Tävling Vännäs

Igår tävlade vi 100cm och 105cm i Vännäs! Det var blandade känslor under dagen. Vi fick 8 fel i vardera rundor, inga vägringar utan bara rivningar. I första rundan kände jag att han var lite fundersam och valde att rida på full fart för jag ville absolut inte vägra ut oss och han hoppade och hoppade men rev två av dom tre sista hindren. Men vi tog oss till omhoppningsdelen och det var ju kul! ❤️

Andra rundan hade jag helt enkelt för dålig galopp så vi rev första, kommer fel på andra, river tredje och sen kämpar han resten av hindren utan att riva trots att vi kommer helt fel på många. Vilken kämpe.
Så vi tar med oss lärdomarna till nästa gång och fortsätter träna 😄

Mina vackra ansiktsuttryck skulle man ju gärna kunna sudda bort menmen😉

Tävling imorgon

Igår red jag först Mira med Elina och Bea en längre sväng till badstigen som vi kallar den av någon anledning, vilket mira tyckte var superkul så hon drog någon bock och bus i galoppen ibland. Så det var ju lyckat 😄 Sen for vi ut med Harry och Baltazar en skrittsväng lilla rundan, typ 30-40 min. Det blev perfekt.

Idag har jag varit med Balte till ridbanan och trimmat lite inför tävling i Vännäs imorgon! Han var superfin, lyssnade bra, pigg men inte flamsig och när vi tog något skutt så kändes han väldigt trevlig. Så nu har jag en toppenbra magkänsla. Regnet öser ner nu men förhoppningvis ger det sig under natten.
Kaninen har fått flytta in i stallet idag, det verkar bli en perfekt plats för honom att bo på nu under den kalla vintern! 👍

Bilder

Maria Bodin fotade oss igår! ❤️

Mindre bra träning

Igår var det träning för Peter, och jag vet
inte vad det är som var fel.. Jag är i och för sig inte riktigt frisk än så min ork var absolut inte där men kändes som att jag inte fick kontakt med hästen på något vis. Han hänger sig lite i tygeln och ignorerar mig lite när han blir trött kan jag känna. Men i slutet fick vi ta en trippelbarr helt perfekt och då vart jag nöjd och gav mig.

I helgen är det tävling och som vanligt har jag en halvnervös och halvdålig känsla inför det, men det har gått så fantastiskt bra sista gångerna så jag ska bara tagga till och se till att ha en kul dag med min vackre springare!

Idag blir det att rida Mira med Elina och Bea, sen kanske en skrittsväng m Baltazar efter det. 👍

Knasboll

Igår red jag och Elina ut tillsammans på Bea och Baltazar. Han har fått vila tre välförtjänta dagar pga att jag har varit/är sjuk, men nu kan jag inte hålla mig borta från ridningen längre så det får bära eller brista. Tycker trots allt att jag har blivit piggare.

Han var så otroligt mjuuuuk och fin igår så jag själv blev nästan lite chockad! Han lyssnade superbra. Då är han verkligen superrolig att rida. Så det var en trevlig sväng bort till botnia.

Såhär såg det ut när jag kom till hagen. 😉

Omhoppningen film

 
Oliver glömde såklart att filma grundomgången (som faktiskt kändes bättre och säkert såg mycket snyggare utt än denna runda) då han stod och pratade med någon haha! Däremot filmade han omhoppningen som ni ser här ovanför, inte speciellt snyggt ridet och kommer heltokigt mot vissa hinder, full rulle och ett pet. Men jag är otroligt nöjd med vår insats denna dag i Skellefteå och därför vill jag spara detta klipp här på bloggen. 

Att jag fortfarande skriver här är för min egen skull. Det är så sjukt kul och otroligt mysigt att kunna bläddra bak flera år och se gamla foton, bilder och läsa texter jag skrivit om hästarna. Alla tre, Garpur, Nökkvi och Baltazar har hunnit vara med sedan bloggen startades upp. Därför kommer jag aldrig vilja radera denna, oavsett hur töntiga saker jag kan ha skrivit sedan 2011. 

