Dålig sommar för hovarna

Igår red jag ut tillsammans med en av Anns medryttare och Eva i stallet, roligt att följas tre stycken ut på tur! Vi red genom skogen och ner mot Djäkneböle och hittade bland annat en liten åker vi red runt på en stund och sedan red vi olika stigar och vägar i skogarna som vi inte riktigt hade koll på någon av oss. Lite utforskartur! 

Baltazar tyckte det var trevligt att ha följe av både Lady och Q. 🐴

Såklart hann vi också se mer älg, verkar som att det finns en del. Men denna gången på längre avstånd som tur var! 

När vi sedan kom tillbaka så hade B tappat ännu en söm på ena bakhoven vilket ledde till att skon höll på att åka loss.. jag fick leka hovslagare och rycka skon. Men världens bästa hovslagare Camilla ryckte in redan dagen efter 9 på morgonen och skodde om hela hästen! 👏

Hans hovväggar har mått jättedåligt den här sommaren, de spricker och verkar torra och slitna än fast det är blött i gräset mest hela tiden. Kanske är det som är felet? Vad vet jag! Har försökt ta hand om dem men när väggarna åker så far även sömmarna och i sin tur åker skon. = mindre för Camilla att slå i nästa gång. Inte bra. Aja, mer kan inte göras och nu ska han förhoppningsvis få finare fötter. 

Ikväll blev det lite longering en halvtimme bara , imorgon blir det hoppträning! 👍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0