charlotte~förkylning


Såklart har jag dragit på mig en ordentlig förkylning. Orkade inte mocka så hästarna står ute inatt, det är inte kallt eller blåsigt så det går bra för dom. Just fått i mig hostmedicin och ska kämpa mig till praktiken imorgon, är ansträngande att vara med ett och tvååringar men det är roligt (och viktigt för skolan). Balte vilade alltså idag, tyvärr. Nej nej nej vi som är på gång nu, hoppas på en kortvarig förkylning.

charlotte~fint väder nanting


Hej allesammans. Nu är ännu en helg förbi, tråkigt men sant. Vecka nio är nu på ingång. Att ha sportlov vecka tio känns däremot heeelt okej, har på det praktik denna vecka så ska vara ute på en förskola istället för vid skolbänken. Går nog fort den här veckan skulle jag tro! 

Bilderna här över är tagna idag. Vädret var helt sinnessjukt fint och jag for såklart ut med hästen. Han stod Fredag och Lördag men idag och nu på veckodagarna kör vi igen. Jag och B for upp till Gammdegersjö igen och han var såååå fin!!!! Galoppen idag var nog höjdpunkten och vi fick en riktigt smidig avsaktning till trav där också, det är något vi behöver träna på. Tog inte tid men skulle säga att det blev en timmes tur. Underbart.

Bästhäst

Kom hem ganska sent från Anna och är sliten och trött och har dessutom massa plugg att göra. Därför låter jag Sessan vila idag. Har iallafall gjort upp ett ridschema inför veckan som jag hade tänkt försöka hålla till varje pris! Nej nu ska jag köra igång med plugget och efter det hämta hö, kram

amanda~back on track

 
Hej! Har haft en lång paus från den här bloggen och inte ridit särskilt ordentligt på länge. Hade tänkt försöka ta upp det nu igen och rida så mycket jag kan och blogga här varje dag! Låter det bra? :D Började min "nya start" idag med att kliva upp tidigt och gå ut och fota! Så där uppe ^ ser ni två dagsfärska bilder. Är superhärligt väder idag, 0gradigt och sol, perfekt ridväder. Så jag ska alldeles strax ta mig ut till stallet och fara ut på en tur! Blir nog att rida i vanliga ridbyxor idag istället för täckisar, underbart! Nu kör viiiiii

charlotte~världens finaste

charlotte~älsklingen


Fina killen! Han skötte sig super idag också, lite trött efter snart två ganska ordentliga veckor men imorgon ska han få en riktigt välförtjänt vilodag har jag tänkt. Har planer att vara med Julia Backman och då kan han lika gärna få stå. Slutade skolan tidigt och hann därför rida i ljuset, vi for bort mot Myrbäck och då finns en lång raksträcka som perfekt att galoppera lite på senare. Tänkte bara ta det lugnt idag då han varit så duktig senaste tre dagarna men slutade med att vi var ute i 50 minuter och han var rätt svettig när vi kom hem. Han är så duktig. 

Kommer snart ett nytt inlägg med lite bilder som jag knäppte innan ridningen idag också! 

charlotte~vecka 8

V E C K A . 8
Måndag: Red 50 min, dressyr i skogen
Tisdag: Red m. hoppsadeln, ca 45 min
Onsdag: Red 60 min
Torsdag: Rida 
Fredag: Vila 
Lördag: Rida
Söndag: Vila


Det kursiva är inte bestämt men ungefär såhär har/ska veckan se ut för mig och Baltazar. Idag var benen lindade, dressyrsadeln på och vi var ute i 60 minuter, alltså en timme. Vi for upp hela vägen till Gammdegersjö i ett raskt tempo, inte särskilt mycket skritt. Han var svettig när vi kom hem så det gav ju resultat! Idag fattade han på direkten vad jag ville och han var jättefin och mjuk i både vänster och höger sida. Så roligt att rida nu när han är såhär!! Galoppen går bättre när han får lite längre tyglar, han håller lättare igång galoppen då och formen i galoppen är jobbig för honom just nu, lite bättre kondis och muskler så blir detta hur bra som helst, utan tvekan.

Nökkvi och Balte står ute i hagen nu men jag ska strax ut igen för att natta och fixa lite som vanligt. Ännu en bra dag på hästfronten. :)



charlotte~träningsvärk!!


