Hoppträning

Igår var jag på hoppträning med Baltazar för andra gången den här hösten. Vi gjorde som vanligt, att vi började med några uppvärmningshinder och sedan mot slutet så blev det en bana. Baltazar  var pigg och glad vilket gör det mycket roligare att rida! Det gick bättre den här gången och jag fick mer respons av Baltazar också när jag drev honom mot hindret. Duktig duktig häst! 

Lastningen gick precis som vanligt bara bra också och när vi kom hem var klockan kring 10 och jag nattade honom i stallet där alla andra hästarna redan stod inne och mysade. 

Imorse när jag åkte förbi hagen med bussen ser jag hur hästarna har tagit sig ut och till varandra men jag var inte helt säker på att jag såg rätt. Jag ringde Jennifer och mamma fort som fan och berättade vad jag såg, jennifer for direkt från jobbet hemåt och mamma gick dit på en gång. Tydligen hade Baltazar gått över till Lost's hage och sedan på något sätt tagit sig ut därifrån utan att ha sönder hagen.. Han och Nero hade börjat tjafsa över staketet som rivits och vips så hade alla hästar i stort sett varit ute. Grannen Harry och mamma fick in alla fyra i stallet och då hade Jennifer också kommit. Ingen verkar ha gjort illa sig som tur är!!

Måste hem och laga hagen direkt efter skolan så min häst också får gå ut. Ojoj, vilket kaos det är att ha häst ibland!

Update

Hästarna är väldigt mysiga och sociala i hagen haha.
Jag och Olivia red ut häromdagen och det gick finfint, igår red jag själv nere på åkern och även det gick bra. Hästen är bara duktig och livet äger. 

Sista dagarna

 
 


I söndags hopptränade vi för första gången i höst! Det var bara vi och ett till ekipage, så Baltazar fick jobba på flitigt hela lektionen. Vi var utomhus och det duggade lite men det gjorde mig ingenting. Hästen var duktig på alla sätt och vis men vi var ringrostiga och jag hjälpte honom inte mycket alls måste jag säga. Vi kom fel på många hinder och jag var besviken på mig själv efteråt men jag har en helt fantastisk häst och det kan bara bli bättre nästa gång! Klart det är lite ringrostigt när man inte hoppat på en hel sommar. 

Idag öser regnet ner men det stoppar inte oss. Jag och Olivia ska träffas hos hästarna om 10 minuter, dags att klä sig ordentligt för förkyld vill jag inte bli.

Första september

Baltazar och Lost går i en hösthage nu som jag och Olivia byggde idag, jättehärlig med massor av bete så nu får dom njuta sista veckorna innan frosten. Häromdagen var B lite halt och svullen på ena fram när jag och Olivia var ute med dom så vi gick raka spåret hem och den natten fick han sova inne. På ett par dagar har det blivit bra men han får vila några dagar för säkerhetsskull nu och sen promenerar vi nog lite innan jag börjar rida igen. Vill vara på säkra sidan liksom, det skadar ju inte! Snart är min arm och jag redo för hoppträning dessutom så blir toppen. 
RSS 2.0