när vi tar hem Sessan så är det inte så smart att hon står med Funi och Kári eftersom de kan tycka hon luktar ovanligt gott (haha) och försöka betäcka henne, så då ska hon nog få stå med Fidla själv några dagar eller nåt.

Fidla på bild!

charlotte~volter






Bild 1,2 och 3 togs igår innan ridturen med Malin och sista bilden är från idag när jag mysade med vovven i solen! 

Idag har det varit sommar! Huuur skönt som helst verkligen. Behövde sol och värme en dag. 
Red Baltazar hem hit och red sedan barbacka på granngården som står tom. Therese fotade oss så ni får bilderna senare! 

Han var så himla rolig att rida idag. Pigg, glad och sammarbetsvillig! Vi red först i en vanlig volt i trav båda varven och sedan galopperade vi lite i höger varv. Traven gick rätt bra men galoppen kändes slarvig först. Sen när Therese hade slutat fota så red jag i en 8volt i först trav och sen galopp. I traven flyttade jag honom  åt sidan med skänklarna och det gick jättebra! Så fort jag tappar stödet i ytter så svänger han istället för att gå åt sidan men vi hittade rätt efter en stund. Vi tog samma volt i galopp sedan och då gick det kanonbra! Mjuk, runt fin galopp i form och han höll galoppen tills jag bad honom att sakta av. Fattningarna kändes också riktigt bra men vi har svårt för galoppombyten. Då måste jag ta ner honom i trav och sedan en ny fattning men vi jobbar på:D
 
Som sagt, bilderna kommer så småningom!

charlotte~ malin och olle


Pållisarna imorse!


Nyss hemkommen från stan, klockan närmar sig ett på natten och jag är rätt trött och frusen nu. Ska snabbt skriva om ridturen innan jag kryper ner i sängen! 

Baltazar fick följa med mig hem där jag gjorde honom klar. Sen kom Malin ridandes på Olle och vi fortsatte tillsammans upp till Gammdegersjö och sedan runt. Det var jättefint väder, vindstilla och eftermiddagsol! Myyys:) Balte fick kliva i vattnet men Olle tyckte att det var lite för läskigt. Själva ridningen gick väl bra, han lyssnade fint än fast Olle gick/travade bredvid osv. Är nöjd med min fina häst:)

Tog några mobilbilder innan jag for ut men ni får kanske dom imorgon, orkar inte ikväll! 
Godnatt nuuu

amanda~mys

Sötgumman! Hon verkar trivas bättre med kompisarna nu:)

 

amanda~brunstig!!

Fick ett sms imorse där det stod att Prinsessa var brunstig och jag blev jätteglad!! Äntligen, så då är det bara att hålla tummarna för att allt går bra och jag får ett litet föl nästa sommar! Men det är fortfarande mycket som kan gå fel och jag har inga som helst förväntningar (eller så försöker jag att inte ha det).

Idag väcktes jag iallafall först vid 8 för att fira min lillebror Oskar som fyller 13 idag, så grattis till honom! Men jag gick och la mig igen efter det och sov till typ 1 eller något sånt.Kanske dags att börja ställa om dygnet snart? 

Aja, mamma bad mig att fixa iordning grönsakerna till tacos innan dom kommer hem så jag ska göra det nu! Efter maten ska jag nog ta moppen till båda hästhagarna och pussa lite på mina fina.
 
Finaste tjejen! ♥
 
 

charlotte~morgon


Några bilder jag tog imorse! Slängde in en bild på lillvovven också:)


Hästarna fick stå hemma inatt, i hagen med boxarna så att dom kunde gå in om dom ville. Klev upp klockan 6 och tänkte ge dom hö men då ställde jag ut dom i en hage nere på åkern istället där dom fick stå tills 12 då jag vaknade igen. Svampade av dom med vatten pga värmen och sedan gick jag tillbaka med dom till sommarhagen! 


Ikväll ska jag och Baltazar följa med Malin och Olle ut på en ridtur och sedan kanske jag ska in till stan och träffa kompisar! Skriver senare:)
 
 

charlotte~badade i ösregn

Tog fyrhjulingen bort till sommarhagen och red Baltazar hem med Nökkvi efter som handhäst. Från ingenstans kom ösregnet men jag och linnea bestämde oss ändå för att rida upp till gammdegersjö! Vi badade ändå, vi var ändå dyngsura redan och det var inte kallt i vattnet heller. Hästarna älskade det, båda plaskade massvis och sedan simmade jag bredvid Baltazar. Vilken känsla det är! 

