Duktig

Här har ni två suddiga screenshots från en video filmat på gårdagens träning. Kan han hoppa? Svar ja!
Vi provade hoppa med bett (brukar ha hackamore) för första gången på sjukt länge och han skötte sig förvånansvärt bra! Var så himla nöjd.

Idag ska jag prova rida Doris igen, barbacka för att se om det är sadeln som stressar henne. Blir spännande. 🤔😉

Doris

Hej!
Igår fick jag äran att rida Lindas tinkersto Sweet Sixteen, även kallad Doris, som jag aldrig ridit förut. Signe red Baltazar och vi skrittade lilla rundan tillsammans vilket var oerhört mysigt och kul! Baltazar skötte sig väldigt snällt och fint och Signe imponerade på mig med sitt lugn och mod kring pållarna. Ska absolut göras om 😄

Doris är väldigt lite riden trots sina 12 år så hon blev stressad och nervös av ingenting vilket satte mina ridkunskaper på prov en aning, men jag upptäckte fort att hon lyssnar bra på rösten och när hon försökte springa iväg så vände jag runt (gick inte att stanna henne när hon väl försökte springa) och klappade henne och pratade lugnt tills hon var lugn igen innan vi fortsatte. Spännande och lärorikt!

Idag ska jag rida en sväng m Baltazar ikväll och på onsdag är det hoppning. Jag längtar!

Äventyrsritt

Nu har jag avverkat min tjugonde födelsedag. Har blivit överraskad av fina syskon och vänner med en överraskningsdag till Boda Borg och sedan en överraskningsfest på kvällen. En dag jag aldrig glömmer!

I fredags var jag och B på långritt i tre timmar tillsammans med Elina och Bea. Hur kul som helst! Vi hade med oss fika och kaffe som vi stannade och åt halvvägs. Ikväll vankas ridtur med Linda och Dorran. 😊

Galen ena dagen och duktig andra

Häromdagen var jag och B ute tillsammans med Elina och Bea, och baltazar var helt galen. Han fick frispel och skulle tokgaloppera efter bea i skogen, skulle bocka och sparka bakut så jag nästan for av och när jag stoppade honom och röt till han skulle skärpa sig så ställde han sig nästan på bakbenen. Helt knäpp. Vet inte om han gjorde det av lycka eller ren galenskap. Hur som haver blev han dyngsur i svett och i slutet var han faktiskt riktigt duktig. Sen vilade han en dag, igår, för jag fyllde 20 år (!!!) och idag red vi dressyr på ridbanan i byn.

Han var såååå duktig, verkligen över förväntan!! Han fick ett nytt dressyrschabrak så han var dessutom superfin. 😍 Älskar verkligen min gosiga lilla ponnyhäst.
Bilder från idag ⬇️

Ninja

Nu har vi verkligen kommit igång med höst-träningen inomhus på onsdagar vilket känns skönt, hoppningen rullar verkligen bara på smidigt nu och han sköter sig toppenfint. Utomhus är han glad och busig, han har mest bråttom ut på mornarna när man släpper ut hästarna och gör glädjeskutt innan han börjar tugga sitt morgon-hö. Så det är otroligt härligt att se! Hovslagaren sa dessutom att han är i fin form nu! Kul!

Jag var ute igår med Baltazar och vovven Ninja på en ca 4-5 km lång sväng i höstsolen och guuud så härligt det var. En riktig batteriladdarsväng. Båda skötte sig hur bra som helst och jag kunde trava och även galoppera en kort bit med ninja springandes bredvid. Så det var superkul, kommer säkert ta med henne oftare framöver! 
 
 
 
RSS 2.0