Tisdag och vi är inne på vecka två med nystarten av bra och regelbunden träning med hästen! Måste erkänna att jag har träningsvärk i både rumpa, mage och även bak i låren efter gårdagens ridtur och det är bra tecken, det är alltså inte bara han som kämpar utan jag tränar också, två flugor i en smäll. :D

Idag for vi ut igen i ungefär en timmes tid. Ni kan däremot tänka bort 20 minuter då jag och hästen blev fast bakom en timmerlastbil och inte tog oss förbi.. Vi fick stå och vänta men ingenting hände så tillslut ringde jag mamma som fick komma med bilen och be honom köra ut så att vi kunde rida hem igen haha! Själva ridturen gick sådär, han var jättefin vissa delar men jag var nog lite trött idag och det är utan tvekan anledningen till varför han inte gick kanon idag. Kändes ändå riktigt bra när jag kom hem så belönade med lite godis hihi.
Han förtjänar allt godis i världen!!



charlotte~50 minuters ridtur idag


Nu är klockan över 10 men jag har iallafall gjort det jag skulle ute hos hästarna + lite till!
Gick ut och städade upp lite snabbt i garaget där jag har hästsakerna, satte ihop ett träns jag smörjde häromdagen och packade lite saker som jag sen tog ner till boxarna. Mockade, fyllde ca 10 höpåsar och bärde lite vattenhinkar. Tog in pållarna och borstade igenom Baltazar ordentligt. Klippte bort lite hovskägg som vuxit ut, kortade manen och  tog även nån cm på svansen. Sadlade, lindade benen och fixade innan vi for ut. Vi var ute 50 minuter och himlarns vad vi jobbade. Vi travade väldigt mycket, upp i skogen for vi för månen lyste upp så det gick bra! Lite halvläskigt att vara djupt inne i skogen själv dock.. speciellt när man inbillar sig att det knakar i skogen haha!

Hästen var inte riktigt överens med mig till en början men klick sa det och bara gick. Jag tror att det är när jag slappnar av som han faktiskt lyssnar och först är jag nästan lite för direkt på, spänner mig och "stress-visar" balte vad jag vill att han ska göra. När jag lugnat mig lite och slappnar av kan jag tydligt men mjukt visa och då väljer han att lyssna och försöka!
Är riktigt nöjd med älsklingen idag också. 




charlotte~hämtat hö

Fina Frida och fina Baltazar i Fredags!

Hej allihop! 
I helgen har Baltazar vilat både Lördag och Söndag men idag är det Måndag och vi ska ut igen så lär skriva senare ikväll om hur det gick. Igår var jag och pappa iallafall och hämtade hem mer hö, nu har vi 40 balar som ska räcka i ungefär 40 dagar. Har ett litet klipp från i fredags då jag och Frida red som jag kanske slänger upp här sen också. Nu är jag tillbaka på hästbloggshumör som ni kanske märker, ska bara få liv i Amanda nu med!

 

charlotte~några bilder från idag


Global Legislation, 7 åriga travhästen som vi fick rida.


Pappa i sulkyn bakom snygga Lohman! 


Och Yes I Will i hagen med sin hängläpp. Hade tydligen blivit något knas när dom varit ute och kört i Torsdags. Lilla gumman såg helt efterbliven ut! 

Fanns riktigt fina hästar där men tog inte kort inne i stallet för där hade vi fullt upp med annat! Stackars vincenne var skadad så hon stod på boxvila, passade på att mysa med henne lite när dom andra var ute och körde. Rikshästen, som jag inte minns namnet på, var också väldigt gosig. När dom hade varit ute så var alla hästarna upp i varv och trampade runt men inte den hästen, den stod lugnt med huvudet tryckt mot mig och njöt när jag kliade den! Aja, ska sluta skriva en massa. Var iallafall en rolig dag!

charlotte~hästdag i brattby


Hej hörrni! 
Idag har jag hunnit göra en hel del på hästfronten. Vaknade halv 8 och gick raka spåret ut för att släppa ut och fodra mina hästar. Hann in, fixa mig och äta lite snabbt och sedan for jag och pappa till Brattby där Sören Lennartsson har sitt travstall. Det var inte bara vi där, även andra familjer som har delar i hästar. Jag och en annan tjej som hette Elina fick ta hand om en häst som hette Global Legislation, 7 år och travare. Jättefin fux! (Den på bilden). Vi tog in och pysslade om honom och fick sedan gå ut och rida honom på rundbanan på baksidan stallet under tiden som gubbarna tog och selade 4-5 andra travhästar. Att rida gick bara fint, såklart är det skillnad på en travare och en ridhäst om man säger så, men hästen var lugn och snäll att rida så var roligt! 

