28 januari

Igår var min häst helt fantalastsik att rida ut med! Vi for in i skogen där det är skottat och red hela vägen in och sedan hela vägen tillbaka till stallet för att slippa rida längst vägen. Han var superduktig och jättelagom pigg, inte alls lika het som han har var i söndags! Vi kunde galoppera och trava med full fokus och han var väldigt mjuk och samarbetsvillig. Härligt! Blir mest troligt en sväng ut ikväll efters skolan med. Hoppträningen ikväll är inställd eftersom Peter är bortrest nämligen. 

Nu har Sugar flyttat förresten. Så vi ser väl om någon ny pålle flyttar in så småningom! 
 
 
 

Ännu en film

 

Här har ni ett klipp (som tyvärr blev inspelat åt fel håll.. haha) från då Baltazar och Sugar busade runt i hagarna för ett tag sedan. Dessa två piggeliner har fått komma ut idag i det fina vintervädret. Baltazar var först ut och vi red upp mot kasamark, det är perfekt med snö nu så det blev aningen jobbigare än vad det brukar vara! Han var helt ofattbart pigg och nästan rusade iväg när han fick galoppera, men jag lät honom gå på så pass mycket jag kunde utan att förlora kontrollen, för jag vet ju att han behöver få ur sig all den där energin på något sätt. Han blev enklare att hålla sista biten hem då det värsta var ur kroppen och då blev han riktigt trevlig. 

Efter det tog jag direkt ut Sugar en sväng. Först red vi upp i byn och mötte mamma, mormor, morfar och hundarna och sedan fortsatte vi en egen sväng upp i skogen. Hon har ju varit skadad och har precis fått börja trava så blev nästan bara skritt och några få travsteg bara. Båda var toknöjda efteråt och när alla hästar hade fått sin lunch tog jag och for hem för dagen. 

24 januari - fixa och dona

Imorse efter frukost åkte jag och pappa till bonden i byn och hämtade hem lite spån. Jag körde transporten och tränade backa med den, vilket är klurigt men kul! Vill verkligen kunna köra så att jag kan köra själv till träningar till våren då väglaget är bättre. Jag och oliver tog en sväng till stan efter det och när jag kom hem åkte jag till stallet för att ordna och dona som vanligt.

Sandra är borta över helgen och jag har därför både Balte och Sugar att fixa. Igår blödde Sugar näsblod så hon fick vila men det såg inte ut att ha blött något mer idag. Baltazar skulle få komma ut en sväng igår men han var alldeles frossig och skakig av sig när han stod på stallgången och han var lös i magen också. Dock ingen feber. Men båda fick vila för säkerhetsskull och jag la på B två innetäcken istället för ett. Idag verkade båda må bra men det var skitväder så tog in dom från stormen och gav dem hö bara. Är ju en dag imorgon med. 

Förresten så ska Sugar flytta till ett annat stall snart. Tråkigt eftersom det är en sån trevlig häst! Men blir lite spännande med någon ny i stallet ändå. :) 

TP och Loppan, dom två nyaste pållarna i stallet! Visst är dom goa?

Och en bild på min fina stjärna. 
 
 

Videoklipp från i onsdags

 

22 januari

Igår var det vår tredje hoppträning för Peter. Vi fick hoppa ganska mycket studs, vilket jag tyckte var kul eftersom det är lite av en utmaning, sedan en trippel och en kombination på två hinder därefter. Satte ihop det till en bana i slutet också. Baltazar var pigg, men inte lika pigg som han har varit dom tidigare gångerna. Så det var bra, vi fick mer utav hoppträningen den här gången bara därför!

Jag tycker att Baltazar sköter sig helt superduperbra. Han tycker det är så roligt att hoppa och han hoppar alltid, även om vi kommer heltokigt på hindret. Nu är det så att min fina pojkvän Oliver följde med mig igår och tittade på så jag har filmklipp som kommer läggas upp snart. Men kameran dog innan slutet då vi höjde hindrena och hoppade bana haha :( 

 


18 januari - 15

Har varit flitig i veckan och ridit min häst 5 dagar i rad nu, tror dessutom det blir en sväng ut idag med. Så det känns toppen att motivationen är tillbaka för att stanna och att Baltazar dessutom är så fruktansvärt glad på livet! Han skuttar runt i hagen, blir alldeles till sig på ridturerna då han får galoppera lite och hoppträningarna är ju bara det bästa han vet. När det är hans tur att hoppa så kan han bli helt till sig och jag tror nästan han får kortslutning i huvudet emellanåt haha! Men det är endast lyckorus som tur är. Då kan jag acceptera lite flams. 

I onsdags var det vår andra träning för Peter med vår nya hoppgrupp. Tempot och nivån är absolut en aning högre här än i förra gruppen men det känns fortfarande väldigt bra och trots att jag ibland kan tvivla på oss så bevisar min fina häst att vi också kan, gång på gång. Får nästan adrenalinkickar när vi hoppar. 

Igår red jag först på Corso och Jennifer red den nyaste pållen i stallet, TP. Vi for bara ut och skrittade en runda i byn och sedan tillbaka fast genom skogen. Efter det tog vi Baltazar och Mayenne ut på en sväng fast åt andra hållet i byn. Balte tyckte det var superkul men jobbigt eftersom det var ganska tung och kompakt snö att jogga i. Mayenne har dessutom en sån himla fart i traven så Baltazar får verkligen jobba för att hinna med om han också ska trava, annars får vi ta och galoppera bakom. Nöjda hästar och nöjda tjejer kom tillbaka till stallet sen. 

En novemberbild på Mayenne. 



Ny hoppgrupp och nya hästar i stallet

En del har hänt dom här senaste veckorna!

Först och främst är jag ivrig att berätta att jag och baltazar nu äntligen har fått en ny hoppgrupp! På onsdagar kommer vi framöver träna med en storhästgrupp för Peter Sällström i hoppning och det känns verkligen superkul! I onsdags var vi där första gången och det var full fart men gick faktiskt väldigt bra måste jag säga själv. Hästen min var tokpigg och nästan lite halvtokig i början men han skötte sig galant i stort sett hela träningen. Ser fram emot nästa onsdag!

Två nya hästar har kommit till stallet. Jennifer har nu skaffat sig en ponny som kallas Loppan som är otroligt söt och väldigt trevlig, han har stått i stallet ett litet tag. Inatt kom dom hem med den allra nyaste hästen som jag inte vet mycket om alls men det är ett fullblod som är fux med vit bläs och vita strumpor! 

Idag var jag i stallet och tanken var att jag skulle rida men det blåste så vidrigt mycket så jag ryktade igenom baltazar bara och pysslade med annat. Får bli en sväng imorgon istället. 
 
Den lilla skäcken är alltså Loppan! Han och Mayenne är grannar och han har redan smitit in i hennes hage flera gånger. Dom är ganska förtjusta i varandra haha. Bilden i mitten är från mellandagarna då jag tog hand om Sandras Sugar och följde med Jennifer, Loppan, Erika och Corso ut på prommis. Mysigt!
RSS 2.0