Höstkänslor

Igår fick jag äran att rida Erikas häst, Cashmira! En kompis vid namn Isabell följde mig till stallet och red Baltazar, så då följde jag med ut på Mira vilket var väldigt kul. Roligt att få rida en annan häst för en gångs skull! Hon är dessutom ganska mycket större och en heeelt annan typ av häst, så det var lärorikt. Verkar som om jag ska få rå om henne tors-sön nästa vecka då Erika är borta. Kul!

Hoppträningen i onsdags gick väldigt bra. Jag tycker det märks att vi har tagit ett steg framåt och att saker och ting som var svårt förut börjar kännas väldigt bra! Det ger mig en otrolig drivkraft att vilja fortsätta! Hästen var superduktig, lugn och fin, och så fort jag gjorde rätt så levererade han därefter. Så det är otroligt kul. 

Nästa helg vankas det tävling igen, i vännäs. Omgång två med laget, alltså ligger höjden på 105cm. Kommer bli spännande! Alla säger att vännäs alltid lyckas ha bra väder på sina tävlingar så vi får hoppas det stämmer även denna gång.. Börjar bli mörkt och blåsigt och regnigare nu, hösten närmar sig.. Bjuder på några mobilbilder från sommaren. 

 

Tävling Skellefteå

Lördag:
Tokregn hela vägen dit på morgonen, stressigt när vi väl kom fram så alltså ingen bra start överhuvudtaget. Banan var blöt nanting, man kunde nästan köra simhopp istället.. Vi startade en klass. 105 cm, men hann bara två hinder innan Baltazar vägrade. Var en stooor pöl under tredje hindret och där vägrade han ytterligare två gånger så vi blev uteslutna.. Jahapp! 🙃

Söndag:
Mycket bättre start på dagen. Vi gick ut på prommis med hästarna först, gjorde i ordning dem i lugn och ro och kom i god tid till tävlingsplatsen. 100cm stod på schemat lagtävling div2, så vi peppade varandra och snackade ihop oss lite innan.
Jag och B var sist ut av våra lagkamrater och sätter nollan med snabbast tid av 34 ekipage i grundomgången (!!!!) men i omhoppningen rev vi 2an så 4 fel. Slutade som 10a av 34 i individuella och 4 av 6 i lagtävlingen. Men är verkligen suuupernöjd😄

Jag bodde med Sofia, Fanny, Victoria, Viktor och Oliver på Aurum och hade det toppen, baltazar fick bo med deras hästar Casir och Poppin i ett litet stall utanför Skellefteå och hade det nästan ännu mer toppen! Så är otroligt nöjd och glad med hela helgen 😄

Delar med mig av några otroliga bilder Victoria fotade under söndagen!

Tävling på G

Nu är vi inne i Augusti och mycket händer hela tiden! Min semester är nu slut och jag har jobbat min första arbetsvecka, som faktiskt har varit otroligt lättsam. Nästa vecka blir det nog mer fart och fläkt då alla barnen kommer tillbaka på riktigt efter sommarlovet och många nya inskolningar. Men det ska bli kul. :)

Nu till hästen. Vi har haft en tre veckors hoppträningssemester och i veckan var det första träningen. Var lite nervöst på sätt och vis men oj vad fin han var och oj vad bra det gick trots allt! Vi körde lite "gymnastikhoppning" och en ganska nyttig men krävande övning. I slutet hoppade vi 1.20 och då kändes det som att ingenting var omöjligt. 😄

I helgen blir det tävling, väldigt spontant! På lördagmorgon åker vi upp till Skellefteå och tävlar 105 cm 2 faser och på söndag tävlar vi lag div. 2 100cm 2 faser. Ska bli så himla kul!! Baltazar ska få bo i ett privatstall och jag ska bo med några från laget + oliver på hotell aurum. Kommer bli toppenkul. 😊😄

RSS 2.0