Pappa som aldrig kört häst fick köra Lohman, en jättesnygg häst som jag blev småkär i. När alla kom tillbaka från körningen hade jag och Elina hunnit ta ut Global och jag kunde då hjälpa till att ta emot, sela av lite, duscha, ta på svettäcken och ställa hästarna i sina boxar. Älskar att pyssla i stallet med hästar! Är en äkta hästtjej på det viset. Yes I Will står ju också där på gården men hon skulle inte köras, gick däremot och hälsade på henne och mysade lite. Hon är en glad och social tjej, vilket jag gillar hos en häst! Sen grillade vi burgare på gården och jag fick skjuts hem efter det.

Baltazar ska vila idag då han ridits tis,ons,tors och fredag. Är ändå så pass trött nu! Ska ut och mocka nu och senare ikväll ska jag fara och träffa vänner. Bra lördag!

charlotte~helg nu igen


Frida följde med mig hem idag igen och vi red Baltazar på kvällen. Hon red först och sedan red jag en stund. Han fick röra på sig och vi hade roligt vilket var huvudsaken men inte blev det riktigt "jobb" idag. Gör ingenting då han gått så bra sista tre dagarna! Imorgon ska han få vila för då ska jag vara i Brattby, i Sören Lenartssons stall och lära känna Yes I Will. Spännande!! 


charlotte~alla hjärtans


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Torsdag, tredje dagen efter nystart och även alla hjärtans dag. Skola, var med Jullsan en stund, for och träffade Signe på stan och satt med henne på kafé station och bara myste tills det var dags att åka hem. 

Jag smörjde två träns innan jag gick ut och red Baltazar. Red faktiskt barbacka idag då jag ridit med sadel igår och förrgår, vet också att jag och frida ska ha sadel imorgon när vi rider honom så det kändes helt okej att rida utan idag! For bara upp i byn och när vi var ganska nära hemma såg jag på klockan att vi bara varit ute i 20 minuter, så red fram och tillbaka på en sträcka ett tag så vi var ute totalt 35 minuter idag iallafall.

Hur duktig var han inte!! Vad är det som har hänt med oss? Det går så himla bra nu!! Han gick riktigt fint, även vänsterställd. På sträckan red jag honom ställd åt ena hållet, gjorde usväng över vägen och bytte håll, ställde åt andra och gjorde skänkelvikning över vägen. Kanske svårt att förstå hur jag menar.. men bytte mellan höger och vänster så vi jobbade med båda sidor. Är hur nöjd som helst. Nu står pållarna inne och tuggar hö och duschen väntar mig. Puss.
 

charlotte~drömhästen

Hästen var väldigt dyr idag ska ni veta!!

Idag, Onsdag, är andra dagen på min och Baltazars nya start. Vi var ute i ca 35 minuter vilket kanske inte är speciellt länge men oj så fint han jobbade på idag!!! En av vinterns bästa ridturer, utan tvekan. Vi har alltid haft lite problem med vänster, att ställa honom till vänster är mycket svårare än till höger och som vanligt gick det trögt när jag ville jobba honom åt vänster idag. Iallafall till en början. Från ingenstans bara går det och han förstår vad jag ville och då bestämde jag mig för att jobba med vänster sida hela dagens tur. Med tiden blev han bara finare och mjukare så mot slutet kunde jag ställa honom hit och dit, åt alla möjliga håll, med bara små och smidiga tecken.

Det blev direkt mycket roligare att rida när han var så sammarbetsvillig! Fick dessutom en grymt fin och sansad galopp på hemvägen. Dressyrtränare Anna hade nog varit stolt över oss! Hemma väntade morötter och mys innan jag släppte ut honom i hagen med Nökkvi.

Ni ska bara veta hur bra det känns nu, vi är på gång!

