Tävlingar mm

Hejsan. Tänkte att det var dags att uppdatera lite här om läget.


I helgen var det tävling i Vindeln, 105cm. Lag div2 och jag, Klara och Patricia skulle hoppa. Jag var sist ut och när det var min tur hade redan de andra blivit uteslutna/hade valt att gå ut. Så jag red för min egen del liksom. B hade varit kanonfin på framhoppningen men väl inne på banan blev han en heeelt annan häst. Osäker och inte alls hoppsugen. Han slingrade sig mot hindren men jag fick över honom fram till fyran där han stannade. ??? Brukar ju aldrig ske! Jag hann verkligen tänka att han kanske blivit sjuk eller hade ont någonstans. Provade igen och hoppade sedan banan ut men med en superdålig känsla och nästan en oro över hur det egentligen stod till med min lilla häst.
Vi for hem och kollade igenom honom, allt var som det skulle. Red ut i skogen dagarna efter och mysred, allt var som vanligt. 

Sedan blev det träning för Peter i onsdags och då gick det lite upp och ner. Vi snackade om helgen och han trodde det handlade mycket om att banan/platsen var ny. Därför försöker vi sudda bort det och se framåt istället! B är grym men jag blir lite för tankspridd, speciellt på långa anridningar. Hinner tänka alldeles för mycket och kanske vill lite för mycket? Ingen aning. Men fick till det på slutet efter några om och men. 

Idag körde vi lätt hoppning/markarbete hemma på ridbanan och imorgon ska vi ut i skogen. Lördag och söndag är det hemmatävling då startar vi 100&110cm lördag och 100cm söndag! ❤️ 

Ny vecka

Nu är det en till vecka förbi och vi tittar framåt mot v. 34. 
I helgen har jag varit i vännäs med Sofia och Elina för att se hopptävling, startade inte själv eftersom det då skulle bli tre helger på raken med tävling vilket jag inte ville. Men man blir ju väldigt sugen när man sitter och tittar! Hur som helst, Baltazar har både ridits på bana och ut och fått vila. Lite av varje. Idag blev det dock hoppning på SURF för Carro igen vilket var väldigt roligt och nyttigt. Vi tränade antalet galoppsprång mellan räcken, öka och minska, balans och samling. Gick faktiskt väldigt bra tycker jag! Ska träna på det vidare hemma på banan i Skravelsjö. 

Imorgon ska vi rida ut och galoppera lite, kanske längst med timmervägen. Har förstått på de andra att det blir ca 7 km så kan bli perfekt sväng! 
 

Träning

Idag har det verkligen regnar jättemycket. Iallafall efter 16. Jag stod ute på jobbet i två timmar, dyngsur gick jag sedan in på möte i 1,5 h och sen direkt till Skravelsjö och pyssla i ordning för att sticka på hoppningen. 


När vi väl kom fram hade regnet lugnat sig och banan var fin , skönt! B hade gnuggat in sig i jord/sand så mycket han kunnat så jag fick rent spola honom med slangen innan jag borstade dock blev han ändå inte ren men tillräckligt 😂

Vi hoppade en bana idag med 12 hinder, 13 språng. Först låg och sedan hoppade jag och Baltazar 6 hinder, 7 språng på 110-höjd ungefär. Fick till det rätt bra tills kombinationen där jag glömde rida i kurvan in till den, vilket gjorde att jag inte hade något kvar i honom fram att hålla i, ingen riktig aktivitet i bakdelen och då blev det långt till oxern där bak istället. Tog om det 2 ggr och andra blev bättre och tredje blev riktigt bra! Så blev väldigt glad. Älskar min häst mest av allt!!! 

Nu ska en otroligt trött Charlotte ta och sova. Imorgon ringer klockan 06.15. 

Dålig sommar för hovarna

Igår red jag ut tillsammans med en av Anns medryttare och Eva i stallet, roligt att följas tre stycken ut på tur! Vi red genom skogen och ner mot Djäkneböle och hittade bland annat en liten åker vi red runt på en stund och sedan red vi olika stigar och vägar i skogarna som vi inte riktigt hade koll på någon av oss. Lite utforskartur! 

Baltazar tyckte det var trevligt att ha följe av både Lady och Q. 🐴

Såklart hann vi också se mer älg, verkar som att det finns en del. Men denna gången på längre avstånd som tur var! 

När vi sedan kom tillbaka så hade B tappat ännu en söm på ena bakhoven vilket ledde till att skon höll på att åka loss.. jag fick leka hovslagare och rycka skon. Men världens bästa hovslagare Camilla ryckte in redan dagen efter 9 på morgonen och skodde om hela hästen! 👏

Hans hovväggar har mått jättedåligt den här sommaren, de spricker och verkar torra och slitna än fast det är blött i gräset mest hela tiden. Kanske är det som är felet? Vad vet jag! Har försökt ta hand om dem men när väggarna åker så far även sömmarna och i sin tur åker skon. = mindre för Camilla att slå i nästa gång. Inte bra. Aja, mer kan inte göras och nu ska han förhoppningsvis få finare fötter. 

Ikväll blev det lite longering en halvtimme bara , imorgon blir det hoppträning! 👍

Islandshästar och älgar

Islandshästridning stod på schemat i lördags! Mamma hämtade mig 7.00 och vi rullade i husbilen till Umgransele utanför Lycksele där hon hade bokat en 4-5h lång ritt på islandshästar. Hur mysigt?? 

Jag fick en som hette Brana och mamma red en som hette något klurigt så vi kallade henne för Svanen (namnets betydelse). 
Längst med älven, upp i berg, runt i skogarna och överallt red vi. Stannade sedan till vid en sjö där vi ställde av hästarna med lite hö och vi själva grillade hamburgare och drack kaffe innan vi red hemåt. Då fick vi bland annat vada över älven! Härligt och roligt! Mamma blev lite nervös men det gick ju ändå, haha. 

