25 maj - vår andra tävling

Vår andra tävling tog plats i lördags på umeå ryttarförening, alltså hippo!
Regnet öste ner och det var bara 2 grader ute så vi frös väldigt mycket, som tur är hoppade vi i första klassen och allt gick väldigt fort så var inte ute så länge ändå. Baltazar stod lugnt i transporten tills att det var dags att ta ut honom, sadla, rida fram och tävla. Lite upp i varv när vi hade tagit ut honom men när jag satt upp så skötte han sig bara fint! Framhoppningen blev stressig då det var dags för oss att hoppa snart  men vi hann hoppa fram tillräckligt innan det var dags att springa in på banan. Var en bana på 1m. 

Var 9 hinder i grundridningen och underlaget på banan var inte kul.. Så mjukt och geggigt och blött.. Var väl inte de bästa förutsättningarna direkt. Men min häst kämpade på, från första till sista hindret och vi tog oss hela vägen genom banan utan problem! Rev dock sista hindret (med typ svansen!!!) så var ju lite typiskt, hade varit underbart kul att rida felfritt, men var SÅ himla NÖJD!!! Har verkligen världens finaste häst. ♥
 


21 maj - hagbilder från förra veckan

 

21 maj - träning och tävling


Igår var det vår första uteträning det här året! Himla roligt trots att det var lite kallt och blött på ridbanan. Hästarna var pigga och glada hela högen, alla hann nog busa lite mer eller mindre. Haha! Baltazar drog några bocksprång emellanåt, mest i början, för han lugnade sig när han fått springa av sig lite. 


Vi började med bommar på backen i alla gångarter och sen tog vi lite mindre skutt innan vi höjde. I slutet hoppade vi bana som vanligt och den här gången valde jag att hoppa en svårare bana med 11 hinder fast lite längre, hindren låg på 90cm. Kändes hur bra som helst och vi hade fint flyt!! 

På lördag kommer vi att delta i hopptävlingarna på hippologum men bara en klass, 1 m med div. 2 laget! Kan verkligen gå hur som helst men vi är bara med som träning och för att ha kul, inte för att vinna. Vi tränar för att bli bättre och jag tycker det känns spännande att vara med på lite tävlingar nu för att se hur det går. Är roligare att träna om man har mål! 

 

20 maj - de senaste dagarna


I lördags var jag på SURF mellan 07-16, tog på mig en dags helgjobb och pysslade med allt ifrån mockning och ridning till ut- och insläpp. Är väldigt roligt men ganska slitigt så var rätt trött när jag kom hem. Baltazar fick vila den dagen. Söndag var jag också på SURF, men bara i ca 2 timmar. Vi hade städdag och målade staket, bänkar, fixade och grejade för att göra vår anläggning fin inför kommande tävlingar och arrangemang! 

Iförrgår for jag till Hössjö lite spontant. Tog och lastade Baltazar och red ut en sväng med Amanda och Prinsessa i det fina vädret. Var kul, kändes lite som förut då jag hade min gamla häst Garpur där hos henne. Kändes dessutom väldigt bra att kunna fixa allt ifrån att backa bilen och fästa transporten till att vända och lasta och greja med allting på egen hand! 

Igår fick det bli en rolig bussväng upp till Gammdegersjö. Hade hackamore så B blev ganska stark på hemvägen då han blev lite väl peppad men det gjorde inte särskilt mycket. Han fick plaska i vattnet också, vilket han älskar, och träffa små kossor som kommit ut på lite bete. Så han var väldigt nöjd när vi kom tillbaka hem till stallet. 
 

14 maj - bilder från idag!

Bilder från idag, 14/5 tagna av min pojkvän! Finaste hästen skötte sig galant igår på träningen och vi avslutade med ett hoppa en bana på 1 m som bara gick hur bra som helst. Idag var han supernöjd och trevlig när jag red ett lite kortare pass på banan som ni kan se. Har inget mer att säga förutom att han förtjänar en vilodag imorgon!! 

10 maj

Baltazar har fått tre lugnare dagar. Först fick han en vilodag, i fredags kom massor med barn hit som fick pyssla om honom och rida lite och då var det bara skritt och litelite trav som gällde. Igår fick han vila för jag hann helt ärligt inte rida honom då jag var på V75 hela dagen i stort sett. Idag har dock Jennifer lånat honom ut på en ritt då en tjej skulle komma och provrida TP! Så idag får han sig säkert ett hjärngympapass. Perfekt!

 
Typiskt Baltazar nu haha!!