Han skötte sig jättebra trots allt, han har haft två vilodagar nu så han var riktigt pigg först och dessutom blev han rädd för en grävmaskin som han vägrade gå förbi först men utöver det så är jag nöjd med honom idag!

Både Nökkvi och Baltazar står hemma på gården just nu, funderar på att låta dom sova hemma inatt:)
 
 

charlotte~ bada

Halloj
Var ledig igår, idag och imorgon och nästa vecka jobbar jag men det gör mig ingenting faktiskt! 
Ska rida ut med Linnea och Jago idag, Baltazar älskar ju att bada och därför ska vi upp till Gammdegersjö och plaska lite. Kommer säkert vara kallt men jag har badat så lite i sommar så det gör mig inget! 

Ska kolla upp höleverantör för vintern, spinna vidare på idéer angående vinterhagar osv. Vill ta hem hästarna till gården snart för nu är det mörkt och dimmigt på nätterna och då känns det inte så bra att pållarna ska stå borta i skogen själva helt enkelt! 

Aja, nu ska jag städa upp lite i mitt rum och sedan ska jag byta om till ridkläder!
 

charlotte~ ett helt år med världens bästa häst

Idag är det den trejde augusti och det är inte vilken dag som helst ska jag ta och berätta för er!
För precis ett år sedan så red jag Baltazar för andra gången, tog med honom till Lycksele för besiktning och sedan fick han följa med hem till mig. Ett helt år har gått förbi och jag tycker det har gått fort.

Han är världens bästa häst♥


amanda~borstat och trickat

Orkade/hann inte rida så jag och min lillebror tog bara in Sessan i stallet och myste, borstade och gjorde lite tricks!
Det var ett tag sen vi höll på med det sist, så det var inte helt glasklart men hon kom ihåg allt och var duktig.
Imorgon ska jag iallafall rida har jag planerat in, också kommer min mormor och morfar, sen hade jag också tänkt gå på bio. Men vi får helt enkelt se hur jag löser allt :) Men sova ut är iallafall viktigast haha!

Sötisen idag.

amanda~städar

Vaknade upp hos Julia nån gång där vid 12 kanske? och sen så tog vi mopparna till stan och var där ett tag innan vi for vidare mot teg, och där blev jag hämtad av min pappa.
Har varit nere en snabbis hos Kári och gänget, mysigt. Tog några snabba bilder där också som jag hade tänkt bjuda på.
Just nu håller jag på att städa, kuuuul, eller inte. Men efter det hade jag iallafall tänkt att ta mig till Sessan och rida henne. Blir nog en barbacka tur upp i skoget med mitt älsklingsträns som jag äntligen har hittat efter att de har varit borta jättelänge :D
Så ser planerna ut, skriver nog nåt mer efter det!
 
 
 

charlotte~mys♥



Oj vad mysigt jag och hästarna hade imorse ♥ ♥ ♥

amanda~grilla ikv

Vaknade vid typ 1 idag och efter det har jag hunnit se en film, äta nudlar, duscha och bara slöat vid datorn.
Ska alldeles strax ta mig iväg med moppen och hälsa på båda hästarna, får ju inte glömma bort Kári nu när Sessan står på ett annat ställe. 
Får se om jag rider... har inte bestämt mig än om hon kanske ska få vila idag!
Sen ikväll ska jag typ grilla med några och sen sova hos Julle, blir trevligt. 
 
Sessan igår i stallet ♥

charlotte~måste rusa


Jag ska iväg och jobba halv 2 men jag ville rida innan jag far så jag skyndade mig till sommarhagen när jag vaknade. Red Baltazar barbacka och han var jätteduktig men jag var lite halvtrött så jag jobbade mest på min egna blick (att titta vars jag rider och inte ner på händerna) och sitsen. 

Han skötte sig bra och huvudsaken var att han fick komma ut och röra på sig idag! Vill ta hem dom till gården snart så jag ska börja fudnera på hur hagarna ska se ut i vinter. Finns alltid saker som ska göras.:) 
Nu måste jag kila, skriver sen!


RSS 2.0