Skrubba och fixa och dona

Hej
Allting är som vanligt bra med både mig och hästen. Det är varmt och skönt ute och har varit det hela veckan vilket uppskattas då sommaren inte har bjudit på det bästa vädret. Baltazar går på bete dagtid och sover inne på nätterna men nu ska han gå ute några nätter då stallet håller på att målas. 

Jag har skrubbat boxväggarna idag vilket är det tråkigaste, drygaste och omysigaste jobbet som finns att göra i stallet typ. Det tar lång tid dessutom men oj så fint det blir när man är klar! Nu ska det bara målas på ett varv där inne så är boxen fin och fräsch inför hösten och vintern. 

Jag har ridit honom 5 ggr denna vecka vilket är målet varje vecka. Alltid lika skönt när det är söndag och man har hunnit med allt som ska göras under veckan som gått! Han har fått hoppa lite på banan hemma i veckan och det tyckte han var väldigt kul men trots våra 5 ridturer/vecka så har han inte fått tillbaka sin kondis riktigt än. Förhoppningsvis är vi snart på G och kan börja träna regelbundet på SURF snart igen!


Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, Biskopens förskola! Hoppas att det går bra.. :)

 

Hejhopp

Hejsan!
Nu är det augusti och det går så fruktansvärt fort. Snart är det höst och jag vet inte riktigt vad som kommer hända mig i framtiden. Har jobbat på MM i sommar och hoppas på att få jobba i höst också men det är inte allt för lätt att få sig det. Har man häst måste man ha inkomster också. Hur som helst, 


Allt är bra med Baltazar. Han fick nya skor för två dagar sedan vilket verkligen var på tiden. Skor honom med sju veckors mellanrum för han trasar sönder fötterna så lätt. Vi försöker ta oss ut och rida 5 ggr i veckan vilket oftast går bra men ibland är det annat som kommer i vägen så kan bli 4 ridturer/veckan ibland också. Han går på bete på dagtid och njuter av livet, är rund som en tunna och busar runt haha. Det unnar jag honom! Vi har tagit några veckors vila från hoppträningarna också och hoppas på att komma tillbaka om några veckor då han kommit lite i form igen. 

Jag och Oliver ska på turridning på söndag, den 16/8, vilket känns jätteroligt. Har inte ridit islandshäst på väldigt länge och även om jag har ett halvblod nu så kommer jag alltid att ha en förkärlek till just islänningar! Det hjälps inte. :) Så det blir nog bra!

Nu ska jag göra mig i ordning och dra mig till jobbet.


RSS 2.0