7 maj - bra träning


Igår var det egentligen planerat att vi skulle träna utomhus då utomhussäsongen har dragit igång (!!!!!!!) men pga regn och tråkväder fick det bli inne som vanligt i ridhuset. De två grupperna hade slagits ihop så vi var ca 8 ekipage men hade en längre träning. På schemat stod det tävlingsträning kan man säga. Vi fick säga en höjd, hoppa fram några ca 2-3 st på ett par hinder och sedan hoppa banan. Ungefär som framridning/framhoppning på tävling och sedan banan då! 

Jag valde 90 cm, mest för att jag ville fokusera på att få till strukturen och flytet i ritten vilket var ett bra val! Baltazar var på hugget nanting  och jag tycker att det flöt på väldigt fint och bra. En kombination strulade en aning då vi lyckades få in två galoppsprång där det skulle vara ett och sedan fyra galoppsprång där det skulle vara tre.. Han är ju aningen mindre än alla andra hästar vi tränar med och därför är det superviktigt att vi har den där grundfarten genom hela banan så att han fixar avstånden. Så vi fick ta om den kombinationen tre gånger och sedan satt det! Så är jättenöjd med träningen. :) 

 

5 maj - tävlingshelgen

 

Nu ska ni få höra om min och Baltazars tävlingsdebut i Skellefteå!! 
Hela helgen har varit spännande från att vi åkte hemifrån tills att vi kom hem igen och i slutändan är jag jättestolt över både mig och min häst som vågade oss dit och gjorde vårat bästa. ♥ 

Jag klev upp tidigt som attan dagen efter valborg, for till stallet och började pyssla på med allt möjligt. Vi rullade från stallet med hästen i transporten vid halv 8 och kom fram vid 10 om jag minns rätt. Vi hittade till spiltan som han skulle få stå i under helgen, det var i privatstallet och han trivdes ganska bra direkt. Lite gnäggningar emellanåt men strax efter fick han en granne och då blev han nöjd. 

På fredagen startade vi två klasser, en 95 cm och en 1m. På framridningen och framhoppningen kändes han på hugget och jättetrevlig inför första klassen men rätt som det var slängdes vi in på tävlingsbanan och skulle hoppa. Alla hade trott att det skulle bli prisutdelning innan vår tur vilket det inte var trots allt så Baltazar fick ingen chans till att se sig omkring på banan innan vi skulle hoppa.. Så lite snopen blev han allt. Styr mot första hindret och kommer helt fel in på det vilket leder till en mindre krasch in i hindret och rivning såklart. Attans! Nya tag, rider mot andra och Baltazar var lite osäker men hoppar ändå och efter det skulle jag vilja säga att resten av banan rullade på fint. Så var nöjd och hoppfull inför nästa klass! Andra klassen, samma sak. Vi kommer fel på första hindret och därefter förlorar han allt självförtroende och till all förvånad vägrar han på hinder nr. 2. Vi försökte igen och kom över 2an, men då vägrar han på hinder nr. 3. Uteslutna! Blev inte alls arg på honom, tvärtom, klappade om honom och var mest besviken på mig själv som ryttare då jag inte direkt gav honom de bästa förutsättningarna. 

Lördagen blev bättre. Resten av laget hade kommit och vi peppade varandra inför vår div. 2 tävling på 1m höjd. Jag red två i laget och 7a totalt i klassen. Framridningen fick bli kortare men effektiv för jag ville att Baltazar skulle vara på topp, pigg och taggad inför tävlingsrundan! Hur fin som helst på framhoppningen och med en helt annan inställning gick vi in på banan när det var vår tur. Vi hade en bra grundgalopp och flög över första hindret, vilket var en himla lättnad för mig!! Kom rätt på andra men fel på tredje hindret så han bromsade först och sedan hoppade han i stort sett från stillastående.. Slog ansiktet i hans mankam kan man säga, tränset var på väg av ena örat och sadelkåporna la sig bakåt under mina lår haha... Var tvungen att stanna till och rätta till allt, klappa om min hjälte till häst och ta ett andetag innan jag red vidare. Balte var tveksam mot nästa hinder men hoppade ändå och efter det rullade de resterande 4 hindrena bara förbi ett efter ett utan problem! Trots kaoset vid hinder nr. 3 var jag så himla stolt och nöjd över min fina häst.

Vi åkte hem på lördagen utan rosetter men fulla av stolthet och lycka ändå. Att vinna är absolut inte allt, jag var så himla lycklig över att Baltazar hittade igen sitt självförtroende och att vi fick avsluta så pass bra som vi ändå gjorde. Det var vår första riktiga tävling och jag är så glad ändå. Det var faktiskt en tjej som red fram till mig och sa att hon aldrig sett någon som är så vänlig mot sin häst och det gjorde mig så glad, för det är ju det allra viktigaste. Att jag och min häst är ett team i både lycka och motgångar. ♥

Har även filmklipp som kanske kommer upp senare! 
RSS 2.0