När jag kom hem från mammas och min minisemester igår så for jag till Baltazar, oliver följde med. Vi for skogsrundan vi red häromdagen. Jag spanade efter kantareller när det plötsligt knakar till och en älg springer kanske 15 m bredvid oss!! Baltazar blev helt stilla och spänd. Läbbigt! Det är stora djur. Men oliver lugnade ner mig och hästen så vi kunde fortsätta. Haha! 

Carro-träning

Har glömt berätta att jag var på hoppträning i fredags!
Provade träna för Carro Määttä, vilket jag aldrig gjort förut. Kändes roligt och passande att få komma igång en vecka innan Peters träningar börjar eftersom jag knappt kan vänta. Det är ju så himla himla roligt att få hoppträna.. Haha! Hur som helst, vi var kanske 6 ekipage och träningen blev lång men det tyckte jag bara var bra för Carro la verkligen ner tid på oss alla 6 och ville lära känna oss och våra hästar. 

En övning var som en sicksack-övning som hade två kombinationer och två eller tre enkelhinder, låga. Man skulle ha två galoppsprång mellan, tre språng, två, tre, två och ut. Hitta rytmen, hitta tempot, balansen. Var skitbra! Först fick vi ta volter mellan, sedan testa hela grejen. Var nyttigt som bara den. Sedan hade hon också gjort upp en linje med 6-7 räcken som höjdes eftersom där det skulle vara ett galoppsprång mellan varje. Också väldigt roligt och bra för Baltazar att få vara kvick upp med benen och sätta sig. Jag fick träna mycket på ordentliga halvhalter mellan alla räcken för att få honom att backa av och sluta småsnudda bommarna hela tiden, vilket funkade! Så ska försöka träna vidare på det. 

Bild från en peter-träning i maj, fotad av Klara Jasmin. 



Flyttdag



Lite bilder som togs häromdagen före och efter ridturen. 

Tiden i Innersjö tillsammans med Elina och hästarna har gått så otroligt fort. Idag var sista dagen, idag var dagen Kawango åkte tillbaka till Nordmaling och Baltazar flyttade till Skravelsjö! Tråkigt och spännnande på samma gång, verkligen. Har haft så himla roligt under dessa tre veckor. Hur som haver, vi tog in Kawango och Balte i uteboxarna eftersom det regnade nå kopiöst och båda hästarna skakade så vi borstade dem snabbt och la på innetäcken så de fick bli varma och torka upp. Sedan lindade vi K's ben och jag pysslade om B. Elinas pappa kom med en transport de har lånat och jag hade packat in alla mina och Baltes grejer i vår bil och i transporten som stod startklar. Kawango blev nervös strax innan vi skulle åka så det blev en ganska hastig lastning för hans del och sedan skyndade de sig att åka eftersom Kawango hade svårt att stå till i transporten. Sen lastade jag och Oliver Baltazar i lugn och ro och rullade till Skravelsjö. 

När vi kom fram regnade det fortfarande massvis så Baltazar fick först följa med in i stallgången så jag kunde ta av fleecetäcket och transportskydden, regntäcket fick han ha på sig. Sedan ledde jag ned honom till hagen där Ann Lindströms häst Quassimodo (Q som han kallas) stod. Q kom travandes direkt och var supernyfiken på sin nya vän. De hälsade, nosade, skrek lite och Baltazar for runt och utforskade hagen och rullade sig flera gånger. Sedan följdes de ut i den "stora delen" i hagen och betade sida vid sida. Så underbart! De fann typ varandra på en gång. Jag och Oliver for och köpte spån, fyllde boxen, tog in alla grejer i stallet och installerade oss lite. 

På kvällen innan jag skulle hem från mamma och pappa svängde jag förbi och kollade läget. B och Q stod och kliade varandra i hagen och kivades som två brorsor. Bet varandra i grimmorna och småretades lite på skoj. Mysigt att se! Blir alldeles varm i hjärtat av det. Är så glad att Baltazar först har fått gå med fina Kawango som han verkligen tyckt om, och nu får han gå tillsammans med Q som också verkar funka superbra tillsammans med min pålle. 

Imorgon ska jag dit och pyssla och rida. Jag längtar!! 
 
 
 

Film Kågedalen omhoppningen

 

Hopptävling filmer SURF -17

 

Elina och Kawango

Tycker verkligen om dessa två sååå himla mycket!!! Och snygga som attan är dom också!
 

Besviken på sommarvädret

.. är vi nog allihop. Dom enda dagarna med sol kommer tillsammans med blandad molnighet eller blåsväder i sinne. Men hästarna tycker nog det är skönare än strålande sol och massa insekter. 


Häromdagen var vi till surf och småhoppade lite med Sofia och Erica. Var roligt och hästarna skötte sig bra även fast det var väldigt varmt just då. (Lägger in en charmig bild på dem ståendes i transporten)

Kawango har tappat en framsko så imorgon kommer en hovslagare och fixar det, sen har vi bara några dagar kvar innan hästarna ska iväg åt olika håll. B till Skravelsjö till sitt nya stall och K tillbaka till Nordmaling. Känns sorgligt! Men tre veckor är ju trots allt inte lång tid och vi har ändå hunnit en hel del. 

På fredag ska jag och baltazar (eventuellt också Elina och Kawango!) vara med på Carro Määttä-träning på surf. Kommer bli roligt 😃 och veckan därpå börjar Peter-träningarna om igen. Finally 🤗 

RSS 2.0