 

charlotte~en ny start


Dag 1 på nya starten med hästen. 
Vi var ute i 25 minuter först och sedan tog jag på halsförlängaren och körde yttligare 25 minuter. Han hade samlat på sig otroligt mycket energi under veckan (precis som jag misstänkte) och därför var han riktigt jobbig att rida första halvtimmen. Sista tjugo minutrarna kunde han faktiskt använda hjärnan och få lite jobb gjort istället för att bara jaga upp sig så fort jag gav honom signaler. Kändes ändå riktigt bra när jag släppte ut honom till Nökkvi i hagen efteråt.

Galoppen har varit kaos ett tag och den känns oerhört viktig att jobba på, längtar till mitten av Mars då jag ska börja träna igen. Ska tydligen vara Pay and Jump på SURF nästa vecka som hade varit himla roligt att vara med i, har inte hopptränat på evigheter och därför tänker jag inte heller anmäla mig. Börjar bara tagga till inför vår, sommar och massa roligheter med hästen nu! 

Charlotte~planer och mål

Baltazar borde ridas 5-6 gånger i veckan och vi behöver regelbunden träning för instruktör inom både hoppning och dressyr. Sista tiden har det gått segt för oss, jag har ridit honnom alldeles för lite och vi har inte tränat på en evighet. Jag känner hur vi kommer varandra närmare men att vi inte jobbar på det som vi verkligen behöver träna på. Jag vill träna, tävla, ha roligt och få variation. Baltazar förtjänar all tid i världen och han är bara nio år än, det finns så mycket han (och jag) har kvar att lära oss och utveckla! Därför känns det tråkigt när det står såhär still. Nu kommer snart Mars och då ska vi sätta igång med träningen. Kanske jag kan få hjälp att raka bort lite vinterpäls och att vi kan komma oss iväg till SURF, att vi kanske kan vara med i klubbtävlingar till våren. Jag vill ta grönt kort så vi får tävla. Jag vill utvecklas och att vi ska komma varandra ännu närmare. Jag vill att han ska må jättebra. För han är världens bästa, finaste och underbaraste häst och jag ser fram emot allt roligt vi ska ha. Har ångest att jag inte har gett honom tiden han förtjänar nu sista månaderna men jag lovar att jag ska gottgöra det. Ska bli frisk och sedan sätter det igång.

charlotte~förkyld

Hej. Jag sitter och är hängig och hela dagen har jag varit så dessutom.
Igår for jag på lunchen och följde pappa till travet. Vi gick in i Sörens stall och träffade dom andra och sedan gick vi ut och såg Yes I Will tränas på travbanan. Hon är så fiiin! Hälsade på henne sen och for tillbaka till skolan. Jag red Baltazar på kvällen också, fram och tillbaka på nolotvägen. Det gick väl sådär, inte så bra egentligen, för båda var lite okoncentrerade. Han fick röra på sig iallafall!

Idag får han vila för jag orkar verklilgen inte, har hosta och huvudvärk som hindrar mig. Får ångest när han vilar så pass mycket som han har gjort nu sista veckorna!! :( 

charlotte~puss

I Lördags for jag och Baltazar ut en sväng i skogen. Halva biten var det inte nyskottat och var ca 2 dm pudersnö vilket var riktigt skoj att tokgaloppera i på hemvägen haha! Baltazar var direkt med på notan som vanligt, behöver bara ge honom ett tecken och han går från 0 till 100. Älskar det. Annars var han duktig och vi hade roligt.
Söndag (idag) red jag inte och riktigt varför vet jag ej. Körde fyrhjuling och valde att låta honom stå helt enkelt.
Måndagar brukar jag fara och springa på nolia vilket leder till att jag inte hinner rida men vi ser väl, annars rider jag honom på Tisdag så vore ingen större fara hur som helst. Måste sova nu, godnatt!

charlotte~besök av frida


Idag har Frida följt med mig hem efter en lång dag i skolan och sedan på stan. Vi hade ändå ork när vi kom hem hit och hon ville absolut ut till hästarna och pyssla så det gjorde vi! Är så himla roligt att ha någon med sig ute när man grejar med hästarna, önskar jag hade det så varje dag.
Hur som helst, vi tog in båda och pysslade med varsin och sedan gick vi en prommis. Den som inte gick bredvid Nökkvi red Baltazar barbacka och vi bytte efter halva vägen. Det gick jättebra och jag tror Frida tyckte det var roligt att rida igen, var tydligen längesen hon satt på hästryggen senast. :)

Allt rullar på och hästarna mår bra. Nu ska vi kämpa sista månaderna av vinter och kyla. 
RSS 2.0