Härlig tid

Njutar-tjoppan i april när hon fick gå utan täcke första gången på bra länge! 

Nu är vi på G. Igen! Har gått i perioder med den här lilla tjejen. Sista 1,5 veckan har hon skött sig bra utan dumheter och varit en fröjd att både greja med och rida. I hanteringen är hon ju duktig, sällan några problem, märks att hon är mycket tryggare både med mig och med sin "nya" omgivning. Jennifer kom och red henne idag för andra gången och ställde lite mer krav denna gång men L tog det bra och gjorde allt som hon skulle. Härligt! 

I väntan på att få hjälp med sadelutprovning så jobbar vi på med markarbetet hemma - vill muskla och stärka henne. Och att vi ska jobba ihop oss till ett team. Där ligger fokuset just nu. 

Duktig tjej!

Red henne igår och idag! Jippi!
Blev ca 30 min i skritt och trav igår, vilket gick jättebra. 
Idag körde vi galoppjobb och körde "klockan" vilket blev en kanonövning för både henne och mig. Först trav, sen galopp i båda varven. Nyttigt och kul! Det bästa är att hon var skötsam och nöjd, harmonisk Lissan är den bästa Lissan. Ann var där och hjälpte mig med lite tips som var kanon också, kände skillnad. Om jag ramar in mer med yttertygeln genom att höja den handen och ev flytta den inåt mot manken så får jag med hennes yttersida bättre. KUL att få jobba med henne och att inte bara rida runt runt rakt upp och ner liksom. 

Ikväll ska jag faktiskt rida lektion på SURF med en ridskolehäst i Elinas grupp för omväxlingens skull! Blir nog kul. Är såååå peppad på att komma igång! 

 

Min fina tjoppa

 

Elina & Poppin

Hur fina är dom inte? Snyggaste ekipaget!! Kul att få stå bakom kameran lite också. 

Skoning

Lissan har varit duktig i ridningen senaste dagarna och det känns jätteskönt! 
Jag har longerat en del, ofta innan ridningen, så hon har varit varm i kroppen och fått ur sig värsta energin. Men sista två ridpassen har jag ridit direkt och även då har hon varit snäll - gramantygel på vilket har hjälpt en hel del också :) Så det känns kul att rida och jobba med henne nu! 

Skoning stod på schemat idag så Benjamin var ute och skodde henne. Hon skötte sig fint på framhovarna och bråkade en del med bak, dock är Benjamin stark nog att hålla kvar när hon försöker slingra sig loss och han var lugn och bestämd med henne vilket funkade rätt bra för hon kunde stundvis stå helt stilla och ge sig också. Så alla fötter blev verkade och skodda. Lättnad att ha det gjort. 
Lill-tjoppan min!
RSS 2.0